ELY-keskukset

Yritysrahoitukseen on tullut uusi JTF-rahasto tutun EAKR-rahaston rinnalle – haku käynnistyy Pohjois-Suomessa 3.3.2023

Jaa
Pk-yritykset Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja Kainuussa voivat hakea yrityksen kehittämisavustusta JTF-rahastosta 3.3.–31.12.2023. Avustusta myönnetään hankkeisiin, joilla on merkittävä vaikutus yrityksen kasvuun tai uudistumiseen, kansainvälistymiseen, tuottavuuteen tai digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen. Kehittämis- ja investointihankkeet on toteutettava pääasiassa vuoteen 2026 mennessä.

Mikä on JTF?

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (Just Transition Fund, JTF) on uusi rahoitusinstrumentti, jolla Euroopan unioni pyrkii saavuttamaan hiilineutraaliustavoitteensa vuoteen 2050 mennessä. JTF edistää teknologista muutosta ja sen mukanaan tuomia uusia liiketoimintamahdollisuuksia.  

Rahoituksen avulla tuetaan pohjoissuomalaisia pk-yrityksiä uudistumaan ja kansainvälistymään sekä monipuolistetaan alueen elinkeinorakennetta. ELY-keskuksella on JTF-rahoitusta käytettävissä yrityksen kehittämisavustuksiin Pohjois-Pohjanmaalla noin 31 miljoonaa euroa, Kainuussa noin 3 miljoonaa euroa ja Lapissa noin 21 miljoonaa euroa.  

Ota yhteyttä ELY-keskuksen yritysasiantuntijaan ennen hakemista

Yrityksen kehittämisavustuksiin on saatavilla myös EAKR-rahoitusta. Yrityksen tulee olla yhteydessä oman maakuntansa ELY-keskuksen yritysasiantuntijaan ennen hakemuksen jättämistä, jotta hakemus ohjautuu oikeaan hakuun.  

Lisätietoja haettavissa olevista avustuksista löytyy Pohjois-Suomen rakennerahastot-sivustolta, Yritysrahoitus-sivulta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rahoitusyksikön päällikkö Pasi Loukasmäki, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 023 568, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kevään kelirikosta arvioidaan vaikeaa (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)20.3.2023 10:27:21 EET | Tiedote

Kelirikolla tarkoitetaan tien pinnan tai tierakenteen pehmenemisen aiheuttamaa kulkukelpoisuuden merkittävää vaikeutumista tai estymistä. Tien pinta tai rakenne voi pehmentyä keväällä roudan sulamisen yhteydessä tai rakenteiden vettyessä märkänä myöhäissyksynä tai lämpimänä alkutalvena. Rakenne voi pehmentyä ja kantavuus heikentyä joko tien pinnalta tai myös syvemmältä. Sorateillä voi siten esiintyä erityyppistä kelirikkoa, kuten pinta- ja runkokelirikkoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme