Intrum Oy

Yritysten ratkaisu pitkiin maksuaikoihin: tarvitaan ryhtiliikettä

Jaa

Pitkittyvät maksuajat vaivaavat pk-yrityksiä, vaikka niitä on pyritty lainsäädännölläkin suitsimaan. Yritykset esittävät ratkaisuksi omaehtoista ryhtiliikettä.

Tahallinen viivyttely nousi tänä vuonna maksutapatutkimuksessa yleisimmäksi syyksi asiakkaiden maksuviiveisiin, kun vielä viime vuonna taloudelliset vaikeudet pitivät kärkisijaa. Lisäksi on tavallista, että jo maksuehtoihin vaaditaan pidennystä, eivätkä pk-yritykset useinkaan näe muuta vaihtoehtoa kuin taipua niihin.

Kun yrityspäättäjiltä kysyttiin miten pattitilanne voitaisiin ratkaista, yli puolet päättäjistä vetosi yritysten oma-aloitteiseen toimintaan. Myös lainsäädännöstä esitettiin ratkaisua, mutta nimenomaan Suomessa lainsäädäntö jäi vasta toiseksi tärkeimmäksi ratkaisuvaihtoehdoksi.

- Maksuaikalakia uudistettiin viimeksi kaksi vuotta sitten, mutta se ei ole tutkimuksen mukaan ratkaissut ongelmaa. Maksuajoista voidaan edelleen sopia osapuolten kesken, ja yritykset kokevat, ettei niillä ole muuta vaihtoehtoa kuin taipua maksuaikojen pidentämiseen. Ratkaisun katsotaan nyt olevan yritysten itsensä käsissä. Elinkeino- ja yrittäjäjärjestöillä olisi tässä hyvä mahdollisuus toimia,toteaa johtaja Juha Iskala Intrum Justitialta

Katso muut päätulokset ja lataa raportti: www.intrum.fi/maksutaparaportti

Katso tulosgraafeja

Intrum Justitian maksutaparaportti

Tiedot perustuvat Intrum Justitian maksutaparaporttiin. Raportti perustuu 29 Euroopan maassa helmi-maaliskuussa 2017 toteutettuun kyselytutkimukseen. Raportissa vertaillaan maakohtaisia ja kansainvälisiä trendejä maksukäyttäytymisessä ja maksutavoissa. www.intrum.fi/maksutaparaportti

Viisi vinkkiä yrityksen parempaan taloudenhallintaan

  1. Huolehdi, että yritykselläsi on johdonmukainen ja ajantasainen luottopolitiikka.
  2. Varmista, että myyt asiakkaille, joiden maksukykyyn voit luottaa. Tarkista myös jo olemassa olevien asiakkaiden maksukyky säännöllisesti.
  3. Muistuta viivästyneistä maksuista ripeästi. Mitä tuoreempi saatava on, sitä todennäköisemmin se maksetaan.
  4. Huolehdi, että myynti- ja talousosasto toimivat yhteistyössä luottotappioiden torjumiseksi.
  5. Tasapainota asiakasrakennetta riskien ja kasvupotentiaalin perusteella.

 

Lisätietoja:
Juha Iskala, johtaja, Intrum Justitia Oy, juha.iskala@intrum.com, puhelin 050 370 6333 Katja Luotola, viestintäpäällikkö, Intrum Justitia Oy, katja.luotola@intrum.com, puhelin 050 302 5639 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Intrum Oy
Intrum Oy
Hitsaajankatu 20
00811 Helsinki

09 229 111http://www.intrum.fi

Intrum-konserni on Euroopan johtava luotonhallintapalveluiden asiantuntija, joka parantaa palveluillaan toimeksiantajiensa rahankiertoa ja pitkän aikavälin kannattavuutta. 

Intrum ja Lindorff yhdistyivät 27. kesäkuuta 2017 ja muodostavat nyt yhdessä luotonhallintapalveluiden markkinajohtajan. Vuonna 1898 perustettu Lindorff tarjoaa yrityksille perintä- ja saatavien ostopalvelua sekä laskutus- ja maksutapapalveluita. Vuonna 1923 perustettu Intrum parantaa laajan palveluvalikoimansa avulla toimeksiantajiensa rahankiertoa ja pitkän aikavälin kannattavuutta.

Yhdessä Intrum ja Lindorff toimivat 23 Euroopan maassa. Niiden palveluksessa on yhteensä 8 000 terveen talouden asiaa ajavaa työntekijää. Yhdistyneen yrityksen 12 kuukauden pro forma -liikevaihto maaliskuun 2017 loppuun oli 1 352 miljoonaa euroa ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Intrum Justitia AB on listattu pörssissä (Nasdaq Stockholm). www.intrum.fiwww.intrum.comwww.lindorff.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme