Helsingin seudun kauppakamari

Yritykset vaativat koronarokotuksia kattavammin työikäisille

Jaa

Helsingin seudun yritykset toivovat koronarokotuksiin nopeutta ja kattavuutta. Työterveyshuollon kytkeminen rokotusten toteuttamiseen saa yrityksissä vahvan tuen. Rokotuksia tulisi kohdentaa työikäisille.

Työterveyshuollon kytkeminen massarokotuksien toteuttamiseen saa yrityksissä vahvan tuen: jopa 83 prosenttia yrityksistä arvioi, että työterveyshuolto tulisi ottaa mukaan rokotuksiin. Yritykset haluavat, että työterveyshuollon rokotusten järjestämisestä syntyvät kulut korvattaisiin pääosin julkisista varoista.

Rokotustodistus turvaamaan matkustamista

Helsingin seudulla yrityskyselyyn vastanneista yrityksistä selvä enemmistö kannattaa yhtenäisen, kansallisen ja kansainväliset kriteerit täyttävän monikielisen rokotustodistuksen luomista.

- Kansainvälinen rokotustodistus ja pakolliset testaukset rajalla olisivat nyt tarvittavia toimia pandemian selättämiseen. Samaan aikaan rajoituksia pitäisi pystyä kohdentamaan järkevissä rajoissa, kulloisenkin tilanteen vaatimalla tavalla. Tämä on erityisen tärkeää Suomen kansainvälisen kilpailukyvyn ja elpymisen kannalta, korostaa johtaja Markku Lahtinen Helsingin seudun kauppakamarista.

Keskeiset työikäiset ammattiryhmät rokotusjonon kärkeen

Yrityksissä toivotaan, että rokotuksia kohdennettaisiin tehostetusti alueille, joissa on todettu eniten tartuntoja. Yrityksissä arvioidaan myös, että tietyt ammattialat, kuten opettajat ja lastentarhanopettajat sekä hoitajat ja asiakaspalvelussa työskentelevät, tulisi rokottaa ensin. Myös työnsä puolesta matkustavia toivotaan rokotusjärjestyksen kärkeen. Helsingin seudulla yritykset painottavat muuta maata enemmän terveydenhuollon ja riskiryhmien jälkeen opetushenkilökunnan ja maahantuloalueiden laittamista rokotevuorossa ensimmäisiksi.

- Keskeisten, työikäisten ammattiryhmien toimintakyky tulee varmistaa rokotuksilla pikaisesti. Rokotuksia tulisikin laajentaa riskiryhmien jälkeen tehostetusti myös työikäisille. Jos rokotuksiin ei löydy ripeyttä, kesän tapahtumia ei päästä järjestämään suunnitellulla tavalla, mistä aiheutuu monelle yritykselle isoja taloudellisia vaikeuksia, Lahtinen painottaa.

Kauppakamarien yrityskysely selvitti yritysten näkemyksiä rokotuksista helmikuun alussa. Kyselyyn vastasi Helsingin seudun kauppakamarin alueella 989 yritystä. Vastauksia kertyi laajasti Uudenmaan ja Helsingin seudun eri toimialoilta ja erikokoisista yrityksistä. Aiemmat vastaavanlaiset kyselyt on toteutettu viime vuonna 17.3., 30.3., 20.4., 4.5., 18.5., 1.6., 23.6., 2.9., 8.10. ja 2.12.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Markku Lahtinen, Helsingin seudun kauppakamari, johtaja, p. 050 571 3564, markku.lahtinen@helsinki.chamber.fi

Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari viestintäpäällikkö, p. 046 878 7540, tiina.tikander@helsinki.chamber.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kuntien osuutta liikennejärjestelmän rahoituksesta ei tule lisätä23.2.2021 07:00:00 EETTiedote

Helsingin seudun kauppakamari peräänkuuluttaa konkreettisuutta valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan. Valtion tulee nostaa liikenneinvestointien rahoitustasoa muilla keinoilla kuin sysäämällä entistä suurempaa rahoitusvastuuta kuntien hartioille. Kauppakamarin arvion mukaan liikenneinfran rahoituspohja on jäämässä Liikenne 12 -suunnitelmassa liian ohueksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme