Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Yritysluotsit yrittäjien avuksi Helsingissä

Jaa

Helsingin uudet yritysluotsit lisäävät kaupungin ja yritysten välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä. Heidi Lihr, Jukka-Pekka Tolvanen ja Suvi Tuiskunen aloittivat tehtävässään 17. syyskuuta 2018.

Helsingin yritysluotsit Heidi Lihr, Suvi Tuiskunen ja Jukka-Pekka Tolvanen ovat yrittäjien uusi kontaktipinta kaupunkiin. (Kuva: Sakari Röyskö)
Helsingin yritysluotsit Heidi Lihr, Suvi Tuiskunen ja Jukka-Pekka Tolvanen ovat yrittäjien uusi kontaktipinta kaupunkiin. (Kuva: Sakari Röyskö)

Yritysluotsit jalkautuvat eri puolille Helsinkiä, kartoittavat yritysten tarpeita ja etsivät niihin ratkaisuja. Yritysluotsien avulla kaupunki saa tarkemman kuvan yritysten arjesta ja yritykset puolestaan löytävät helpommin kaupungin toimijoista oikeat yhteistyötahot. Yritysluotsit keskittyvät työssään erityisesti yritysten fyysiseen toimintaympäristöön ja lupa-asioihin, työvoima- ja osaamistarpeisiin sekä alkuvaiheen yrittäjyyden ja yritysyhteistyön kehittämiseen.

Tavoitteena parantaa kaupungin ja yrittäjien yhteistyötä

Taloustutkimus toteutti kaupungin toimeksiannosta vuonna 2016 laajan puhelinhaastattelututkimuksen Helsingin elinkeinopolitiikasta. Tuloksista nousi esiin toive yritysten entistä paremmasta kuuntelemisesta ja byrokratian vähentämisestä sekä aktiivisesta liiketoimintaa edistävästä yhteistyöstä. Yhtenä kehittämistoimenpiteenä kaupunki perusti elinkeino-osastolle elokuun alussa uuden yrityspalvelut-yksikön, jonka tavoitteena on muuttaa kaupungin yrityksiin liittyvää toimintaa asiakasmyönteisemmäksi, ennakoitavammaksi ja tunnetummaksi. Yksikön toimialaan kuuluu myös yritysten toimintaedellytysten vahvistaminen, ja tämän toteuttamisessa yritysluotseilla on merkittävä rooli.

”Yritysluotsien palkkaamisella pystymme vastaamaan entistä paremmin yrittäjäkentältä kantautuviin toiveisiin ja edistämään yritysystävällisyyttä Helsingissä. Luotsit etsivät uusia yhteistyömahdollisuuksia yhdessä yrittäjien ja muiden sidosryhmien kanssa ja varmistavat, että yritykset voivat olla yhteydessä kaupunkiin mahdollisimman vaivattomasti”, elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva kertoo.

Yritysluotsit ovat jo kolmen ensimmäisen työviikkonsa aikana aktivoituneet useisiin suuntiin.

”Aloitamme saman tien vierailut yrityksissä, ja kuuntelemme yritysten toiveita. Kierrämme myös kaupungin eri yksiköissä oppimassa ja verkottumassa. Tapaamisten pohjalta rakennamme toimintamallin, joka parhaiten palvelee helsinkiläisiä yrityksiä”, yritysluotsit kertovat.

Yhteistyötä stadiluotsien kanssa

Kaupunki on jo aiemmin tänä vuonna palkannut seitsemän alueellista stadiluotsia kaupunkilaisten osallisuutta ja vuorovaikutusta edistämään.

”Olemme todella iloisia, että kaupungin osallisuusmallissa on huomioitu myös yritykset. Tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä stadiluotsien kanssa edistääksemme yritysten osallistumis- ja verkostoitumismahdollisuuksia alueilla”, toteaa yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen.


Yritysluotsien yhteystiedot

Sähköpostiosoite: yritysluotsit@hel.fi

Yritysluotsi Heidi Lihr, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto, puh. 040 621 2603

Yritysluotsi Jukka-Pekka Tolvanen, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto, puh. 040 547 8345

Yritysluotsi Suvi Tuiskunen, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto, puh. 040 185 5447

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vs. yksikön päällikkö Ulla Tapaninen, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, puh. 050 525 8131, s-posti: ulla.tapaninen@hel.fi

Elinkeinosuunnittelija Henri Kähönen, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, puh. 040 132 7100, s-posti: henri.kahonen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäkoordinaattori Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslia, viestintä, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara@hel.fi

Kuvat

Helsingin yritysluotsit Heidi Lihr, Suvi Tuiskunen ja Jukka-Pekka Tolvanen ovat yrittäjien uusi kontaktipinta kaupunkiin. (Kuva: Sakari Röyskö)
Helsingin yritysluotsit Heidi Lihr, Suvi Tuiskunen ja Jukka-Pekka Tolvanen ovat yrittäjien uusi kontaktipinta kaupunkiin. (Kuva: Sakari Röyskö)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EESTTiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme