Yleinen työttömyyskassa YTK

YTKbarometri: Työttömyys on karannut korkealle, mutta toivo paremmasta viriää

Jaa

YTK:n etuusmenot ja työttömyysaste olivat maaliskuussa vuoden korkeimmalla tasolla. Huhtikuussa työttömyyden kasvu näyttäisi kuitenkin tämänhetkisen tiedon mukaan pysähtyvän.

YTK:n työttömyysaste ja etuusmenot jatkoivat kasvuaan maaliskuussa
YTK:n työttömyysaste ja etuusmenot jatkoivat kasvuaan maaliskuussa

Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli maaliskuussa 12,8 %. Luku on kuluvan vuoden korkein. Helmikuussa työttömyysaste oli 11,5 %, eli jäsenistön työttömyysaste on noussut viime kuusta selvästi. 

Myös YTK:n etuusmenot ovat yhä kasvussa. Maaliskuussa päivärahoja maksettiin 94 305 558 euroa.   

Etuusmenoissa ollaan viime vuoden epidemia-ajan keskiarvon yläpuolella. Maksetut etuudet ovat jo kohomassa kohti viime vuoden ennätyslukuja: ainoastaan kesä-heinäkuussa 2020 YTK:n etuusmenot ovat nousseet maaliskuun 2021 tasoa korkeammalle. 
 

 

Työttömyysaste 

Etuusmenot 

Hakemusmäärä 

2021 maaliskuu 

12,8 %  

94 305 558 € 

77 855 

2021 helmikuu 

11,5 % 

82 885 502 € 

69 987 

 

Huhtikuun luvut antavat vihiä paremmasta 

Maaliskuun työttömyysaste ja päivärahamaksut ovat korkealla tasolla. Siltä osin talouden ja työttömyyden kehitys näyttää huolestuttavaltaHuhtikuun loppua kohden tilanne on hieman parantunut, sillä huhtikuun hakemusmäärät ovat 29.4. mennessä alemmalla tasolla kuin maaliskuun hakemusmäärät vastaavalla ajalla. 

Olemme huhtikuussa saaneet noin 4000 hakemusta vähemmän kuin maaliskuussa samalla ajalla, eli kuutisen prosenttia vähemmän. Hakemuksissa ollaan myös viime vuoden huhtikuun tason alapuolella. Pientä kevätväreilyä on siis ilmassa. Kun mennään kesää kohti ja rajoitukset hellittävät, toivotaan, että myös työttömyyden kasvu taittuu”, sanoo YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki.   

  

Työttömyyden osa-aikaistuminen näkyy tilastoista 

Soviteltujen työttömyysetuuksien saajien määrä ja maksettujen soviteltujen päivärahojen määrä kasvaa yhä. YTK maksoi maaliskuussa soviteltuja päivärahoja 15 186 918 €. Määrä on kasvanut helmikuusta 16 %.  

Lähtötaso on myös edeltäviä vuosia suurempi. Päivärahansaajien osa-aikainen työ onkin yleistynyt. Korona-aikana soviteltavien päivärahojen suuri määrä selittyy osa-aikatyön lisäksi etenkin osittaisten lomautusten suurella määrällä.  

“Osittaiset lomautukset ja osa-aikatyö kertovat, että työttömyys on muutoksessa. Yhä useampi ansiopäivärahan saaja työskentelee osa-aikaisesti joko osa-aikatyön kautta tai osittain lomautettuna. Tällainen työttömyyden murros näkyy selkeänä tilastoissamme”, Sanna Alamäki kertoo.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

YTK:n työttömyysaste ja etuusmenot jatkoivat kasvuaan maaliskuussa
YTK:n työttömyysaste ja etuusmenot jatkoivat kasvuaan maaliskuussa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa jo yli 500 000 palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee 278 ansioturvan ammattilaista.

www.ytk.fi 

https://www.linkedin.com/company/yleinen-tyottomyyskassa-ytk/ 

https://twitter.com/YTK_Loimaa

https://www.facebook.com/ytkloimaa 

https://www.instagram.com/ytk_loimaa

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme