Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry

YTN voitti kiky-kiistassa myös Metsä Groupin

Jaa

Ylemmät Toimihenkilöt YTN voitti kiky-käräjät jo toistamiseen. Helsingin käräjäoikeus antoi ylemmille toimihenkilöille myönteisen päätöksen Stora Enson osalta 28. marraskuuta ja 3. joulukuuta myös Metsä Groupin osalta.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Metsä Groupilla ei ole ollut oikeutta lisätä jutun kantajina olleiden ylempien toimihenkilöiden vuosittaista työaikaa 24 tunnilla poistamalla heiltä oikeuden työajan lyhennysvapaisiin kolmen päivän osalta.

YTN haastoi yhtiöt käräjäoikeuteen syksyllä 2017 ylempiin toimihenkilöihin kohdistuneesta työsopimusrikkomuksesta, kun yhtiö kilpailukykysopimuksen nimissä päätti yksipuolisesti leikata ylempien toimihenkilöidensä pekkaspäiviä.

– Vuotuisen työajan pidennys ilman työehtosopimusta oli mielestämme kilpailukykysopimuksen vastainen. Metsä Groupia koskevassa käräjäoikeuden päätöksessä todetaankin, että toimihenkilöiden työajan lisäämisestä sovittiin työehtosopimuksella, kuten kikyn neuvottelutuloksessa edellytettiin. Sen sijaan ylempien toimihenkilöiden osalta yhtiö päätti asiasta yksipuolisesti, mihin sillä ei ollut oikeutta, YTN:n metsäteollisuusalan asiamies Saku Laapio kertoo.

Annetut tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.


YTN on joutunut nostamaan vastaavat kanteet Stora Enson ja Metsä Groupin lisäksi myös DS Smithia kohtaan.

YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäen mukaan YTN ja sen jäsenliitot puolustavat tässä jäseniäänja heidän työsuhteensa ehtojen loukkaamattomuutta.

-  Minulle on ollut mysteeri, miksi nämä metsäyhtiöt lähtivät yksipuolisesti pidentämään ylempien toimihenkilöiden työaikaa, etenkin kun ylemmät jo muutoinkin venyvät huomattavasti ja kantavat kyllä huolta yritysten menestymisestä. Olisivat yhtiöt voineet toisinkin toimia, Hankamäki pohtii.

 

Lisätietoja: YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäki, 040 709 6681

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

http://www.omaluottamusmies.fi/
http://www.omaluottamusmies.fi/
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0207 699 840http://www.ytn.fi/

Ylemmät toimihenkilöt YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. Vastaamme Akavan kentässä ylempien toimihenkilöiden sopimustoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla. YTN:n jäseninä on 22 akavalaista liittoa, joiden kautta edustamme 170 000 asiantuntijaa ja esimiestä eri toimialoilla.

 

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme