Intrum Oy

Yritysten maksuviiveet laskusuunnassa vuoden loppua kohden

Jaa

Vuoden 2018 lopussa 5,40 prosentilla yrityksistä ilmeni maksuviiveitä. Maksuviiveiden määrä pieneni 2,41 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Yritysten maksuviiveissä on nähtävissä laskeva trendi kolmena peräkkäisenä vuonna loppuvuotta kohti, selviää Intrumin maksuviiveraportista.

Vuoden loppu ja erityisesti joulun aika kiihdyttää monen yrityksen toimintaa kasvaneina tilauksina ja myynteinä, mikä lisää yritysten kassavirtaa ja maksukykyä. Veronpalautukset osaltaan lisäävät kuluttajien ostovoimaa, mikä näkyy hetkellisenä kulutuksen lisääntymisenä muiden tekijöiden pysyessä ennallaan. Näin ollen kausivaihteluilla on merkittävä vaikutus yritysten maksuviiveiden kehitykseen juuri vuoden lopussa, toteaa Intrumin myyntijohtaja Juha Iskala.

Kertaluonteisten veronpalautusten poistuessa kautta on mielenkiintoista nähdä, millaisia vaikutuksia tällä on joulun ajan ostokäyttäytymiseen, Iskala jatkaa. 

Vesi-, jätehuolto ja ympäristön puhtaanapidon yrityksillä maksuviiveet kasvussa

Viimeisellä kvartaalilla eniten maksuviiveitä toimialoittain mitattuna ilmeni edelleen majoitus- ja ravintola-alalla, jossa viiveitä oli 11,2 prosentilla yrityksistä. Toiseksi eniten maksuviiveitä ilmeni vesi-, jätehuolto- ja ympäristön puhtaanapidon alalla, 7,7, prosentilla yrityksistä.

Satakunnassa eniten maksuviiveitä maakunnista

Maakunnittain mitattuna Satakunnan alueella ilmeni eniten maksuviiveitä, 6,17 prosentilla yrityksistä. Pohjois-Savon talouden elpyminen näkyy myös maksuviiveiden määrissä, jotka ovat pudonneet lähes 14 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Vähiten maksuviiveitä on Ahvenanmaalla, noin 3,16 prosentilla yrityksistä. 

Lisätietoja:
Juha Iskala, myyntijohtaja, Intrum Oy
puh: +358 50 370 6333, email: juha.iskala@intrum.com

Leena Rindel, viestintäpäällikkö, Inturm Oy
puh: +358 50 376 1124, email: leena.rindell@intrum.com

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Intrum Oy
Intrum Oy
Hitsaajankatu 20
00811 Helsinki

09 229 111http://www.intrum.fi

Intrum-konserni on johtava luotonhallintapalveluiden asiantuntija. Intrum auttaa yrityksiä menestymään tehostamalla niiden kassavirtaa ja pitkän aikavälin kannattavuutta sekä tukee asiakkaitaan kohti parempaa taloudellista tulevaisuutta.Tämä on yksi Intrumin tärkeimmistä tehtävistä.

Intrumilla työskentelee yli 8 000 luotonhallinnan asiantuntijaa, jotka palvelevat noin 80 000 yritystä Euroopassa. Vuonna 2017 Intrumin pro forma liikevaihto oli 12.2 miljardia Ruotstin kruunuua. Intrumin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa Ruotsissa, ja Intrumin osake on listattu pörssissä (Nasdaq Stockholm). Lisätietoja: www.intrum.com.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy

KORJATTU TIEDOTE: Yritysten maksuviiveet laskusuunnassa vuoden loppua kohden26.2.2019 11:35:59 EETTiedote

TIEDOTTREESEEN KORJATTU MAKSUVIIVEELLISTEN YRITYSTEN PROSENTUAALISEN OSUUDEN MUUTOS. Vuoden 2018 lopussa 5,40 prosentilla yrityksistä ilmeni maksuviiveitä. Maksuviiveellisten yritysten prosentuaalinen osuus kaikista yrityksistä ei juurikaan muuttunut vuoden viimeisellä neljänneksellä verrattuna edelliseen vuoteen. Koko vuoden maksuviiveitä tarkasteltaessa yritysten maksuviiveissä on nähtävissä laskeva trendi kolmena peräkkäisenä vuonna loppuvuotta kohti, selviää Intrumin maksuviiveraportista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme