Intrum Oy

Yritysten maksukyky pysyi lähes ennallaan vuoden viimeisellä neljänneksellä

Jaa

Vuoden viimeisellä neljänneksellä 16 870 yrityksellä ilmeni maksuviiveitä. Maksuviiveellisiä yrityksiä oli siis 5,44 prosenttia kaikista yrityksistä. Maksuviiveiden määrä kasvoi 5,37 prosentista 5,44 prosenttiin, mikä tarkoittaa 1,3 prosentin kasvua vuodentakaisesta tilanteesta.

- Talouden vilkastuminen kasvattaa volyymeja ja tuo yritykselle uusia asiakkaita. Tämä heijastuu perintätoimeksiantojen kasvuun, toteaa Intrumin myynti- ja markkinointijohtaja Juha Iskala.

Maksuviiveitä on eniten 100 henkilöä työllistävillä yrityksillä. Tässä kokoluokassa yritysten maksuviiveet lisääntyivät 5 prosenttia vuoden 2016 loka-joulukuun tilanteeseen verrattuna.

Maakunnittain mitattuna yritysten maksuviiveiden osuus on suurin edelleen Pohjois-Savossa, yhteensä 6,69 prosenttia pohjoissavolaisista yrityksistä. Määrä kasvoi 5,02 prosenttia edellisen vuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna. Yritysten maksukyky näyttää olevan vahvinta Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Lapissa.

- Pohjanmaalla on runsaasti pienyrittäjyyttä, ja yritystoiminta ei ole keskittynyt vain yhden toimialan varaan. Alueen työttömyysaste on myös matala. Nämä seikat tekevät Pohjanmaasta perinteisesti vahvan talousalueen, mikä näkyy myös yritysten maksukyvyssä, sanoo Juha Iskala

Toimialoista eniten maksuviiveitä on majoitus- ja ravitsemustoimintaa harjoittavilla yrityksillä. Vuoden viimeisellä neljänneksellä 10,8 prosentilla alan yrityksistä ilmeni maksuviiveitä. Määrä väheni 1,85 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna.


Lisätietoja:
Juha Iskala, johtaja, Intrum Justitia Oy, juha.iskala@intrum.com, puh: 050 370 6333
Leena Rindell, viestintäpäällikkö, Intrum Justitia Oy, leena.rindell@intrum.com, puh: 050 376 1124

Tiedot perustuvat Intrumin Luottotietorekisterin tietoihin. Maksuviiveraportti julkaistaan neljä kertaa vuodessa. Seuraava maksuviiveraporttimme ilmestyy huhtikuussa 2018.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Iskala, johtaja, Intrum Justitia Oy
juha.iskala@intrum.com, puh: 050 370 6333

Leena Rindell, viestintäpäällikkö, Intrum Justitia Oy
leena.rindell@intrum.com, puh: 050 376 1124

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Intrum Oy
Intrum Oy
Hitsaajankatu 20
00811 Helsinki

09 229 111http://www.intrum.fi

Intrum-konserni on johtava luotonhallintapalveluiden asiantuntija. Intrum auttaa yrityksiä menestymään tehostamalla niiden kassavirtaa ja pitkän aikavälin kannattavuutta sekä tukee asiakkaitaan kohti parempaa taloudellista tulevaisuutta.Tämä on yksi Intrumin tärkeimmistä tehtävistä.

Intrumilla työskentelee yli 8 000 luotonhallinnan asiantuntijaa, jotka palvelevat noin 80 000 yritystä Euroopassa. Vuonna 2017 Intrumin pro forma liikevaihto oli 12.2 miljardia Ruotstin kruunuua. Intrumin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa Ruotsissa, ja Intrumin osake on listattu pörssissä (Nasdaq Stockholm). Lisätietoja: www.intrum.com.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme