Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto tasaavat oikeustieteellisten tutkintojen sisäänottoa

Jaa

Tiedote 15.12.2016. Helsingin yliopiston (HY) ja Itä-Suomen yliopiston (I-SY) hallitukset ovat päättäneet, että oikeusnotaarin ja oikeustieteen maisterin tutkinnon sisäänotossa toteutetaan kesän 2018 valinnoista lähtien pysyväksi tarkoitettu muutos, jossa HY vähentää ON-/OTM-tutkinnon sisäänottoa 20 aloituspaikalla (260 -> 240) ja I-SY tekee ON-/OTM-tutkinnon sisäänottoon vastaavan lisäyksen (40 -> 60).

I-SY on panostanut merkittävästi oikeustieteeseen, mutta vuosittainen ON-/OTM-tutkinnon sisäänotto on ollut ainoastaan 40 opiskelijaa. HY:n oikeustieteellisen koulutusohjelman päävalinnassa opiskelijamäärät ovat olleet huomattavan suuria (260 aloituspaikkaa), ja samaan aikaan odotetaan, että myös englanninkielistä maisterikoulutusta kehitetään. Yliopistojen johdon ja asianomaisten yksiköiden näkemyksen mukaan on molemminpuolinen hyöty, että oikeustieteellisten tutkintojen aloituspaikkamääriä vähäisessä määrin tasataan.

Muutos ei vaikuta oikeustieteellisten tutkintojen kokonaismääriin Suomessa eikä ruotsinkieliseen opiskelijavalintaan eikä myöskään aloituspaikkoihin Helsingin yliopiston Vaasassa järjestettävässä toiminnassa. Mitään ei myöskään ole sovittu siitä, että näiden Itä-Suomessa aloittavien tulisi siirtyä maisteriopintoihin Helsinkiin. Sellaisille siirtyjille, jotka tätä toivovat, on tarjolla nykyisinkin väylä.

I-SY on kirjannut asian strategiansa toteutusohjelmaan ja HY vastaavasti strategiansa toimeenpanosuunnitelmaan 2017.

Lisätietoja:

Prof. Kimmo Nuotio, oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani (HY)
Puhelin: 050 415 6569
Sähköposti: kimmo.nuotio@helsinki.fi

Prof. Tapio Määttä, oikeustieteiden laitoksen johtaja (I-SY)
Puhelin: 050 575 1589
Sähköposti: tapio.maatta@uef.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Poronhoito on ainutlaatuinen esimerkki toimivasta biotaloudesta15.3.2018 08:00Tiedote

Helsingin yliopistossa kehitetty taloudellis-ekologinen optimointimalli porotalouden kannattavuudesta osoittaa, että Suomessa sovellettu vasoihin ja koiraisiin kohdistuva teurastus on taloudellisesti perusteltua. Nykyiset poromäärät ovat kuitenkin monissa paliskunnissa talvilaidunten kantokykyyn nähden suuret. Toisaalta laidunten kantokyky on heikentynyt myös metsätalouden ja muun maankäytön seurauksena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme