Vaasan kaupunki - Vasa stad

Yrkeskunniga personer inom småbarnspedagogiken erbjuds 70 jobb i Vasa

Dela

Lycka är att jobba med barn: i Vasa behöver vi fler entusiastiska, yrkeskunniga personer inom småbarnspedagogiken som är intresserade av att utveckla sitt arbete!I den rekryteringsomgång inom småbarnspedagogiken som inleds 5.4.2022 finns totalt 70 arbetsplatser att söka.

Jobb erbjuds för lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik, en servicechef, barnskötare, daghemsarbetare och assistenter. Både ordinarie och tidsbundna uppgifter kan sökas.

I Vasa finns daghem, familjedagvård och verksamhet vid ett öppet daghem. De kommunala daghemmen är totalt 37.

- Hos oss finns finskspråkiga, svenskspråkiga och tvåspråkiga daghem, så språkkunskapskraven för uppgifterna varierar enligt arbetsplats och -uppgift. Mer information om språkkunskapskraven och andra förutsättningar finns i arbetsplatsannonsen för varje ledigt jobb, säger direktören för småbarnspedagogiken Anne Savola-Vaaraniemi.

Vid TE-livesändningar mera information om arbetsplatserna

Jobben kan sökas via Kuntarekry 5–19.4. Alla jobb finns på Kuntarekrys sidor: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/?&profession=38816&organisation=20069

Mer information om de lediga arbetsplatserna inom småbarnspedagogiken samt om Vasas småbarnspedagogik som arbetsplats får du också vid TE-livesändningarna 12.4 och 13.4.

TE-live, dvs. TE-byråns direktsändning kan du följa på webben på adressen https://te-live.fi/se/. Sändning på svenska 12.4 kl. 11 och på finska 13.4 kl. 11. Sändningarna kan också ses efteråt på webbplatsen TE-live.

Energifostran och språkberikad verksamhet

Vasa är Nordens energihuvudstad där även energifostran är viktig från ung ålder inom småbarnspedagogiken samt en mångsidig och trygg användning av informations- och kommunikationsteknik tillsammans med vuxna. Exempelvis i förskoleundervisningsgrupperna används Bee-Bot-robotar som stöd vid inlärningen av programmering och kodning.

- Vi är en internationell kuststad, där ett språkberikande program har tagits med i vår plan för småbarnpedagogiken. I daghemmen ordnas regelbundet och planerat verksamhet på något annat språk än gruppens verksamhetsspråk: vi ger barnen smakprov på olika språk genom t.ex. sånger, ramsor och sagor, säger Savola-Vaaraniemi.

Med hjälp av lektutorer förstärks den gemensamma lekpedagogiken

Vid småbarnspedagogiken i Vasa utbildas personalen också i att leka. Leken är ett centralt arbetssätt inom småbarnspedagogiken, och den har utvecklats bl.a. genom att lek- och lärmiljöerna dokumenterats samt genom att lektutorer utbildats för varje daghem.

- Vi har ett långtidsprojekt på gång, där lek- och lärmiljöer utvecklas i småbarnspedagogikplanens anda. Deltar gör alla enheter inom Vasas småbarnspedagogik, säger Savola-Vaaraniemi.

Kom med och fostra lyckliga barn!

Kontakter

Vasa stads rekryteringsansvariga Anne Lindell, anne.lindell@vasa.fi, tfn 040 153 4564

Vasa stads direktör för småbarnspedagogiken Anne Savola-Vaaraniemi, anne.savola-vaaraniemi@vasa.fi, tfn 040 610 3233

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum