Helsingfors Segelsällskap r.f.

Stor satsning på juniorer bar frukt Helsingfors Segelsällskap r.f. till Årets Sällskap 2013

Dela

Pressmeddelande 24.11.2013. En långvarig satsning på juniorsegling gav Helsingfors Segelsällskap priset för Årets Segelförening 2013. I motiveringarna sades det att HSS framgångsrikt har främjat segelsporten och bl.a. organiserat 8mR VM under verksamhetsåret. Utnämningen skedde på Förbundet för Segling och Båtsport i Finland r.f:s årsmöte den 24.11. HSS juniorverksamhet har fostrat en ny generation seglare av vilka de äldsta i år har valts till de ungas landslag i segling.

HSS juniorverksamheten är störst i Finland och HSS har utnämnts till årets bästa rankingsällskap för optimister tre år i rad. HSS valdes också till bästa FM-förening.

"Juniorverksamheten bildar basen för det förändringsprogram vi gjort för att göra HSS gällande som en ledande idrottsförening", säger kommodor Harri Tanhuanpää. HSS har denna säsong 140 tränande junioer i fem olika nivågrupper.

HSS juniorverksamhet började systematiskt byggas upp åren 2007-2008. De barn som då började i 6-7-års åldern, övergår nu till ungdomsklasserna 29er och Zoom. ”HSS 29er -seglare har i år klarat sig fint internationellt och vi siktar på att de bästa kvalar för de olympiska spelen i framtiden,” säger HSS juniorchef Johan Ehrnrooth.

Satsning på upplevelser och evenemang

HSS har också satsat stort på träning för vuxna.  AUDI HSS Sailing Centret erbjuder handledd segling för unga vuxna som inte vill investera i en egen båt. Omkring 150 vuxna tränar med sällskapets 26 egna båtar.

Enligt kommodor Tanhuanpää har den finska seglingen ett åldersproblem. Seglarna i landet blir allt äldre. ”På HSS märkte vi att unga seglar ivrigt om en förening skapar förutsättningarna”. Tanhuanpää anser att seglare i dag vill ha upplevelser och evenemang. HSS satsar på båda två. Det fina läget och seglingsområdet rakt utanför sällskapets klubbhus förpliktar sällskapet att verka som värd för toppevenemang i segling, enligt Tanhuanpää.

Helsingfors Segelsällskap r.f. grundades 1893. Sällskapet utnämndes 2012 till årets Juniorförening och kvalificerades samtidigt som enda sällskap i Helsingfors till Unga Finlands Sigill -förening. HSS har långa kappseglingstraditioner. Sällskapets hemhamn är på Skifferholmen i Helsingfors Havshamn. SÄllskapet har dryga 1400 medlemmar och är också känt för sin stora flotta av klassiska segelbåtar.

Tilläggsinformation: Harri Tanhuanpää harri.tanhuanpää@hss-segel.fi 040 5050680

Länkar

Om

Helsingfors Segelsällskap r.f.
Helsingfors Segelsällskap r.f.
Liuskasaari
00140 HELSINKI

09-633 637 (Ma-to klo 15.00-18.00)http://www.hss-segel.fi