Oulun yliopisto

Yrittäjyyskasvatuspäivillä Oulun yliopistossa kehitetään yrittävän kulttuurin työkaluja

Jaa

Valtakunnalliset Yrittäjyyskasvatuspäivät järjestetään Oulun yliopistossa 20.-21.9. Päivien aikana luodaan yhteistyön siltoja ja löydetään uusia yrittäjyyskasvatuksen työkaluja, joilla rakennetaan yrittävää kulttuuria ja tehdään rohkeita kokeiluja. Yrittäjyyskasvatuspäivillä esitellään yrittäjyyskasvatuksen kansallisia suuntaviivoja, tutkimuksen kärkiä sekä hyväksi havaittuja toimintatapoja ja -käytäntöjä.

Keynote-puhujina ja innoittajina toimivat professori Aard Groen Hollannista ja apulaisprofessori Sylvain Bureau Ranskasta. Groen toimii innovatiivisen yrittäjyyden ja kansainvälisen kaupan professorina Twenten ja Groningenin yliopistoissa Hollannissa. Hän luennoi muutoksesta kohti yrittäjyyspainotteista yliopistoa. Bureau toimii apulaisprofessorina ESCP Europe -kauppakorkeakoulussa. Hän kertoo yrittäjyysopetuksesta taidekäytäntöjen avulla. Opetus- ja kulttuuriministeriön uusia valtakunnallisia linjauksia avaa opetusneuvos Raija Meriläinen.

Seminaarin työpajoissa pääsee konkreettisesti kokeilemaan ja näkemään, mitä eri asteiden koulutuksessa ja tutkimuksessa tällä haavaa tapahtuu.

Yrittäjyyskasvatuspäivät kerää yhteen monitieteisen ryhmän opettajia, opettajankouluttajia, tutkijoita, yrittäjiä ja muita yrittäjyyden edistämisestä kiinnostuneita. Päiville odotetaan noin 130:a osallistujaa Suomesta ja ulkomailta. Kyseessä on Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseura ry:n yhdestoista konferenssi.

Yrittäjyyskasvatuspäivien käytännön toteutuksesta vastaa Oulun yliopiston, Oulun ammattikorkeakoulun ja BusinessOulun yhteinen työryhmä, joka tekee tiivistä yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan aktiivisten elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.

Yrittäjyyskasvatuspäivät verkossa http://www.oulu.fi/yktt2017/

Yrittäjähenkinen teema jatkuu 22.9.2017 järjestettävässä Mikroyrittäjyyden konferenssissa: http://www.microentre.fi/tapahtumat/northern-workshop-on-micro-entrepreneurship/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

yliopisto-opettaja Juha-Matti Turpeinen, Oulun yliopisto, p. 0405254788, juha-matti.turpeinen@oulu.fi

viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, Oulun yliopisto, p. 0294 484096, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uutta tietoa luonnonmateriaalien hyödyntämisestä jätevesien puhdistamisessa26.9.2018 06:00Tiedote

Pajukosteikolla voidaan lisätä ravinteidenpoistoa jätevesistä myös pohjoisissa olosuhteissa. Lisäravinteiden saanti jätevesistä lisää myös pajujen biomassan tuotantoa. Pajulajikkeiden välillä oli kuitenkin selvästi eroa biomassan tuotannossa. Muun muassa nämä asiat selviävät Oulun yliopiston tutkijoiden toteuttaman ja Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman hankkeen ”Metallipitoisten hulevesien ja käsiteltyjen jätevesien puhdistustehokkuuden parantaminen luonnonmateriaaleilla” -loppuraportista.

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen päästölähteitä arktisilla alueilla4.9.2018 13:05Tiedote

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin luontaisia päästölähteitä arktisilla alueilla. Kansainvälisessä tutkimushankkeessa on todettu, että joista ilmakehään vapautuvan hiilen määrä on aiemmin arvioitua suurempi maailman laajimmalla turvealueella Länsi-Siperiassa. Ilmaston lämmetessä sulava ikirouta paljastaa alueella valtavat turvealueet, joihin sitoutunut orgaaninen hiili voi vapautua ilmakehään ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

BizBus yhdistää yliopiston ja yrittäjähenkiset 5. syyskuuta Oulussa29.8.2018 12:02Tiedote

Oulun yliopisto järjestää yrittäjän päivän kunniaksi bussikuljetuksen yliopiston ja Oulun keskustan välille ja viihdyttää matkustajia haastattelemalla menestyneitä suomalaisia yrittäjiä. Bussissa erilaisista taustoista ponnistavat yrittäjät kertovat yllättäviä ja inspiroivia tarinoita siitä, kuinka he päätyivät nykyiseen tilanteeseensa. Bussikuljetus on ilmainen ja kaikille avoin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme