Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Yritysten palvelutarpeet esiin (Etelä-Pohjanmaa)

Jaa

Kuntien ja valtionhallinnon yritysasiantuntijat tekevät yhteistyötä yritysten tilanteen selvittämiseksi Etelä-Pohjanmaalla. Koronaviruksen aiheuttama epävarmuus ja tarve luoda yhteistä tilannekuvaa nopeasti muuttuvassa kentässä käynnistivät yhteisen selvitystyön. Voimansa yhdistävät Etelä-Pohjanmaan Yrityspalvelukeskuksessa toimivat ELY-keskuksen ja TE-toimiston asiantuntijat ja alueen kuntien elinkeinotoimijat.

Yritysten tilannekuvaa kartoitetaan pääsääntöisesti puhelin ja videoyhteyksin. Yritysasiantuntijoita kiinnostaa erityisesti yritysten työvoima-, kehittämis- ja rahoitustarpeet, jotta yritykset voidaan tarvittaessa ohjata sopivien palveluiden piiriin.

-On selvää, että tarvitsemme maakuntaan lisää sekä investointeja että työpaikkoja, jotta alueen yritykset voivat kasvaa ja menestyä myös tulevaisuudessa, sanoo yrityspalvelupäällikkö Johanna Olsson

-Kuntien kanssa yhdessä tehtävällä kartoituksella etsitään yritysten tarpeita, joihin voimme vastata sujuvasti koko yrityspalveluverkostolla. Samalla tämä hanke on osa EPKE-Etelä-Pohjanmaan selviytymissuunnitelmaa koronakriisistä eteenpäin, Olsson jatkaa.

Vaikka yhteistyötä on tehty aikaisemminkin, on koronakriisin seurauksena tullut poikkeustilanne tiivistänyt yhteistyötä entisestään kunta- ja valtiotoimijoiden kesken. Tästä osoituksena on nyt tehtävän tilanneselvityksen ohella syntyneet alueelliset yrityspalveluverkostot, jotka kokoavat säännöllisesti yhteen seudullisesti yrityksiä palvelevat tahot.

Etelä-Pohjanmaan TE-palveluiden palvelujohtaja Aki Ruotsala näkee, että yhteisestä selvityksestä on hyötyä niin toimintaympäristön kuvaamiseen kuin palvelutarpeiden kartoittamiseenkin, kuitenkin yhteistyö on sinänsä tärkeä asia.

-Yhteistyön merkitys korostuu, kun suhdannetilanne kiristyy, kuten nyt koronan aikana on osittain tapahtunut. Samalla yhdessä kokoontumalla voidaan varmistaa, että ajankohtainen ja tärkeä tieto välittyy kaikille, toteaa Ruotsala. Yhteinen selvitysprojekti lisää varmasti jo edelleen hyvää luottamuksen tasoa ja osoittaa yrityksille, että meillä kaikilla on yhteisenä tavoitteena alueen yritysten menestys.

Selvitys tullaan toteuttamaan pääosin loppuvuoden aikana ja sen painopisteenä on aluksi teollisuuden yritykset johtuen alan merkittävästä osuudesta maakunnan työvoimaan ja vientiin. Tietojen keruun osalta kiinnitetään myös erityistä huomiota asianmukaiseen ja luottamukselliseen yritystietojen käsittelyyn.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Olsson
yrityspalvelupäällikkö
Yrityspalvelukeskus Etelä-Pohjanmaa
02950 27540
johanna.olsson@ely-keskus.fi

Aki Ruotsala
palvelujohtaja/Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto
02950 46257
aki.ruotsala@te-toimisto.fi

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Planeringen av den nya landsvägen Vikby-Martois har börjat23.11.2021 08:52:45 EET | Tiedote

Närings-, trafik- och miljöcentralen i Södra Österbotten (NTM-centralen) har börjat utarbeta en vägplan för avsnittet Vikby–Martois i syfte att bygga en ny vägförbindelse. Den nya vägförbindelsen börjar vid den planskilda anslutningen för riksväg 3 och 8 och upphör vid Lillkyrovägen (regionväg 717). Planeringsavsnittet är cirka sju kilome-ter långt och ligger i sin helhet i Korsholms kommuns område.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme