Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto tasaavat oikeustieteellisten tutkintojen sisäänottoa

Jaa

Tiedote 15.12.2016. Helsingin yliopiston (HY) ja Itä-Suomen yliopiston (I-SY) hallitukset ovat päättäneet, että oikeusnotaarin ja oikeustieteen maisterin tutkinnon sisäänotossa toteutetaan kesän 2018 valinnoista lähtien pysyväksi tarkoitettu muutos, jossa HY vähentää ON-/OTM-tutkinnon sisäänottoa 20 aloituspaikalla (260 -> 240) ja I-SY tekee ON-/OTM-tutkinnon sisäänottoon vastaavan lisäyksen (40 -> 60).

I-SY on panostanut merkittävästi oikeustieteeseen, mutta vuosittainen ON-/OTM-tutkinnon sisäänotto on ollut ainoastaan 40 opiskelijaa. HY:n oikeustieteellisen koulutusohjelman päävalinnassa opiskelijamäärät ovat olleet huomattavan suuria (260 aloituspaikkaa), ja samaan aikaan odotetaan, että myös englanninkielistä maisterikoulutusta kehitetään. Yliopistojen johdon ja asianomaisten yksiköiden näkemyksen mukaan on molemminpuolinen hyöty, että oikeustieteellisten tutkintojen aloituspaikkamääriä vähäisessä määrin tasataan.

Muutos ei vaikuta oikeustieteellisten tutkintojen kokonaismääriin Suomessa eikä ruotsinkieliseen opiskelijavalintaan eikä myöskään aloituspaikkoihin Helsingin yliopiston Vaasassa järjestettävässä toiminnassa. Mitään ei myöskään ole sovittu siitä, että näiden Itä-Suomessa aloittavien tulisi siirtyä maisteriopintoihin Helsinkiin. Sellaisille siirtyjille, jotka tätä toivovat, on tarjolla nykyisinkin väylä.

I-SY on kirjannut asian strategiansa toteutusohjelmaan ja HY vastaavasti strategiansa toimeenpanosuunnitelmaan 2017.

Lisätietoja:

Prof. Kimmo Nuotio, oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani (HY)
Puhelin: 050 415 6569
Sähköposti: kimmo.nuotio@helsinki.fi

Prof. Tapio Määttä, oikeustieteiden laitoksen johtaja (I-SY)
Puhelin: 050 575 1589
Sähköposti: tapio.maatta@uef.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Datatieteen tutkijat ja uudet menetelmät esillä Helsingin Tiedekulmassa tiistaina 29.5. kello 9-1525.5.2018 14:24Tiedote

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto etsivät datatieteen menetelmille uusia käyttötapoja yhteisessä HiData-tutkimuskeskuksessa, Helsinki Centre for Data Science, joka esittäytyy Tiedekulmassa tiistaina 29.5., Yliopistonkatu 4. Tilaisuus on avoin ja antaa yleiskäsityksen datatieteen menetelmistä ja mahdollisuuksista eri tieteenaloilla. Tarkoitus on myös ideoida uusia tutkimusalueita ja sovelluksia.

Peltojen kipsikäsittelystä tehoa maatalouden vesiensuojeluun25.5.2018 09:00Tiedote

Peltojen kipsikäsittely on osoittautunut tehokkaaksi, turvalliseksi ja viljelijöiden hyväksymäksi keinoksi vähentää maatalouden fosforikuormitusta Itämereen. Tulokset perustuvat laajaan kipsinlevitystä testanneeseen pilottiin Varsinais-Suomessa. Kipsin laajamittaisella käytöllä pystyttäisiin vastaamaan Itämeren suojelukomission (HELCOM) Suomelle asettamiin fosforikuormituksen vähentämistavoitteisiin. Kipsikäsittelyllä olisi suuri potentiaali koko Itämeren tasolla.

Åkrarnas gipsbehandling effektiviserar vattenskyddet inom jordbruket25.5.2018 09:00Tiedote

Gipsbehandlingen av åkrar har visat sig vara effektiv, säker och även accepterad av bönderna som en metod att minska jordbrukets fosforbelastning på Östersjön. Resultaten bygger på ett omfattande pilotprojekt där gipsspridning har testats i Egentliga Finland. Om gipsbehandlingen togs i bruk i större utsträckning skulle det bli möjligt att uppfylla de mål som Skyddskommissionen för Östersjön (HELCOM) har fastställt för Finlands del när det gäller att minska fosforbelastningen. Gipsbehandlingen har stor potential med tanke på hela Östersjön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme