Oy Mallaskoski Ab

TUOTEVALVONTAKESKUS KIELTÄÄ KÄYTTÄMÄSTÄ KONDOMIA LONKERON KANSSA

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeriön tuotevalvontakeskus (STTV) on kieltänyt Mallaskoskea jakamasta Häjy lonkeroiden mukana Sultan Play –kondomeja. Suomalaisille lonkeron ystäville jaettavat kondomit olivat keskeinen osa Mallaskosken ja Suomen RFSU:n yhteistä kampanjaa, jolla kuluttajia pyrittiin valistamaan vastuullisesta seksuaalisesta kanssakäymisestä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Sosiaali- ja terveysministeriön tuotevalvontakeskus (STTV) on kieltänyt Mallaskoskea jakamasta Häjy lonkeroiden mukana Sultan Play -kondomeja. Suomalaisille lonkeron ystäville jaettavat kondomit olivat keskeinen osa Mallaskosken ja Suomen RFSU:n yhteistä kampanjaa, jolla kuluttajia pyrittiin valistamaan vastuullisesta seksuaalisesta kanssakäymisestä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Tutkimusten mukaan alkoholilla on merkittävä osuus pariskuntien ensimmäisen seksuaalisen kanssakäymisen syntymiseen. Seksin tavoittelu todistetusti lisää alkoholinkäyttöä.

”Häjy Sultan -kampanjan kieltäminen tuli meille yllätyksenä. Kondomi oheistuotteena on mielestämme nykyaikaa ja kampanjamme oli kaikilta osin täysin alkoholilain mukainen. Alkoholilla ja seksillä on esitetysti vahva yhteys keskenään. STTV:n mielestä kondomi ei kuitenkaan liity olennaisesti alkoholijuoman nauttimiseen. Hieno mahdollisuus vaikuttaa positiivisella tavalla ihmisten asenteisiin ja käyttäytymiseen menetettiin, josta syystä päätös onkin mielestämme tehty asiaa perin suppeasta näkökulmasta tarkastellen", kommentoidaan Mallaskoskelta STTV:n päätöstä. ”Kuluttajat ovat kuitenkin kampanjamme hyväksyneet ja olemmekin saaneet valtavan määrän positiivista palautetta”, kertoo Mallaskosken toimitusjohtaja Markus Lyyra.

Mallaskosken Häjy lonkero on tölkkiin pakattu pehmeän hedelmäinen greippilonkero, alkoholipitoisuudeltaan 4,5%. Sultan Play easy fit -muotoiltuja kondomeja oli kampanjassa varattu jaettaviksi Häjy lonkeroiden pohjaan kiinnitettyinä rajallinen 10 000 kappaleen erä kuluvan kesän aikana. Kondomein varustetut Häjy lonkerotölkit ovat olleet juhannuksesta lähtien valtakunnallisessa myynnissä. Jakamatta jääneiden kondomien tarkkaa määrää eikä kohtaloa ei vielä tiedetä.

Mallaskosken ja RFSU:n kampanja on saanut osakseen mielenkiintoa myös kansainvälisesti. Ulkomaisia yhteydenottoja varten on tehty oma kampanjasivu www.mallaskoski.fi/longdrink. Kotimainen versio ”Häjy Sultan” -kampanjavideosta löytyy vielä tämän viikon ajan YouTubesta.

Lisätietoja:

www.mallaskoski.fi            www.rfsu.com & www.sultan.fi

Kuvat

Häjy Sultan - tunteet ja järki samassa paketissa!
Häjy Sultan - tunteet ja järki samassa paketissa!
Lataa
Mallaskoski ja RFSU jakavat 10 000 kondomia kesän aikana suomalaisille lonkeron ystäville.
Mallaskoski ja RFSU jakavat 10 000 kondomia kesän aikana suomalaisille lonkeron ystäville.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Oy Mallaskoski Ab
Oy Mallaskoski Ab
Vesitorninkatu
60100 Seinäjoki

http://www.mallaskoski.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Mallaskoski Ab