ELY-keskukset

Ympäristökasvatuksen hankeavustukset haettavissa marraskuun loppuun asti

Jaa
Ympäristöhaasteiden ratkaisemiseen tähtäävälle, hankemuotoiselle toiminnalle voi hakea avustusta ELY-keskuksesta 15.10. – 30.11.2020. Avustukset on tarkoitettu alueellisesti tai valtakunnallisesti merkittäville ympäristökasvatuksen ja -valistuksen kokeilu- ja kehittämishankkeille. Niitä voivat hakea monenlaiset toimijat pois lukien yksityishenkilöt ja valtion virastot.

Avustuksia suunnataan tänä vuonna erityisesti luonnon monimuotoisuutta tukeville kasvatus- ja valistushankkeille sekä formaalin koulutuksen ulkopuolella toteutettaville hankkeille.

- Haluamme tänä vuonna antaa aiempaa enemmän tilaa hankkeille, joita toteutetaan varsinaisen koulutusjärjestelmän ulkopuolella. Kohderyhmät ja menetelmät voivat olla monenlaisia. Pyrimme olemaan myös avoimia aivan uudenlaisille ideoille, sanoo ympäristökasvatusasiantuntija Tanja Tuulinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Luonnon monimuotoisuutta tukeva oppiminen erityisteemana

Sisällöllisenä painotuksena avustushaussa on luonnon monimuotoisuus. Monimuotoisuuden hupeneminen on ilmastonmuutoksen ohella aikamme suurimpia ympäristöhaasteita.

Ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankkeissa luonnon monimuotoisuutta voidaan turvata esimerkiksi tukemalla luontosuhdetta tai kehittämällä luonnonlukutaitoa, aktivoimalla ihmisiä lähiympäristön luonnon monimuotoisuuden lisäämiseen taikka edesauttamalla kulutuksen kohtuullistamista tai systeemitason muutoksia. Joka tapauksessa hankkeissa on tavalla tai toisella tähdättävä ratkaisukeskeiseen oppimiseen.

Haun vuositeemoilla pyritään helpottamaan hakijoiden työtä.

- Rajallinen avustuspotti ei riitä kuin pienelle osalle hakijoista, joten rytmitämme avustusten jakoa erilaisille teemoille. Esimerkiksi ilmastoaihe palaa varmastikin vahvemmin näkyville taas ensi vuonna. Erityisen hyville tai ajankohtaisille hankkeille voidaan toki myöntää avustusta teemojen ulkopuoleltakin, päättää Tuulinen.

Ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankeavustukset ovat ympäristöministeriön hallinnonalan harkinnanvaraisia valtionavustuksia. Avustukset myönnetään edellyttäen, että eduskunta osoittaa vuoden 2021 valtion talousarviossa tähän määrärahaa. Hakemukset käsittelee ja avustuspäätökset tekee Keski-Suomen ELY-keskus.

Lisätietoja avustuksen hakemisesta ja arviointikriteereistä sekä listoja aiemmin rahoitetuista hankkeista: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/avustukset-ymparistokasvatus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Ympäristökasvatusasiantuntija Tanja Tuulinen, Keski-Suomen ELY-keskus, p. 0295 024 669

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Nya undantagslov har beviljats för att fördriva vitkindade gäss från åkrar17.4.2024 14:10:06 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har föregående vecka beviljat 15 undantagslov för att fördriva vitkindade gäss från åkrar i syfte att förhindra allvarliga skador på gröda. Undantagsloven omfattar 54 gårdar, vilka befinner sig främst i Norra Karelen. Enligt undantagsloven får vitkindande gäss får fördrivas med oskadliggörande metoder. Under vårflytten är det förbjudet att använda högljudda fördrivningsmetoder så som smällpatroner för att trygga häckningsfreden.

Valkoposkihanhien pelloilta karkottamiseen on myönnetty uusia poikkeuslupia17.4.2024 14:10:06 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on viime viikolla myöntänyt 15 poikkeuslupaa valkoposkihanhien karkottamiseen pelloilta vakavien viljelyvahinkojen estämiseksi. Luvat koskevat 54 tilaa, jotka sijaitsevat pääosin Pohjois-Karjalassa. Poikkeusluvilla valkoposkihanhia saa karkottaa niitä vahingoittamattomilla menetelmillä. Kevätmuuttokaudella kovaäänisten karkotuskeinojen kuten paukkupatruunoiden käyttö on kielletty lintujen pesimärauhan turvaamiseksi.

Genomförandet av Skärgårdshavsprogrammet påskyndas i pilotområden16.4.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Avrinningsområdena till Aura å och Pemar å samt Kimitoön med omgivande havsområden har valts som pilotområden för Skärgårdshavsprogrammet. Syftet med Skärgårdshavsprogrammet är att minska näringsbelastningen på Skärgårdshavet och få bort jordbruket i Skärgårdshavets avrinningsområde från listan över de värsta belastningskällorna för Östersjön, som upprätthålls av kommissionen för skydd av Östersjöns marina miljö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye