Messukeskus

Yrittäjyyden muutos ja merkitys puheenaiheena markkinointipäättäjien tapahtumakokonaisuudessa

Jaa

– Yrittäjyys on Suomen kasvua kantava voima. Kun yrittäjä uskaltaa ottaa riskiä, syntyy investointeja ja uusia työpaikkoja, sanoi Suomen Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Messukeskuksessa järjestetyssä Yritys2017-tapahtumassa.

Yritys2017-tapahtuma järjestettiin Messukeskuksessa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kuva Markku Ojala
Yritys2017-tapahtuma järjestettiin Messukeskuksessa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kuva Markku Ojala

Yrittäjyyden muutostrendit ja tuoreet ideat liiketoiminnan kehittämiseen olivat esillä 5.–6.9. Messukeskuksen tapahtumakokonaisuudessa, joka käynnisti komeasti markkinointiammattilaisten ja yrityspäättäjien syyskauden. Samanaikaisesti järjestettävät PromoExpo- ja Yritys2017 -tapahtumat sekä Markkinoinnin Viikko tarjosivat liiketoiminnan kehittämiseen tuoreita ideoita.

Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestettiin myös Easyfairsintapahtumat Esimies & Henkilöstö sekä Meetings & Events. Tapahtumakokonaisuudessa vieraili alustavien tietojen mukaan noin 6500 kävijää.

Yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa

– On erinomainen asia, että yrittäjyyden suosio on kasvanut erityisesti nuorten parissa. Suomi ei ole kuitenkaan yrittäjyyden ihanneyhteiskunta. Tarvitsemme monia yrittäjyyttä edistäviä reformeja, jotta voimme säilyttää suomalaisen hyvinvointimallin, totesi Mikael Pentikäinen.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Yritys2017-tapahtuman näyttely, seminaarit ja workshopit tarjosivat monipuolista tietoa yrityksen aloittamisvaiheesta kasvuun ja käytännön pyörittämiseen. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa.

Ilman markkinointia osaaminen valuu hukkaan

Tapahtumakokonaisuuteen kuuluva Markkinoinnin viikko täytti tänä vuonna 10 vuotta. Tapahtumassa juhlittiin myös Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liiton (MTL ry) 75-vuotista taivalta. Markkinoinnin viikko on tarkoitettu markkinoinnin, viestinnän ja myynnin strategiasta päättäville henkilöille.

– Suomi on pudonnut kilpailukykymittauksessa markkinointitaidoissa sijalta 39 sijalle 84. Olemme hyviä innovoimaan ja kehittämään tuotteita, mutta se ei yksin riitä, jos olemme markkinoinnissa surkeita. Osaamisemme valuu hukkaan, jos kukaan ei saa tietää siitä,sanoi messuilla puhunut Sari-Liia Tonttila, MTL Viestintätoimistot puheenjohtaja, partneri, Ahjo Communications Oy.

– Tietolähteenä käytetty The Global Competitiveness Report 2016–2017 mittaa myös kuinka onnistuneesti yritykset maassa hyödyntävät markkinointia tuotteiden ja palveluiden erottautumiseen. Tässä sijoituksessa Suomi jää sijalle 84, Tonttila kertoi.

PromoExpo – brändäyksen ja toimistoalan ammattilaisille

Ensimmäistä kertaa järjestetty PromoExpo oli suunnattu toimistoalan ammattilaisille ja yrityksessä tuotteiden kilpailutuksesta ja toteutuksesta vastaaville päättäjille. Tapahtuma täydensi Markkinoinnin viikon tarjontaa erilaisilla promotuotteilla ja liikelahjoilla sekä niihin liittyvillä palveluilla.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja 040 905 1373, tuula.sipila@messukeskus.com

www.promoexpo.fi
www.yritys2017.fi
markkinoinninviikko.messukeskus.com

Kuvia tapahtumista vapaasti median käyttöön: mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Yritys2017-tapahtuma järjestettiin Messukeskuksessa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kuva Markku Ojala
Yritys2017-tapahtuma järjestettiin Messukeskuksessa tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kuva Markku Ojala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me -tapahtumassa näkyy trendit ja Suomi10022.9.2017 10:11Tiedote

I love me paneutuu ihmisen hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti, sisältäen kauneutta ja terveyttä sekä keholle että mielelle. Tapahtuman kymmenen ohjelma-aluetta tarjoavat yhteensä satoja kiinnostavia luentoja, demoja, harjoituksia, näytöksiä ja kisoja, joista voi ammentaa inspiraatiota omaan elämäänsä. Ohjelma juhlistaa myös satavuotiasta Suomea ja esittelee syksyn trendit. I love me järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.10.2017.

Teknologia 17 -messuilla venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi21.9.2017 15:31Tiedote

Messukeskuksessa ti-to 10.—12.10. järjestettävien Teknologia-messujen näytteilleasettajat edustavat laajasti teknologiateollisuuden eri sektoreita. Messuilta haetaan uusien tuotteiden ja palveluiden sekä uusien asiakkaiden ja kumppaneiden lisäksi myös lisäarvoa olemassa oleviin asiakassuhteisiin. Messuohjelman yksi vetonauloista on venäläis-suomalainen yrityspäättäjien foorumi Partneriat.

Vene 18 Båt -messut haluaa olla mukana pelastamassa Itämerta18.9.2017 07:11Tiedote

Helsingin Vene 18 Båt -messujen yhteistyökumppani on vuonna 2018 kulttuuri- ja Itämerensuojeluhankkeistaan tunnettu John Nurmisen Säätiö, joka on käynnistänyt kymmenen vuoden aikana useita Puhdas Itämeri -hankkeita. Venemessut tahtoo olla mukana Itämeren pelastamisessa ja Itämeren suojelu nouseekin näkyvästi esille messujen ohjelmassa ja osastoilla. Tapahtuman yhtenä teemana on Puhdas Itämeri. Vene 18 Båt -messut järjestetään 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kutsu: Kansainväliset turvallisuusalan FinnSec-messut 26. - 27.9.201718.9.2017 06:48Kutsu

tFinnSec 2017 turvallisesta liiketoimintaympäristöstä, maakuntien varautumisesta, turvainvestointien vaikutuksesta liiketoimintaan, vapaasta liikkuvuudesta, asumisen turvallisuudesta, väestösuojien rakentamisesta sekä kaupanalan turvallisuudesta. Avajaispäivänä 26.9. turvallisuudesta puhuvat ja ottavat siihen kantaa mm. liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kansliapäällikkö Päivi Nerg ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Keskiviikkona 27.9. Vapaa liikkuvuus? Vapaa rikollisuus? -seminaarissa turvallisuuskonsultti Jeff Martin Englannista kertoo, mitä on opittu Englannin iskuista, tanskalainen Henrik Moll puhuu radikalisoitumisen vaikutuksista rikollisuuden ehkäisemiseen ja kansanedustaja Kari Tolvanen pohtii kotouttamisen haasteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme