Turun kauppakamari

Yrityksiltä vihreää valoa uudelle musiikkitalolle

Jaa

Turun kauppakamari kysyi Turun seudun matkailu-, ravitsemus- ja vähittäiskaupan alan yritysten mielipiteitä uuden musiikkitalon rakentamisesta. 68 prosenttia yrityksistä suhtautui positiivisesti uuden musiikkitalon rakentamiseen.

Suuri osa yrityksistä arvioi kyselyssä uuden musiikkitalon tuovan kasvua matkailu- ja palvelualoille. 48 % yrityksistä arvioi, että uusi musiikkitalo toisi kasvua matkailu- ja palvelualoille paljon tai erittäin paljon. Vain 4 % yrityksistä ei uskoisi uuden musiikkitalon tuovan yhtään kasvua.

Sen lisäksi, että musiikkitalo tarjoaisi modernit puitteet kulttuuritarjonnalle, uuden musiikkitalon nähdään lisäävän Turun vetovoimaa kokous- ja kongressikaupunkina myös kansainvälisesti, mikäli hanke toteutetaan niin, että se palvelisi myös kongressien järjestämistä. Avoimissa vastauksissa moni vastaaja mainitsi niin sanotun hämähäkkitontin olevan sopiva paikka uudelle musiikkitalolle. Sijainti tukisi Turun keskustan vision kulttuuriranta -visiota. Vastauksissa korostettiin myös rakennuksen arkkitehtuurin merkitystä vetovoimatekijänä.

”Arkkitehtuuriltaan säväyttävä ja kiinnostava talo voisi olla jo sinällään kiinnostava matkakohde, ja musiikkitalo tulisikin suunnitella vastaamaan tulevia vuosikymmeniä siten, että se voisi toimia myös kaupunkilaisten ja matkailijoiden olohuoneena”, arvioi johtaja Paula Virri Turun kauppakamarista.  

Yksi uuden musiikkitalon puolestapuhujista on Holiday Club Caribian Resort Manager Jussi Valtola, joka pitää alueen korkeatasoista kulttuuritarjontaa erittäin tärkeänä erityisesti matkailun ympärivuotisuuden kehittämiselle.

”Uusi musiikkitalo turvaisi Turun menestymisen kilpailussa pääkaupunkiseudun ja Tampereen kanssa, jota tunnin juna tukisi. Myös Turun houkuttelevuus Tukholman suunnasta saisi uuden ulottuvuuden, ja mielenkiintoinen uusi kulttuurikohde lisäisi uutta kysyntää ja kasvua. Sibelius-talo Lahdessa on hyvä esimerkki kiinnostavan musiikkitalon positiivisesta vaikutuksesta koko kaupungin imagoon”, Valtola perustelee.

Tiedot ilmenevät Turun kauppakamarin toteuttamasta kyselystä, joka suunnattiin noin 200:lle Turun seudulla sijaitsevan matkailu-, ravitsemus ja vähittäiskaupan alan yritysten toimitusjohtajille. Kyselyyn vastasi 75 toimitusjohtajaa ja vastausprosentti oli 40. Kysely toteutettiin 11.1.–19.1.2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
johtaja, matkailuvaliokunnan sihteeri Paula Virri, p. 050 60166
Resort Manager, Jussi Valtola, Holiday Club Caribia, puh. 040 350 2365

Kuvat

Holiday Club Caribian Resort Manager Jussi Valtola ja Turun kauppakamarin matkailuvaliokunnan sihteeri, johtaja Paula Virri pitävät alueen korkeatasoista kulttuuritarjontaa erittäin tärkeänä erityisesti matkailun ympärivuotisuuden kehittämiselle.
Holiday Club Caribian Resort Manager Jussi Valtola ja Turun kauppakamarin matkailuvaliokunnan sihteeri, johtaja Paula Virri pitävät alueen korkeatasoista kulttuuritarjontaa erittäin tärkeänä erityisesti matkailun ympärivuotisuuden kehittämiselle.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun kauppakamari
Turun kauppakamari
Puolalankatu 1
20100 Turku

http://www.turunkauppakamari.fi

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun kauppakamari

Turun kauppakamari ja Föli lahjoittavat jouluiloa 50 perheelle13.11.2018 13:00:00Tiedote

Turun kauppakamari lahjoittaa 50:lle Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukitoiminnoissa mukana olevalle perheelle lippupaketit Turun Messukeskuksessa avautuvaan Pomppulinnamaailmaan. Sisäänpääsyn lisäksi perheet saavat myös Turun seudun joukkoliikenne Fölin lahjoittamat bussimatkat Messukeskukseen ja takaisin. Lahjat ohjataan lasten iloksi MLL:n Varsinais-Suomen piirin tukihenkilötoiminnan kautta. ”Tämä suuri satsaus meidän perhekummi-, ystäväksi maahanmuuttajaäidille- sekä kaveritoiminnassa mukana oleville lapsille lämmittää sydäntäni”, kiittää MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson. Kauppakamari ja Föli haluavat olla mukana ilahduttamassa tukea tarvitsevia lapsiperheitä, ja haastavat myös muut alueen toimijat lahjoittamaan iloa ympärilleen. ”Yritykset voivat ostaa haluamansa määrän perhelippupaketteja suoraan Turun Messukeskuksesta. Lahjat ohjataan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin kautta lasten iloksi. Lahjoituksen tekevä yritys saa käy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme