Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Yrityksen kehittämisavustuspäätösten tekeminen aloitettiin ELY-keskuksessa

Jaa

Etelä-Savon ELY-keskus teki uuden EU:n ohjelmakauden ensimmäisen yrityksen kehittämisavustuspäätöksen 9.11.2022. Päätösten tekemiseen tarkoitettu tietojärjestelmä saatiin kuukausien viivästymisen jälkeen käyttöön ja päätösten tekeminen voitiin aloittaa. ELY-keskus on pahoillaan, että päätöksiä ei ole voitu tehdä aiemmin.

Päätöksien viivästymisen vuoksi jotkut yritykset ovat joutuneet lykkäämään merkittävien investointi- ja kehittämishankkeiden aloittamista. Olemme ELY-keskuksessa todella pahoillamme tapahtuneesta. Tietojärjestelmän uudistaminen on keskitetty, valtakunnallinen projekti, johon meillä ei ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa.

Käsittelyssä on 200 avustushakemusta

ELY-keskus pystyi aloittamaan päätösten tekemisen 9.11.2022 ja ensimmäisenä päätöksen sai kontiolahtelainen Allwipe Oy. Marraskuun aikana avustuspäätöksen on saanut reilut 30 hakijaa. Pyrimme purkamaan hakemusruuhkan mahdollisimman pikaisesti, mutta kuitenkin siten, että käsittelemme jokaisen meille jätetyn hakemuksen huolellisesti.

Uuden EU:n ohjelmakauden yrityksen kehittämisavustuksen haku itäsuomalaisille yrityksille avattiin maaliskuussa 2022. Tähän mennessä yritykset ovat jättäneet Etelä-Savon ELY-keskukseen vajaat 200 avustushakemusta ja niissä haetun avustuksen määrä on reilut 98 miljoonaa euroa.

Hakemukset käsittelyyn saapumisjärjestyksessä

ELY-keskus ottaa hakemukset käsittelyyn saapumisjärjestyksessä. Hakemuksen käsittelystä vastaa nimetty asiantuntija, joka on käsittelyn aikana yhteydessä yrityksen edustajaan. Käsittelyyn liittyy useasti myös yrityskäynti, jonka aikana täsmennetään yrityksen nykytilannetta, selvitetään kehittämistarpeita ja tarvittaessa täsmennetään hakemuksen sisältöä.

ELY-keskus kannustaa yrityksiä hakemaan

Yritykset voivat edelleen hakea yrityksen kehittämisavustusta. ELY-keskuksella on hyvät mahdollisuudet rahoittaa merkittäviä yrityshankkeita. ELY-keskus voi myöntää rahoitusta yrityksille, joilla arvioidaan olevan hyvät valmiudet toimia kannattavasti ja kilpailukykyisesti markkinoilla ja joilla on halua ja kykyä liiketoimintansa merkittävään kehittämiseen ja kasvattamiseen. Kehittämishankkeella tulee myös olla positiivinen vaikutus aluetalouteen.

Etelä-Savon ELY-keskus valmistelee ja ratkaisee yrityksen kehittämisavustuspäätökset Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla.

Yritysten kyvykkyys on alueemme hyvinvoinnin perusta. Me ELY-keskuksessa haluamme omalta osaltamme olla mukana kehittämässä itäsuomalaisten yritysten toimintaa yritysrahoituksen sekä muiden tuotteittemme kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 029 502 6086, pekka.pelkonen(at)ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme