YTK

YTK:n jäsenmaksu halpenee

Jaa

Suomen suurin työttömyyskassa YTK alentaa jäsenmaksuaan 1.1.2023 alkaen. Edullisemman jäsenmaksun mahdollistaa ennusteita matalampi työttömyys.

Suomen suosituimman työttömyyskassan YTK:n ansioturva maksaa ensi vuonna 99 €. Jos valitsee työttömyyskassan ansioturvan lisäksi YTK-Yhdistyksen laajat työelämäpalvelut, maksavat nämä ensi vuonna yhteensä vain 123 €, eli noin 10 % vähemmän kuin tänä vuonna.

Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenmaksun vahvistaminen vaatii vielä Finanssivalvonnan virallisen hyväksynnän.

“Kuluvan vuoden työttömyys on ollut viime vuoden ennusteita pienempi, ja rahastomme ovat hyvässä kunnossa. Ensi vuoden työttömyysennuste on myös epävakaasta maailmantilanteesta huolimatta maltillinen. Laskemme jäsenmaksuamme, koska meillä on nyt siihen mahdollisuus”, kertoo Yleinen työttömyyskassa YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen.

YTK:n kulut etuuspäivää kohden erittäin pienet   

Suomessa toimii tällä hetkellä 17 palkansaajien työttömyyskassaa, joista YTK maksaa työttömyysturvan tehokkaimmin. YTK:n hallintokulut yhtä etuuspäivää kohden olivat vuonna 2021 vain 1,64 euroa, eli vähiten kaikista kassoista.

“Kun pystymme toimimaan tehokkaasti, saamme matalan työttömyyden aikoina myös jäsenmaksua laskettua. Näinä korkean inflaation ja energiahintojen aikana tästä on varmasti iloa jäsenillemme”, Auli Hänninen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

Yleinen työttömyyskassa YTK on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee yli 250 ansioturvan ammattilaista. www.ytk.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

YTK Työelämän Lakikaveri auttanut jopa 10 000 asiassa viime vuonna12.1.2023 07:35:00 EET | Tiedote

Jopa 10 000 YTK Työelämä ry:n jäsentä sai viime vuonna apua työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä Lakikaveri-palvelusta. Asioista suurin osa selviää jo ensimmäisellä soitolla ja noin 10 % tapauksista jatkuu tarkempaan selvittelyyn. Lakikaveri-palvelussa halutaan tarjota YTK:n jäsenille helposti ja edullisesti asiantuntevan juristin apu. Tavoite on löytää sovinto ja nopea ratkaisu työsuhteiden yleisimpiin pulmiin. Useimmiten kyse on palkoista tai työsuhteen päättymiseen liittyvistä aiheista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme