Helsingin Psykoterapiainstituutti

Zero Suicides? - Uusia keinoja itsemurhan ehkäisyyn

Jaa

What really works in suicide prevention? John Henden (UK) Helsingin yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, sali 6, keskiviikko 18.5. klo 18.00 Psykoterapeutti John Henden on osana kansainvälistä Zero Suicides -liikettä, joka uusilla hoitokäytännöillä tähtää nollatoleranssiin itsemurhaluvuissa. Hendenin mukaan itsemurhaa harkitsevan henkilön hoito- ja tukitoimien toimivuudessa on suuria eroja. Henden näyttää esimerkein sekä toimiviksi että toimimattomiksi todettuja hoitokäytäntöjä eri puolilta maailmaa. Hendenin mukaan uudet hoitokäytännöt voivat vähentää itsemurhien määrää ratkaisevasti myös Suomessa.

Vapaa pääsy. Luento on englanninkielinen.
Yleisön kysymyksiä tulkataan tarvittaessa englanniksi.
Yleisön ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan linkin kautta tai sivustolta psykoterapiakoulutus.fi
Haastattelupyynnöt yhteyshenkilön kautta.
Tilaisuuden järjestäjänä on Helsingin Psykoterapiainstituutti.

Taustatietoa

Neljänkymmenen sekunnin välein jossain päin maailmaa joku tekee itsemurhan. Yli 800 000 ihmistä kuolee itsemurhaan joka vuosi ja se on johtavia kuolinsyitä 15-29 vuotiaiden joukossa. Näin kertoo WHO:n raportti vuodelta 2014 (“Preventing suicide: a global imperative” WHO 2014).

WHO:n raportin tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta itsemurhan ja itsemurhayritysten ehkäisyn kansanterveydellisestä merkityksestä. Raportin mukaan itsemurhan ehkäisy tulee sijoittaa korkeammalle kansanterveysohjelmien tärkeysjärjestyksessä maailmanlaajuisesti.

Suomalaisten itsemurhat ovat olleet otsikoissa tasaisin väliajoin ja nuorten itsemurhaluvut ovat olleet korkeita viime vuosina. Isossa-Britanniassa asian laita on sama, kertoo itsemurhan ehkäisytyön kärkinimiä oleva psykoterapeutti John Henden.

Henden on toiminut Ison-Britannian (UK National Health Service) terapeuttina ja johtajana 22 vuotta. Hän on tunnettu itsemurhien ennaltaehkäisevästä työstä ympäri maailmaa. Hän on julkaissut aiheesta myös kirjan: ”Preventing Suicide: Solutional Focused approach.” Lisäksi hän on hoitanut mm. Iso-Britannian armeijan Afganistanista palaavia sotilaita. Hän on julkaissut kirjan myös traumaperäisen sotastressin hoidosta. Hän on edelläkävijä yhteisön mielenterveyden hoidon kehittäjänä ja hän lähestyy mielenterveyttä terveyden eikä sairauden näkökulmasta.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

John Pihlaja, 040 567 8000, john.pihlaja@hpi.fi Helsingin Psykoterapiainstituutti, koulutusjohtaja, sosiaalipsykologi VTM

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Psykoterapiainstituutti
Helsingin Psykoterapiainstituutti
Elimäenkatu 9 A
00510 Helsinki

045 121 2321, info@hpi.fihttp://www.terapeutiksi.fi

Psykoterapeuttien ja työnohjaajien oppilaitos - ratkaisukeskeisyyden uranuurtaja

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Psykoterapiainstituutti

LYHYTTERAPIA POP-UP LAPINLAHDESSA SU 27.11.201614.11.2016 17:15:58 EETKutsu

”Ihmisiä eivät järkytä asiat, vaan heidän uskomuksensa niistä” (Epiktetos n. 55-135 jKr) Syyskuussa suuren suosion saavuttanut matalan kynnyksen terapiapäivä saa nyt jatkoa. Helsingin Psykoterapiainstituutin lyhytterapeuttiopiskelijat järjestävät sunnuntaina 27.11. klo 11 - 16 Lapinlahden Lähteellä kaikille avoimen terapiapäivän. Tavoitteena on tehdä ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa tunnetuksi, kertoa, missä kaikessa sitä voi hyödyntää ja antaa halukkaille mahdollisuus kokeilla terapiaa ilmaiseksi.

Itsemurhien ehkäisy: 5 yleisintä virhettä ja miten välttää ne3.11.2016 14:02:16 EETKutsu

Psykoterapeutti John Henden (UK) luennoi Helsingin yliopiston päärakennuksessa keskiviikkona 16.11. klo 18.00 (Fabianinkatu 33, sali 12). Henden oli luennoimassa viime keväänä itsemurhien ehkäisyn poliittisista ulottuvuuksista ja hoitokäytännöistä. Nyt hän puhuu konkreettisella tasolla mitä tehdä, kun kohtaa ihmisen, jolla on itsemurha-aikeita. John Henden on mukana kansainvälisessä Zero Suicides -liikeessä, joka tähtää uusilla hoitokäytännöillä nollatoleranssiin itsemurhaluvuissa.

LYHYTTERAPIA POP-UP LAPINLAHDESSA SU 25.9.16.9.2016 14:11:07 EESTTiedote

”Ihmisiä eivät järkytä asiat, vaan heidän uskomuksensa niistä” (Epiktetos n. 55-135 jKr) Helsingin Psykoterapiainstituutin lyhytterapeuttiopiskelijat järjestävät sunnuntaina 25.9. klo 11 - 17 Lapinlahden Lähteellä kaikille avoimen terapiapäivän. Tempauksen tavoitteena on tehdä ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa tunnetuksi, kertoa, missä kaikessa sitä voi hyödyntää ja antaa halukkaille mahdollisuus kokeilla terapiaa ilmaiseksi.