HUS

HUS, Helsingin yliopisto ja GE Healthcare syventävät yhteistyötään

Jaa

HUS, Helsingin yliopisto ja GE Healthcare ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen, joka mahdollistaa entistä läheisemmän ja laajemman yhteistyön. Fokusalueita ovat tutkimus ja tuotekehitys, analytiikka sekä koulutus.

- Kukaan ei voi ratkaista terveydenhuollon haasteita yksin ja kaikki osapuolet hyötyvät siitä, että ratkaisuja kehitetään kliinisistä potilashoidon lähtökohdista jo alusta pitäen. Yhdessä kehittämisessä koko prosessi on nopeampi, vaikuttavuuden arviointi on jatkuvaa ja lopputulos on laadukkaampi, HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindén sanoo.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa esimerkiksi tiivistä ajatuksenvaihtoa tuotekehittäjien ja kliinisten asiantuntijoiden välillä jo konseptointivaiheessa, uusien ratkaisujen käytettävyysarviointeja sekä algoritmien kehittämistä yhdessä. Mitä laajempi näkemys ja ymmärrys suunnittelijoilla on loppukäyttäjän arjesta sitä varmemmin ratkaisut hyödyttävät käyttäjiä ja sitä myötä myös potilaita.

- GE on HUS:lle tärkeä strateginen kumppani. Pidämme tärkeänä, että lääkintäteknologiaa kehittävillä yrityksillä on tuotekehitystoimintaa HUS:n sairaaloissa. Big datan hyödyntäminen yhdessä teknologiatoimittajan kanssa antaa aivan uusia mahdollisuuksia hoidon laadun ja vaikuttavuuden parantamiseen, HUS:n hallintoylilääkäri Lasse Lehtonen sanoo.

- Tekemällä yhteistyötä GE:n kanssa Helsingin yliopiston ja HUS:n muodostama Academic Medical Center (AMCH) pystyy samalla tuottamaan aitoa hyötyä potilaille sekä olemaan mukana terveysteknologian kehityksen kärjessä, sanoo lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Risto Renkonen.

- Olemme tehneet pitkään tiivistä yhteistyötä HUS:n ja Helsingin yliopiston kanssa. Viime vuonna käynnistimme terveydenhuollon teknologioiden kehitystyöhön keskittyvän Mobile Digital Health -ohjelman, jonka kotipaikaksi valikoitui Helsinki muun muassa täällä olevan hyvän tutkimus- ja testausympäristön takia, toteaa GE Healthcare Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti E. Lehtonen.

Lisätietoja:

Lasse Lehtonen, hallintoylilääkäri, HUS, lasse.lehtonen@hus.fi; +358 50 4272468

Risto Renkonen, dekaani, Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta, risto.renkonen@helsinki.fi, +358 2941 2511

Matti E. Lehtonen, hallituksen puheenjohtaja, GE Healthcare Oy, matti.lehtonen@ge.com, +358 43 850 1551

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme