Espoon kaupunki - Esbo stad

Kehä I:n eritasoliittymä Pohjois-Tapiolassa sujuvoittaa liikenteen

Jaa

Tapiolan ja Otaniemen yhtymäkohtaan Maarinsolmuun suunnitellaan eritasoliittymää, joka mahdollistaa sujuvan ja turvallisen liikenteen. Kalevalantien, Kehä I:n ja Tekniikantien valo-ohjattu risteys on ruuhkautumassa yhä pahemmin, joten tarve eritasoliittymän rakentamiselle kasvaa jatkuvasti. Risteyksen sijainti on liikenteen kannalta kriittinen Aalto-yliopiston ja Keilaniemen yrityskeskittymän tuntumassa. Alueen kehittämistä vauhdittavat länsimetro sekä Raide-Jokeri, jonka pysäkki tulee Otaniemeen Maarinsolmun tuntumaan. Sekä Otaniemi että Keilaniemi kasvavat voimakkaasti.

Asemakaavan pohjana olevassa tiesuunnitelmassa Kehä I painetaan alemmaksi. Näin Kehä I:n ylittävä silta ei merkittävästi kohoa ympäristöään ylemmäksi. Sillalle tulee ramppeja sekä etelään ja pohjoiseen. Lisäksi varaudutaan ramppeihin, jotka nousevat aikanaan Hagalundinkallion tunnelin päälle mahdollisesti tulevalle kadulle. Toistaiseksi Länsiväylän ja Lahdenväylän välisellä osuudella Maarinsolmu on jäämässä ainoaksi tasoliittymäksi Kehä I:llä.

”Liikennealueen rajaukset on tutkittu huolellisesti ja suunnittelussa on huomioitu sekä ympäristöasiat että liikenteen sujuvuus,” toteaa teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

”Kehä I on valtakunnallisesti tärkeä liikenneväylä. Tiealueen omistavan valtion suunnitelmien kannalta on tärkeää, että kaupunki valmistelee liittymän parantamisen mahdollistavan kaavan. Tällä ratkaisulla turvataan myös Hagalundin tunnelin ja Hagalundin alueen kehittäminen,” hän korostaa.

Eritasoliittymän mahdollistava Maarinsolmun asemakaavaehdotus on kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyssä keskiviikkona 16.5.

Uusia asuntoja Pohjois-Tapiolaan

Kaavamuutokseen sisältyy myös uusia rakennushankkeita. Kalevalantien ja Kehä I:n kulmaukseen Tapiolaan rakennetaan HOASin opiskelija-asuntoja. Myös nykyisen Tapiolan Lämpö Oy:n varikon tilalle rakennetaan uusia asuntoja. Kalevalantien eteläpuolelle nousee uusi näyttävä asuinrakennus. Yhteensä kaava sisältää uutta rakentamista 30 000 kerrosneliömetriä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme