Yleinen työttömyyskassa YTK

YTKbarometri: Marraskuussa YTK:lla työttömiä vähemmän kuin vuotta aiemmin

Jaa

YTK:n jäsenistä oli työttömänä marraskuun lopussa 6,7 %. Työttömyysaste on hieman matalampi kuin vuosi sitten marraskuussa.

TYöttömyys YTK:n jäsenistössä on noussut lähelle viime vuoden tasoa
TYöttömyys YTK:n jäsenistössä on noussut lähelle viime vuoden tasoa

YTK:n jäsenistön työttömyys on pysynyt vuoden aikana alhaisella tasolla eikä trendi näytä muuttuvan loppuvuodestakaan. Viime vuoteen verrattuna marraskuussa työttömänä oli 1760 jäsentä vähemmän (0,4 %) kuin vuotta aiemmin. Tänä vuonna eniten työttömiä jäseniä on ollut tammikuussa.

Tilastokeskuksen mukaan työttömyysaste oli marraskuussa 5,9 prosenttia. 

Marraskuussa YTK:n jäsenistölle maksettiin yhteensä 39 855 127 euroa työttömyysetuuksia. Koko vuoden aikana on marraskuun loppuun mennessä maksettu etuuksia yhteensä 461 664 716 euroa. 

Lokakuuhun verrattuna työttömyysetuuksia maksettiin marraskuussa 612 462 euroa vähemmän, kun työttömyysaste laski 0,1 prosenttia. “Konkreettisesti tämä tarkoittaa, että useampi sata YTK:n jäsentä työllistyi tänä vuonna vielä ennen vuoden loppua, kun viime vuonna samaan aikaan työttömyysaste pysyi loka-marraskuussa muuttumattomana”, toteaa YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki. 

Vuosi 2020 on hitaan talouskasvun aikaa 

Valtiovarainministeriö ja Suomen Pankki ovat kuluneella viikolla ennustaneet ensi vuoden näkymiä. Ne ovat hyvin samankaltaisia kuin YTK:n ensi vuoden näkymät. “Olemme ns. Japanin mallin mukaisessa, eli hitaan talouskasvun vaiheessa. Oletuksemme mukaan työttömyys pysyy ensi vuonnakin samoissa luvuissa kuin tänä vuonna. Koko vuoden osalta jäsentemme työttömyys on vaihdellut kuukausittain 6,5-8,5 % välillä”, sanoo Alamäki.  

"On kuitenkin huomattava, että YTK:ssa koetaan suhdannevaihtelut ja sitä kautta työttömyyden mahdolliset muutokset nopeasti”, Alamäki lisää. 

Tästä on kyse

 YTKbarometri on kuukausittain julkaistava tilastokatsaus YTK:n jäsenistön tunnusluvuista. YTK:lla on jäseniä yli 440 000. Määrä vastaa 20 % suomalaisista palkansaajista.  

- YTKbarometri pohjautuu YTK:n jäsendataan 
 
- Ansiosidonnainen päiväraha muodostuu perusosasta sekä ansio-osasta, jonka suuruus lasketaan palkan perusteella laissa määriteltyjen sääntöjen avulla. 
 
- Ansioturvan rahoitus jaetaan valtion, työllisyysrahaston ja työttömyyskassan jäsenten kesken. Valtio rahoittaa ansiopäivärahasta perusosan, työttömyyskassat 5,5 % ja työllisyysrahasto loput työntekijöiden ja työnantajien työttömyysvakuutusmaksuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

TYöttömyys YTK:n jäsenistössä on noussut lähelle viime vuoden tasoa
TYöttömyys YTK:n jäsenistössä on noussut lähelle viime vuoden tasoa
Lataa
YTK on maksama ansiopäiväraha on viime vuoden tasolla
YTK on maksama ansiopäiväraha on viime vuoden tasolla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on noin 440 000 palkansaajien työttömyyskassa. YTK:n jäsenet edustavat viidesosaa kaikista suomalaisista palkansaajista. YTK onkin Suomen suurin työttömyyskassa. Yli 140 henkilöä työllistävä YTK on perustettu Loimaalla ja siellä on edelleen sen suurin toimipiste. Palvelemme verkkopalvelumme kautta valtakunnallisesti ja henkilökohtaisesti toimipisteessämme Loimaalla. 

Seuraa myös:  
www.ytk.fi  
www.ytk.fi/pulssi/barometri   
www.linkedin.com/company/yleinen-tyottomyyskassa-ytk/  
www.twitter.com/YTK_Loimaa/  
www.facebook.com/ytkloimaa  
www.instagram.com/ytk_loimaa  

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Kysely: Koronatilanne kurittaa erityisesti tiettyjä aloja – 40 prosenttia kamppailee epävarman työtilanteen kanssa29.7.2020 06:00:00 EESTTiedote

Yleinen työttömyyskassa YTK kartoitti laajalla kyselyllä jäsentensä työtilannetta ja näkymiä tulevasta. Kysely* toteutettiin alkukesästä koronarajoitusten ollessa vielä voimassa, ja siihen vastasi yhteensä 21 715 henkilöä. Tulokset kertovat, että haasteellisin tilanne on erityisesti palvelu-, matkailu-, ravintola-, markkinointi- ja kaupan alalla. Koronakeväästä palautuminen on kesken, ja vastauksissa nousivat esille epävarmuus ja epätietoisuus myös tulevaisuuden suhteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme