Yleinen työttömyyskassa YTK

YTK on nostanut valmiustasoaan koronaviruksen vuoksi

Jaa

Yleinen työttömyyskassa YTK hoitaa Suomessa noin joka viidennen palkansaajan työttömyysturvan. YTK on tunnistanut riskienhallinnassa koronaviruksen aiheeksi, jonka myötä olemme nostaneet valmiustasoamme ja alkaneet toteuttaa tehtäviä, joilla turvaamme ydintoimintomme sujumisen myös poikkeusolosuhteissa.

YTK on maksanut tänä vuonna tammi-helmikuussa noin 105 miljoonaa euroa työttömyyskorvauksia. Maksamistyö on hyvin henkilösidonnaista ja edellyttää asiantuntemusta työttömyysturvalainsäädännöstä.   

Suomessa nyt todetut tautitapaukset ja viruksen leviämisvauhti ovat nostaneet riskejä, joten olemme ottaneet käyttöön kaikkia käsittelijöitämme ja asiakaspalveluamme koskevan laajennetun etätyömahdollisuuden. Aiemmat läsnäolovelvoitteet on purettu ja jokaisella on oikeus ja mahdollisuus tehdä työtä kotoa käsin”, toteaa YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki. 

Päivärahojen maksamisen sujumisen lisäksi kriittinen rooli on OmaYTK-verkkopalvelulla, jonka kautta lähes kaikki hakemukset tulevat. Verkkopalveluiden toimivuus on siis toinen kriittinen piste palvelussamme”, tarkentaa kehitysjohtaja ja valmiusryhmän päällikkö Seppo Turunen. 

On myös päätetty sulkea YTK:n asiakaspalvelupiste Loimaalla ensi maanantaista alkaen. Asiakaspalvelu palvelee normaalisti puhelimitse, OmaYTK:ssa ja chatissä. Henkilökohtaisen tapaamisen ajan voi varata tarvittaessa puhelimitse. 

Talouden heikentyminen vaikuttaa työttömyysturvan maksamiseen 

Talouden heikentyminen tulee lisäämään työttömyyttä ennakoitua enemmän.

”Vakavaraisuutemme on hyvällä tasolla, tasoitusrahastomme on vahva ja sijoitusstrategiamme maltillinen. Emme siis näe suurimpana uhkakuvana taloudellisia riskejä. Suurin riski on henkilökuntamme riittävyys tilanteessa, jossa lomautuksia alkaa tulla nopeasti ja työttömyys kasvaa merkittävästi”, talousjohtaja Antti Jokinen toteaa. 

YTK on jo käynnistänyt rekrytointisuunnitelmat henkilöstöresurssien turvaamiseksi myös loppuvuonna.

”Alkuvuonna on tullut jo hieman ennakoitua enemmän päivärahahakemuksia, joten käsittelyä odottavia hakemuksia on jo jonossa. Lisäksi isohko tulorekisteri-hanke on vasta saatu jalkautettua järjestelmiimme, ja tulossa olevat kehitystehtävät käyttävät henkilöstöltä aikaa. Siksi haluamme tehdä nyt kaikkemme, jotta työttömyysturvasta ei tule ihmisten taloudellisen tilanteen pullonkaulaa loppuvuonna”, Alamäki sanoo. 

YTK julkaissut lomautetuille ohjeistuksen  

YTK on julkaissut verkkosivuillaan ja jäsenistölleen ohjeen, miten toimia tilanteessa, jossa on tullut lomautetuksi. 

Haluamme tässäkin tilanteessa olla jäsenillemme mahdollisimman mutkaton ja välittävä kumppani. Jokainen on nyt epävarmuuden tilassa ja käännettä parempaan odotetaan kiivaasti. Me-henkeä ja inspiroitumista pidämme yllä kehittelemällä mm. etätyöhön positiivisia ideoita”, Alamäki lisää. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa jo yli 440 000 palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa ja toimistossamme Loimaalla ja Turussa työskentelee 140 ansioturvan ammattilaista. www.ytk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme