Vaasan kaupunki - Vasa stad

Yt-neuvottelut aloitettu Vaasa-Mustasaari -kuntaliitoksen johdosta

Jaa

Vaasan kaupungin henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut on käynnistetty ensimmäisellä kokouksella perjantaina 15.2.2019.

Neuvotteluprosessia vetää kaupungin henkilöstöjohtaja Leena Kaunisto. Kuntaliitosvalmistelun etenemisestä kertovat toimialajohtajat Christina Knookala, Jukka Kentala ja Markku Järvelä sekä valmisteluun osallistuneet johtavat virkamiehet ja asiantuntijat. Henkilöstöä yt-prosessissa edustavat pääluottamusmiehet. 

- Yt-laki velvoittaa käymään neuvotteluita henkilöstön edustajien kanssa, kun on kyse valmisteluvaiheessa olevasta organisaatiomuutoksesta, joka toteutuessaan muuttaa esimerkiksi toimintatapoja tai organisaatiota, kertoo Leena Kaunisto.

Neuvotteluissa käsitellään yt-lain mukaisesti kuntaliitoksen perusteet, vaikutukset ja vaihtoehdot kunkin toimialan näkökulmasta.

- Toimialajohtajat kävivät läpi oman vastuualueensa osalta kuntaliitosvalmistelun työryhmissä käsiteltyjä toiminta- ja palvelumallisuunnitelmia sekä palveluverkkosuunnitelmia, jotka koskevat uutta kuntaa, sanoo Kaunisto.

Yt-neuvotteluprosessin aikataulua määrittää kuntaliitosvalmistelun etenemisaikataulu seuraavasti:
Huomautusaika kuntaliitosasiasta oli 20.2.2019 asti, ja huomautukset käsitellään kaupunginhallituksessa 25.3.2019. Mustasaaressa pidetään 17.3.2019 kuntaliitosäänestys, minkä jälkeen 2.4.2019 valtuustot äänestävät molemmissa kunnissa samanaikaisesti.

Seuraavat kokoukset pidetään 26.2.2019 ja 6.3.2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henkilöstöjohtaja Leena Kaunisto
puh. 040 0560 834, leena.kaunisto@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme