Ylemmät Toimihenkilöt YTN

YTN aloittaa painostustoimet suunnittelualalla

Jaa

Ylemmät Toimihenkilöt YTN vauhdittaa Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa käytäviä neuvotteluja uudesta työehtosopimuksesta julistamalla suunnittelu- ja konsulttialalle ”venymiskiellon” alkamaan lauantaina 4.12.

Venymiskielto tarkoittaa ylityökieltoa, kieltoa matkustaa vapaa-ajalla työasioissa sekä kieltoa kerryttää liukumasaldoa. Venymiskielto on voimassa toistaiseksi.

Suunnittelu- ja konsulttialalla työskentelee noin 22 000 ylempää toimihenkilöä.

YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa toteaa, että työehtosopimusneuvottelut jumittuivat, koska työnantajapuoli pitää sinnikkäästi kiinni palkankorotusmallista, jossa ei olisi lainkaan yleiskorotusta.

Oksa painottaa kaikille tulevan yleiskorotuksen merkitystä jäsenkunnan ostovoiman turvaajana. Hänen mukaansa työnantajan esitys merkitsee osalle ylemmistä toimihenkilöistä käytännössä palkan alennusta.

Alan sopimusalavastaava Tuula Aaltola sanoo, että työehtosopimukseen sisältyvä yleiskorotus on alan jäsenille erittäin tärkeä.

-– Tiedämme, että jäsenet ovat valmiita puolustamaan yleiskorotusta myös painostustoimin. Ilman painostustoimia asia ei näytä etenevän, hän toteaa.

– Toivottavasti voimme palata takaisin neuvottelupöytään pian ja jatkaa palkkaratkaisusta sopimista yleiskorotuksen pohjalta, Aaltola toivoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petteri Oksa, neuvottelupäällikkö
p. 040 577 0644

Tuula Aaltola, sopimusalavastaava
p. 040 725 5817

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

http://www.ytn.fi/

Ylemmät toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Vastaamme Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa, palvelualoilla ja järjestöissä. YTN:n jäseninä on 19 akavalaista liittoa, joiden kautta edustamme 170 000 asiantuntijaa ja esihenkilöä eri toimialoilla.

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme