Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjien jäsenmäärä on ylittänyt 100 000 yrityksen rajan

Jaa

Toimitukselle 31.1.2008: Suomen Yrittäjien jäsenmäärä on ylittänyt tavoitellun 100 000 yrityksen rajan. 100 000:s jäsen on sysmäläinen Pasi Lind, jonka yritys Palimark Oy myy ja markkinoi työturvallisuuteen liittyviä tuotteita.

Suomen Yrittäjien jäsenmäärä on kasvanut tehokkaan edunvalvonnan, hyvän suhdannetilanteen ja määrätietoisen jäsenhankinnan vuoksi muutamana viime vuotena erityisen voimakkaasti. Viime vuonna jäsenmäärä kasvoi  7 500:lla   jäsenyrityksellä. Järjestön jäsenmäärä on ylittänyt tavoitellun 100 000:n jäsenyrityksen rajan. 
 
Yrittäjäjärjestö on ollut mukana vaikuttamassa siihen, että yrittäjyysaktiivisuus on lisääntynyt ja että toimivien yrittäjien taloudellinen ja sosiaalinen asema on parantunut. Jatkossa erityinen haaste liittyy yritysten kasvuun. Yhä useammalla yrittäjällä tulisi olla paremmat mahdollisuudet kasvattaa yritystään.

Suomen Yrittäjien alueellisen organisaation muodostavat 21 aluejärjestöä ja 412 paikallisyhdistystä. Lisäksi Suomen Yrittäjiin kuuluu 51 toimialajärjestöä, joista suurimmat ovat Suomen Taksiliitto ry ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry.  Suomen Yrittäjien puheenjohtaja on kansanedustaja Eero Lehti ja toimitusjohtaja on Jussi Järventaus.

Yrittäjäjärjestön jäsenrakenne vastaa globalisoituvan yhteiskunnan rakennetta. Jäsenyrityksiä on kaikilla toimialoilla; kaupassa, liikenteessä, teollisuudessa, urakoinnissa ja muissa palveluissa. Jäsenyritysten määrä on lisääntynyt selkeästi myös perinteisillä julkisen sektorin toimialoilla: koulutuksessa, sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä muissa yhteiskunnallisissa ja henkilökohtaisissa palveluissa.

Suomen Yrittäjien jäsenkunta edustaa hyvin suomalaisia yrityksiä - yksinyrittäjiä ja työnantajayrityksiä. Puolet jäsenistä on työnantajayrityksiä ja toinen puoli yksinään toimivia yrittäjiä. Jäsenyritykset ovat merkittäviä työllistäjiä, sillä niiden palveluksessa on yhteensä 530 000 henkilöä. Heistä palkansaajia on 410 000.

Suomessa on 250 000 yritystä. Maamme koko yrityskannasta 99,8 prosenttia on pieniä ja keskikokoisia yrityksiä, jotka työllistävät alle 250 henkilöä. Pk-yritysten merkitys kansantaloudessamme on keskeinen. Yksityisen sektorin henkilöstöstä nämä yritykset työllistävät 62 prosenttia ja tekevät 48 prosenttia yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta.

Jäsenmäärältään Suomen Yrittäjät on selkeästi suurin elinkeinoelämän etujärjestö Suomessa ja jäsenyritysten työllistävällä vaikutuksella mitattuna toiseksi suurin.

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Jussi Järventaus, p. (09) 2292 2950, 050 336 0015
Järjestöjohtaja Kari Hiltunen, p. (09) 2292 2920, 0500 604 090

100 000:s jäsen: Järjestössä tuntee kuuluvansa joukkoon

Suomen Yrittäjien 100 000:s jäsen on sysmäläinen Pasi Lind, jonka yritys Palimark Oy myy ja markkinoi työturvallisuuteen liittyviä tuotteita. Lind täytti liittymiskaavakkeet järjestön nettisivuilla yrittäjätuttavansa suosituksesta.

Jo liittymispäivänä uuden jäsenen puhelin alkoi piristä, kun Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Outi Hongisto soitti onnitellakseen uutta jäsenyrittäjää, eikä ihan tavallista sellaista, vaan täsmälleen 100 000:nnetta jäsentä. 34-vuotias Pasi Lind perusti yrityksensä marraskuussa 2006 oltuaan kymmenisen vuotta myyntitehtävissä.
-  Pari kolme vuotta sitten ajatus oman yrityksen perustamisesta alkoi kypsyä pikku hiljaa mielessä. Ajattelin, että olisi kiva tehdä samantyyppistä hommaa itselle, eikä vain toisen palveluksessa.

Palimarkin pääalana on tarjota yrityksille palvelua, johon kuuluu työvaatteet, -käsineet ja suojaimet. Asiakkaina on myös yksityisiä. Lisäksi yrityksen tuotteina ovat sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet. Hiljaiseen aikaan yrittäjä tekee pienimuotoisia remontteja, esimerkiksi räystäsremontteja. Yksinyrittäjällä on aikomus palkata työntekijä siinä vaiheessa, kun kysyntä kasvaa niin paljon, ettei enää yksin selviä. Lind luottaa bisneksensä kasvuun ja sanoo, että kyllä palkkausasia tulee vielä ajankohtaiseksi. Hän on tarjonnut töitä vuokratyöntekijöille tarpeen mukaan.

”Kuin lotossa olisin voittanut”

100 000 jäsenen titteli yllätti Lindin kerta kaikkiaan.
-  Ensimmäisenä tuli mieleeni, että ihan kuin olisin lotossa voittanut. Tässä tuntee kuuluvansa johonkin isompaan joukkoon. Olen tottunut sellaiseen tiimihenkeen, mikä järjestössäkin varmasti vallitsee.

Kontaktit tärkeitä

Juhlakalu-yrittäjä uskoo etujärjestöön kuulumisen tuovan hänelle tarpeellisia kontakteja. SY:n eri tasoilla tarjoamat palvelut ovat Lindille vielä melko vieraita, mutta niihinkin tutustumisen aika koittaa.
-  Kaikki tuki, mitä omalta järjestöltä on saatavissa, on tarpeen ja hyödyllistä. Yrittäjien palveluja tulen varmasti käyttämään silloin kun tilanne sitä vaatii.


Lisätietoja
Yrittäjä Pasi Lind, p.  045 114 3057, www.palimark.fi
Järjestöjohtaja Kari Hiltunen, p. 0500 604 090

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Mannerheimintie 76 A
00101 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

He kamppailevat Vuoden nuori yrittäjä -palkinnosta10.5.2019 07:54:40 EESTTiedote

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finaaliin ylsivät Espoossa toimiva kalakauppias Max Grönholm (28), konttiravintolayrittäjä Jarna Kaplas (32) Savosta, markkina- ja mielipidetutkimuksia tarjoava yrittäjä Johannes Karjula (31) Keski-Suomesta, marja- ja vihannestilaa pyörittävät Tiina ja Mikko Kohonen (30 ja 33) Etelä-Savosta sekä korkealaatuisen teen ja kahvin valmistukseen keskittynyt yrittäjä Arttu Muukkonen (34) Etelä-Karjalasta.

Suomen Yrittäjät ja AKY - Akavalaiset yrittäjät: Korkeakoulutetut yrittäjät tarvitsevat erikoistumiskoulutuksen yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin3.5.2019 06:03:00 EESTTiedote

Suomen Yrittäjät ja AKY - Akavalaiset yrittäjät vaativat, että korkeakoulutetuilla yrittäjillä on oltava nykyistä parempi mahdollisuus liiketoimintaosaamisensa jatkuvaan kehittämiseen myös yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Yrittäjille suunnatut erikoistumiskoulutukset olisivat yksi tapa edistää asiaa. Tällä hetkellä yrittäjille ei erikoistumiskoulutuksia tarjolla ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme