Espoon kaupunki - Esbo stad

Yrityksille mahdollisuus omaan kaupunkipyöräasemaan Espoossa

Jaa

Yrityksillä on mahdollisuus hankkia oma kaupunkipyöräasema ja sijoittaa se kiinteistönsä viereen. Yritysten omat kaupunkipyöräasemat tulevat käyttöön huhtikuussa alkavalla kaupunkipyöräkaudella.

Kuva: Olli Urpela
Kuva: Olli Urpela

”Oma kaupunkipyöräasema tarjoaa yrityksille mahdollisuuden parantaa henkilökunnan ja asiakkaiden liikenneyhteyksiä sekä edistää kestävää liikkumista”, kertoo liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg Espoon kaupungilta.

Yritys voi sijoittaa aseman omalle tontilleen, mutta asema ja pyörät ovat kaikkien käytettävissä osana kaupunkipyöräjärjestelmää samoilla ehdoilla kuin muut kaupunkipyöräjärjestelmän asemat ja pyörät.

Yritys vastaa kaupunkipyöräaseman kustannuksista. Aseman arvonlisäveroton hinta on 10 000 € / vuosi ja yrityksen tulee sitoutua olemaan mukana kaupunkipyöräjärjestelmässä viiden vuoden ajan. Sopimus tehdään kaupunkipyöräjärjestelmän toimittajan CityBike Finland Oy:n kanssa. Palveluun sisältyy muun muassa pyörien tasaaminen asemien välillä, aseman ja pyörien huolto- ja ylläpito sekä asiakaspalvelu.

Aseman on sijoituttava nykyisen asemaverkoston yhteyteen. Yrityksen hankkimalle asemalle on kaikilla oltava avoin pääsy vuorokauden kaikkina aikoina. Asema näkyy HSL:n karttapalvelussa ja avoimessa rajapinnassa samaan tapaan kuin muutkin kaupunki­pyöräasemat. Yritys saa nimetä aseman yrityksen nimen mukaan ja asema näkyy palvelun kartoilla kyseisellä nimellä.

Kaupunkipyöräkausi on 1.4.-31.10. Kaikkiaan Espoon kaupunkipyöräjärjestelmässä on 105 asemaa ja 1050 pyörää. Espoon järjestelmä on yhteensopiva Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmän kanssa, jossa on 150 asemaa ja 1500 pyörää. Vuonna 2018 kaupunkipyörillä tehtiin Espoossa ja Helsingissä yli kolme miljoonaa matkaa.

Kiinnostuneille yrityksille toimitetaan tarkemmat tiedot sopimuksen ehdoista.

Nykyinen kaupunkipyöräasemaverkosto: https://kaupunkipyorat.hsl.fi/fi/stations

Yhteyshenkilöt

liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg, puh 040 526 8331, johanna.nyberg@espoo.fi

Kuvat

Kuva: Olli Urpela
Kuva: Olli Urpela
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme