Yleinen työttömyyskassa YTK

YTKbarometri: Työttömyysaste on kääntymässä nousuun

Jaa

YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli syyskuun lopussa 6,1 %. Viime vuoteen verrattuna työttömyysasteen lasku on hidastunut ja näkyvissä on merkkejä siitä, että työttömyysaste on kääntymässä nousuun.

YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli syyskuun lopussa 6,1 %.  Viime vuoteen verrattuna työttömyysasteen lasku on hidastunut ja näkyvissä on merkkejä siitä, että työttömyysaste on kääntymässä nousuun. 

YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli syyskuun lopussa 6,1 %. Se on 0,5 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuotta aiemmin. Elokuuhun verrattuna työttömyysaste on laskenut yhden prosenttiyksikön.  
 
Tilastokeskuksen mukaan työttömyysaste syyskuussa oli  5,9 %. Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksen mukaan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli syyskuussa 8,6 prosenttia.  

”Työttömyysasteen kehitys YTK:n jäsenistössä on ollut myönteistä eli työttömyysaste on laskenut. Muutosta näkyy kuitenkin työttömyysasteen laskuvauhdissa. Viime vuonna työttömyysaste laski vuoden alusta syyskuun loppuun mennessä hieman yli 31 prosenttia, kun nyt vastaava lasku on ollut 28 prosenttia, kertoo YTK:n työttömyysturva-asiantuntija Petja Eklund 

Viime vuonna samaan aikaan työttömyyksiä päättyi edellistä vuotta enemmän ja virta työttömyyteen oli vakaa. Nyt jatkohakemusten määrä on hienoisessa nousussa, mikä viittaa siihen, että työmarkkinoiden imu on heikentymässä ja työttömyysjaksot pitenemässä. Uusien hakemusten määrä on noussut noin 24 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, eli työttömyys kohtaa nyt entistä useampaa. Lisäksi käynnit verkkopalvelussamme ovat kesän aikana lisääntyneet 22 prosentilla ja myös hakukonekäyttäytymisessä näkyy työttömyysturvaan kohdistuva kiinnostuksen kasvu. Syksyn aikana erityisesti lomautuksesta on haettu aiempaa enemmän tietoa”, Eklund täydentää.  

YTK:n jäsenille maksettiin ansiopäivärahaa syyskuussa 34 895 746 euroa 

Syyskuussa YTK maksoi jäsenilleen yhteensä noin 34,9 miljoonaa euroa työttömyysetuuksia. Se on 0,7 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Elokuuhun verrattuna työttömyysetuuksia maksettiin syyskuussa 6,3 miljoonaa euroa vähemmän 

Tämän vuoden aikana YTK on syyskuun loppuun mennessä maksanut etuuksia yhteensä noin  380 miljoonaa euroa. 

Tästä on kyse

 YTKbarometri on kuukausittain julkaistava tilastokatsaus YTK:n jäsenistön tunnusluvuista. YTK:lla on jäseniä yli 436 000. Määrä vastaa 19 % suomalaisista palkansaajista.  

- YTKbarometri pohjautuu YTK:n jäsendataan  
 
- YTK:n jäsenistö vastaa noin 19 % Suomen palkansaajista 
 
- Ansiosidonnainen päiväraha muodostuu perusosasta sekä ansio-osasta, jonka suuruus lasketaan palkan perusteella laissa määriteltyjen sääntöjen avulla. 
 
- Ansioturvan rahoitus jaetaan valtion, työllisyysrahaston ja työttömyyskassan jäsenten kesken. Valtio rahoittaa ansiopäivärahasta perusosan, työttömyyskassat 5,5 % ja työllisyysrahasto loput työntekijöiden ja työnantajien työttömyysvakuutusmaksuilla

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yleinen työttömyyskassa YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa jo yli 430 000 palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa ja toimistossamme Loimaalla ja Turussa työskentelee 140 ansioturvan ammattilaista. www.ytk.fi 

https://ytk.fi/pulssi/barometriuutiset/tyottomyysasteen-laskussa-hidastumisen-merkkeja

https://www.linkedin.com/company/yleinen-tyottomyyskassa-ytk/ 

https://twitter.com/YTK_Loimaa

https://www.facebook.com/ytkloimaa 

https://www.instagram.com/ytk_loimaa

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleinen työttömyyskassa YTK

Kysely: Koronatilanne kurittaa erityisesti tiettyjä aloja – 40 prosenttia kamppailee epävarman työtilanteen kanssa29.7.2020 06:00:00 EESTTiedote

Yleinen työttömyyskassa YTK kartoitti laajalla kyselyllä jäsentensä työtilannetta ja näkymiä tulevasta. Kysely* toteutettiin alkukesästä koronarajoitusten ollessa vielä voimassa, ja siihen vastasi yhteensä 21 715 henkilöä. Tulokset kertovat, että haasteellisin tilanne on erityisesti palvelu-, matkailu-, ravintola-, markkinointi- ja kaupan alalla. Koronakeväästä palautuminen on kesken, ja vastauksissa nousivat esille epävarmuus ja epätietoisuus myös tulevaisuuden suhteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme