Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaosto edellyttää HSL:ltä toimia espoolaisten joukkoliikenteen palvelutason turvaamiseksi

Jaa

Konsernijaosto käsitteli 22.1. metrouudistuksen kokonaiskuvaa ja 3.1. voimaan astuneen uudistuksen ongelmakohtia sekä päätti yksimielisesti seuraavasta jatko-ohjeistuksesta liittyen kaupunginhallituksen 15.1. antamaan valmistelukehotukseen.

Espoon valtuusto on Espoo-tarinassa ja valtuustokauden tavoitteissa päättänyt, että joukkoliikenne on sujuvaa ja sen kulkutapaosuus kasvaa. Lähtökohta joukkoliikenteen suunnittelussa ja järjestämisessä tulee olla, että palvelua kehitetään jatkuvasti asukkaiden tarpeiden mukaisesti. Asukkaiden palvelutason tulee säilyä kohtuullisella tasolla. 3.1.2018 toteutetuissa linjastomuutoksissa suurella osalla asukkaista palvelutaso on merkittävästi heikentynyt.

Konsernijaosto edellyttää, että HSL ryhtyy välittömiin toimiin seuraavien 3.1.2018 tehtyjen linjastomuutosten ongelmien ratkaisemiseksi:

- Kohtuuttomasti kasvaneet matka-ajat (kokonaismatka-aika kasvanut yli 10 minuuttia koskien mm. alueita Haukilahti-Westend, Soukka, Suvisaaristo, Espoonlahti, Laurinlahti, Kivenlahti, Saunalahti, Tillinmäki, Nöykkiö, Kattilalaakso, Latokaski, Eestinkallio, Pisa, Suna, Kaupunginkallio).

- Matinkylän terminaalin ruuhkaisuus.

- Myöhäisliikennöinnin toimivuus.

- Huonosti toimivat vaihdot.

- Katkenneet tai merkittävästi hankaloituneet yhteydet.

- Liikennöinnin luotettavuus. Linjoja on jäänyt ajamatta ja aikataulut eivät ole pitäneet.

- Sisäisen ja poikittaisliikenteen ongelmat: monin paikoin kohtuuttomat matka-ajat ja palvelut, joiden saavutettavuus on heikentynyt (erityisesti koulu- ja työmatkat ja erityisryhmät).

- Kertalipun voimassaoloaika: 1 h 20 min ei enää riitä yhteen matkakokonaisuuteen monilla yhteyksillä.

- Poikkeusliikenteen tiedotusjärjestelyt ja vasteaika poikkeusliikenteen käynnistämisessä.

- Reittioppaan puutteet.

Samassa yhteydessä kehotetaan selvittämään, miten on mahdollista, että linjastosuunnittelu on perustunut vanhoihin asiakasmääriin ja miten varmistetaan, ettei vastaavia virheitä enää tapahdu.

Lisäksi tulee parantaa käyttäjämäärien seurantaa ja luoda kokonaiskuva joukkoliikenteen asiakasvirroista ennen ja jälkeen muutoksen Espoon eri alueilla.

Konsernijaosto tuo lisäksi seuraavia esimerkinomaisia näkökohtia HSL:n tiedoksi ongelmien ratkaisuihin liittyen:

- Mahdollisia ratkaisuja matka-aikaongelmaan alueilla, joilla matka-ajat ovat pidentyneet yli 10 minuuttia, ovat suorat linjat Helsinkiin, liityntälinjojen nopeammat ja suoremmat reititykset (esim. linjoilla 147, 157 ja 158) ja liityntälinjojen tiheämmät vuorovälit (useilla linjoilla on jopa puolen tunnin vuorovälejä, esim. 145, 165).

- Mahdollinen ratkaisu Matinkylän terminaalin ruuhkaisuuteen on kaikkien junien liikennöinti Matinkylään ainakin ruuhka-aikaan.

- Myöhäisliikennöintiin tarvitaan ratkaisu, jolla poistetaan pitkä tauko viimeisen metron ja ensimmäisen yöbussin välillä ja varmistetaan että kaikki mahtuvat yöbusseihin.

- Linjojen aikataulujen sovittamisessa toisiinsa on ollut ongelmia niin, että jatkobusseista on säännönmukaisesti myöhästytty. Parempaa yhteensovittamista tulee tehdä asukaspalautteen mukaan.

- Palvelujen saavutettavuuden suhteen tulee varmistaa esimerkiksi Kaitaan lukion saavutettavuus suur-Espoonlahden suunnasta, Olarin koulujen ja lukioiden saavutettavuus esimerkiksi Latokaskesta, Mattlidenin koulukeskuksen, Kuninkaantien lukion sekä Jorvin sairaalan ja Meilahden sairaala-alueen saavutettavuus esimerkiksi Iivisniemestä ja Hyljelahdesta. Myös Kirkkojärven, Pohjois-Tuomarilan ja Vantinmäen yhteydet Etelä-Espooseen on heikentyneet.

Konsernijaosto edellyttää, että HSL antaa vastauksen edellä mainittuihin asioihin viivyttelemättä. Espoolaisten arjen sujuvuuden varmistaminen edellyttää HSL:ltä proaktiivista viestintää ja hyvää vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti nimetä Länsimetro Oy:n asiantuntijajäseneksi diplomi-insinööri Jaakko Heikkilän. Heikkilä toimi Viatek Oy:n toimitusjohtajana vuosina 1994 – 2007 ja on työskennellyt sen jälkeen itsenäisenä liikkeenjohdon konsulttina.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on päättänyt, että varsinaisten hallitusjäsenten lisäksi hallitukseen nimitetään projektinjohtamisen ja rakennuttamisen asiantuntijajäsen. Lisäksi kevään varsinaiseen yhtiökokoukseen valmistellaan ehdotus yhtiöjärjestyksen muutoksesta, esimerkiksi laajentamalla hallitusta, jotta tarvittava asiantuntijuus löytyy varsinaisilta hallituksen jäseniltä. Samassa yhteydessä selvitetään myös mahdolliset jääviyskysymykset riippumattomia asiantuntijoita konsultoiden.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

FUTURO 50 YEARS – The Exhibition Centre WeeGee celebrates the jubilee year of the icon of the 1960s25.4.2018 07:00Tiedote

The utopian plastic house known as the Futuro, designed by Finnish architect Matti Suuronen (1933–2013), celebrates its 50th anniversary this year. The Futuro house was first exhibited on television and to the press at the Polykem plant in Hiekkaharju in Vantaa, Finland, at the end of March 1968. The house made its international breakthrough in October 1968, when the third Futuro house (no. 002) was displayed at the Finnfocus Export Fair in London. The Futuro house, a utopian vision of its time, still fascinates people. The Exhibition Centre WeeGee organises together with EMMA – Espoo Museum of Modern Art a range of exhibitions and events in the summer and autumn to celebrate Futuro’s 50th anniversary. The events offer visitors a comprehensive view into the experimental forms and optimistic ideas of modernism.

FUTURO 50 VUOTTA – Näyttelykeskus WeeGeellä juhlistetaan 1960-luvun ikonin merkkivuotta25.4.2018 07:00Tiedote

Arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema utopistinen muovitalo Futuro täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Futuro-talo esiteltiin televisiolle ja lehdistölle ensimmäistä kertaa Polykem Oy:n tehtaalla Hiekkaharjussa maaliskuun lopussa 1968. Kansainvälisen läpimurtonsa talo teki lokakuussa 1968, kun kolmas Futuro (nro 002) osallistui Lontoossa Finnfocus-vientinäyttelyyn. Futuro-talo on oman aikansa utopistinen visio, joka kiehtoo edelleen. Näyttelykeskus WeeGee juhlistaa yhdessä EMMA – Espoon modernin taiteen museon kanssa 50-vuotista Futuroa kesän ja syksyn ajan näyttelyillä ja tilaisuuksilla, jotka tarjoavat yleisölle mahdollisuuden tutustua monipuolisesti modernismin ajan kokeellisiin muotoihin ja optimistisiin ideoihin.

FUTURO 50 ÅR – Utställningscentret WeeGee firar jubileumsåret för 1960-talsikonen25.4.2018 07:00Tiedote

Det utopistiska plasthuset Futuro, som ritats av arkitekten Matti Suuronen (1933–2013) fyller i år 50 år. Futurohuset presenterades för TV och press vid Polykem Oy:s fabrik i Sandkulla i slutet av mars 1968. Sitt internationella genombrott fick huset i oktober 1968 då det tredje Futurohuset (nr 002) deltog i exportmässan Finnfocus i London. Futurohuset är en utopistisk vision av sin tid, som fortfarande fascinerar. Utställningscentret WeeGee firar tillsammans med EMMA – Esbo moderna konstmuseum husets 50-årsjubileum under sommaren och hösten i form av utställningar och evenemang som ger allmänheten en möjlighet att på ett mångsidigt sätt bekanta sig med experimentella former och optimistiska idéer från modernismens tid.

Poliittinen mielenilmaus vaikuttaa Espoon varhaiskasvatuksen toimintaan24.4.2018 16:36Tiedote

JHL, Jyty, Tehy, Super ja Talentia järjestävät 25.4.2018 klo 12-18 poliittisen mielenilmauksen, jolla vastustetaan valmisteilla olevaa varhaiskasvatuslakia. Mielenilmaus vaikuttaa Espoon varhaiskasvatuksen palveluihin. Yksiköt ovat auki siinä laajuudessa kuin on mahdollista, mutta keskiviikkona klo 12 alkaen päiväkotien, ryhmäperhepäivähoidon, asukaspuistojen ja avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa joudutaan supistamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme