Commu

Yritysten vapaaehtoistoiminnan määrä kasvaa - Näin yritykset auttavat yhdistyksiä

Jaa
Yhä useampi yritys tarjoaa henkilöstölleen mahdollisuuden vapaaehtoistoimintaan työajalla. Vapaaehtoistoiminta yrityksissä edistää tiimiytymistä sekä sosiaalista vastuullisuutta, konkreettisten tekojen kautta. Yhdistyksille yritysyhteistyö mahdollistaa uusien vapaaehtoisten löytämisen ja toiminnan kehittämisen, selviää auttamisen tori Commun käyttäjädatasta.
Commu on auttamisen sovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan, kotona ja työpaikoilla.
Commu on auttamisen sovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan, kotona ja työpaikoilla.

Commu on Suomen suurin auttamisen alusta, jossa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset auttavat toisiaan, vastikkeetta. Yksi Commun yhdistyskäyttäjistä,Pieni ele ry, on toiminut jo vuodesta 1907, mutta on vasta aloittanut toiminnan laajentamisen yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön.

“Yhdistykset edistävät yhteiskunnallisesti ja inhimillisesti tärkeitä asioita. Monilla yhdistyksillä on kuitenkin usein vähän mahdollisuuksia saada asialleen isoa näkyvyyttä pienen henkilöstömäärän ja pienten budjettien vuoksi”, kertoo Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä. “Olisikin hienoa, että yritykset lähtisivät erilaisten yhdistysten kanssa yhteistyöhön. Me haemme mukaan yrityksiä, joilla on kiinnostusta vammaisten ja pitkäaikaissairaiden auttamiseen.”

Commun käyttäjädatan mukaan yritykset harvemmin rajaavat, millaista vapaaehtoistoimintaa henkilöstö saa tehdä. Keskimääräisesti yritys antaa 1-3 päivää vuodessa vapaaehtoistoimintaan, ja henkilöstö voi valita itse, millainen auttaminen tuntuu itselle tärkeältä ja merkitykselliseltä. 

“Tapoja auttaa on yhtä paljon kuin on mielikuvitusta!”, Mäntylä kertoo. “Pieni ele ry:n tapauksessa apua voi antaa vaikka tarjoamalla työntekijöille mahdollisuuden osallistua vapaaehtoiseksi lipasvahdiksi työajalla tai ottaa keräyslippaita omiin toimipisteisiin.” 

Esimerkiksi ohjelmistoyritys HiQ on mukana Commussa tarjotakseen henkilöstölleen paljon toivotun mahdollisuuden osallistua hyväntekeväisyyteen työajan puitteissa. Yksittäisissä avun tarpeissa auttamisen lisäksi Commun kautta aiotaan järjestää yhteisiä talkoita, joihin kaikki HiQ:n työntekijät ovat tervetulleita. Talkoissa voidaan tehdä esimerkiksi pihatöitä tai järjestää koodaustyöpajoja alanvaihtajille. 

Yhteiskuntavastuu on tekoja - sosiaalinen vastuullisuus kasvaa ekologisen rinnalle

Commun toiminnan mahdollistaa yritysten kasvava kysyntä konkreettisille ja helpoille vastuullisuustekojen mahdollisuuksille. Nuoret yrittäjät näkevät, että sosiaalisen vastuullisuuden kasvaessa vapaaehtoistoiminnasta tulee arkipäivää yrityksissä.

“Sosiaalisen vastuullisuuden kenttä kasvaa koko ajan ja uskomme, että siitä tulee yhtä tärkeää kuin ekologisesta vastuullisuudesta”, kertoo Karoliina Kauhanen, joka on yksi Commun perustajajäsenistä. “Yritysten asiakkaat ja omistajat vaativat entistä konkreettisempia vastuullisuustekoja, ja me Commussa pyrimme tekemään sen mahdollisimman helpoksi ja mitattavaksi. Suosituimpia tapoja auttaa ovat olleet käytännön talkoot esimerkiksi keräysten ja elämysten järjestämisessä, ikäihmisten ja ukrainalaisten auttaminen sekä henkilöstön osaamisen kautta auttaminen.”

Commu on alusta, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Tällainen yhdistäminen on Pieni ele ry:n mukaan erittäin tärkeää yhdistysten ja yritysten yhteistyön mahdollistamiseksi.

“Yhdistykset ovat siinä mielessä haasteellisessa asemassa, että työntekijät eivät ole lähtökohtaisesti “myynti-ihmisiä”, jolloin ensimmäisen kynnyksen yli pääseminen keskusteluun yritysten kanssa voi olla korkea”, Mäntylä kertoo.“Tarvittaisiin tapa, miten yhteys voitaisiin helpoiten löytää. Commun tapainen toimija on tällainen yhdistäjä. Mahdollisuuksia yritysten ja yhdistysten väliselle tekemiselle on paljon ja niistä varmasti hyötyä ja iloa saisivat molemmat.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt,

Karoliina Kauhanen, perustaja, Auttamisen tori Commu
karoliina@commuapp.fi
0403614070

Commu on Suomen suurin auttamisen alusta, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Commussa yksityishenkilöt voivat auttaa ja pyytää apua naapurustoissaan ja luoda sosiaalisia turvaverkostoja helposti ja turvallisesti. Yhdistyksille Commu on työkalu vapaaehtoisten löytämiseen ja toiminnan organisointiin. Yrityksille Commu tarjoaa
helpon tavan saavuttaa sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteet ja vahvistaa tiimejä, vapaaehtoistoiminnan kautta.

https://commuapp.fi/

Erika Mäntylä, toiminnanjohtaja, Pieni ele ry
erika.mantyla@pieniele.fi
040 5295409

Pieni ele ry:n saamilla lahjoituksilla autetaan kotimaan vammaisia ja pitkäaikaissairaita. Pieni ele -vaalikeräys on toiminut vuodesta 1907 alkaen järjestämällä lipaskeräyksen äänestyspaikoilla aina vaalien yhteydessä.

https://www.pieniele.fi/

Kuvat

Commu on auttamisen sovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan, kotona ja työpaikoilla.
Commu on auttamisen sovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan, kotona ja työpaikoilla.
Lataa
Pieni ele ry -yhdistys on mukana Commussa ja etsii yrityksiä mukaan auttamaan.
Pieni ele ry -yhdistys on mukana Commussa ja etsii yrityksiä mukaan auttamaan.
Lataa
Kaukolämpöyhtiö Loimua järjesti Hope ry lle hygieniatuotekeräyksen osana yritysvapaaehtoisuuttaan Commun kanssa.
Kaukolämpöyhtiö Loimua järjesti Hope ry lle hygieniatuotekeräyksen osana yritysvapaaehtoisuuttaan Commun kanssa.
Lataa
Ohjelmistoyritys HiQ tekee yritysvapaaehtoisuutta Commun kautta.
Ohjelmistoyritys HiQ tekee yritysvapaaehtoisuutta Commun kautta.
Lataa
Commu on nuorten yrittäjien rakentaman auttamisen sovellus yksityishenkilöille, yhdistyksille ja yrityksille.
Commu on nuorten yrittäjien rakentaman auttamisen sovellus yksityishenkilöille, yhdistyksille ja yrityksille.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Commu
CommuCommu on Suomen suurin auttamisen alusta, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Commussa yksityishenkilöt voivat auttaa ja pyytää apua naapurustoissaan ja luoda sosiaalisia turvaverkostoja helposti ja turvallisesti. Yhdistyksille Commu on työkalu vapaaehtoisten löytämiseen ja toiminnan organisointiin. Yrityksille Commu tarjoaa helpon tavan saavuttaa sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteet ja vahvistaa tiimejä, vapaaehtoistoiminnan kautta.

Lue lisää ja liity mukaan https://commuapp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Suomen suurin auttamisen sovellus sai Yhteiskunnallinen yritys -merkin31.1.2023 07:50:00 EET | Tiedote

Commu on kolmen nuoren yrittäjän perustama startup-yritys, jonka tavoitteena on tehdä auttamisesta ja avun pyytämisestä helpompaa, kotona ja työpaikoilla. Commu on mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Yritys palvelee niin yksityiskäyttäjiä, järjestöjä kuin yrityksiä. Nuoret yrittäjät uskovat, että madaltamalla kynnystä pyytää ja antaa apua, sekä tekemällä siitä mahdollisimman helppoa, voi edistää yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme