Oulun yliopisto

Yrittäjyyskasvatuspäivillä Oulun yliopistossa kehitetään yrittävän kulttuurin työkaluja

Jaa

Valtakunnalliset Yrittäjyyskasvatuspäivät järjestetään Oulun yliopistossa 20.-21.9. Päivien aikana luodaan yhteistyön siltoja ja löydetään uusia yrittäjyyskasvatuksen työkaluja, joilla rakennetaan yrittävää kulttuuria ja tehdään rohkeita kokeiluja. Yrittäjyyskasvatuspäivillä esitellään yrittäjyyskasvatuksen kansallisia suuntaviivoja, tutkimuksen kärkiä sekä hyväksi havaittuja toimintatapoja ja -käytäntöjä.

Keynote-puhujina ja innoittajina toimivat professori Aard Groen Hollannista ja apulaisprofessori Sylvain Bureau Ranskasta. Groen toimii innovatiivisen yrittäjyyden ja kansainvälisen kaupan professorina Twenten ja Groningenin yliopistoissa Hollannissa. Hän luennoi muutoksesta kohti yrittäjyyspainotteista yliopistoa. Bureau toimii apulaisprofessorina ESCP Europe -kauppakorkeakoulussa. Hän kertoo yrittäjyysopetuksesta taidekäytäntöjen avulla. Opetus- ja kulttuuriministeriön uusia valtakunnallisia linjauksia avaa opetusneuvos Raija Meriläinen.

Seminaarin työpajoissa pääsee konkreettisesti kokeilemaan ja näkemään, mitä eri asteiden koulutuksessa ja tutkimuksessa tällä haavaa tapahtuu.

Yrittäjyyskasvatuspäivät kerää yhteen monitieteisen ryhmän opettajia, opettajankouluttajia, tutkijoita, yrittäjiä ja muita yrittäjyyden edistämisestä kiinnostuneita. Päiville odotetaan noin 130:a osallistujaa Suomesta ja ulkomailta. Kyseessä on Yrittäjyyskasvatuksen tutkimusseura ry:n yhdestoista konferenssi.

Yrittäjyyskasvatuspäivien käytännön toteutuksesta vastaa Oulun yliopiston, Oulun ammattikorkeakoulun ja BusinessOulun yhteinen työryhmä, joka tekee tiivistä yhteistyötä Pohjois-Pohjanmaan aktiivisten elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.

Yrittäjyyskasvatuspäivät verkossa http://www.oulu.fi/yktt2017/

Yrittäjähenkinen teema jatkuu 22.9.2017 järjestettävässä Mikroyrittäjyyden konferenssissa: http://www.microentre.fi/tapahtumat/northern-workshop-on-micro-entrepreneurship/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

yliopisto-opettaja Juha-Matti Turpeinen, Oulun yliopisto, p. 0405254788, juha-matti.turpeinen@oulu.fi

viestintäasiantuntija Anna-Maria Hietapelto, Oulun yliopisto, p. 0294 484096, anna-maria.hietapelto@oulu.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Nopeat virtaaman muutokset vesivoimaloiden alapuolisissa jokiuomissa lisääntyneet – taustalla tuulivoiman kasvu18.12.2018 08:30Tiedote

Oulun yliopistossa on valmistunut ensimmäinen kattava ja laaja tutkimus vesivoimaloiden säännöstelyn aiheuttamista jokien lyhytaikaisista nopeista virtaaman muutoksista Pohjoismaissa, erityisesti Suomessa ja Norjassa. Tutkimuksessa tehty merkittävin havainto on, että vesivoimaloiden aiheuttamat nopeat virtaaman muutokset voimalapatojen alapuolisissa jokiuomissa ovat huomattavasti lisääntyneet viimeisten kymmenen ja erityisesti muutaman viime vuoden aikana.

Ikiroudan sulaminen uhkaa arktisia kaupunkeja ja teollisuutta12.12.2018 07:15Tiedote

Ilmaston lämmetessä jopa 70 prosenttia pohjoisten ikirouta-alueiden infrastruktuurista sijaitsee riskialueilla, selviää suomalaisten maantieteilijöiden johtamassa kansainvälisessä tutkimuksessa. Ikiroudan sulaminen ja siitä johtuva maaperän vettyminen ja painuminen voivat tutkijoiden mukaan uhata arktisten alueiden kestävää kehitystä ja luonnonvarojen hyödyntämistä tulevina vuosikymmeninä. Riskialueilla asuu kolme neljäsosaa pohjoisen pallonpuoliskon ikirouta-alueiden väestöstä, noin neljä miljoonaa ihmistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme