Suomen riistakeskus Etelä-Häme

Ei poikkeuslupaa sudenpyyntiin Etelä-Hämeeseen

Jaa

Suomen riistakeskus ei myöntänyt siltä haettua kannanhoidollista suden poikkeuslupaa Etelä-Hämeeseen. Poikkeuslupaa oli haettu Rengon ja sen naapuririistanhoitoyhdistysten alueille. Hakemuksista tehtyjen vertailujen perusteella Etelä-Hämeeseen ei voitu myöntää tällä kertaa kannanhoidollista poikkeuslupaa.

Hakemuksen hylkäämisen perusteina oli reviirin vakiintumattomuus ja se, että poikkeusluvat painotettiin lisäksi sellaisille alueille, joilla on jo esiintynyt vahinkoja. Kaikkiaan maahan myönnettiin yhteensä 46 poikkeuslupaa. Poikkeusluvat on myönnetty vahvistetun susikannan hoitosuunnitelman ja maa- ja metsätalousministeriön antaman asetuksen nojalla.

Poikkeuslupien myöntämisessä on kyse sudenhoitosuunnitelmassa mainitun kaksivuotisen kokeilun toisesta vuodesta. Viime vuonna Etelä-Hämeeseen ei haettu poikkeuslupaa.

Myönnetyt poikkeusluvat on myönnetty rajatuille alueille, ja luvat ovat voimassa 30 vuorokautta. Luvat tulevat voimaan kuukauden valitusajan kuluttua umpeen. Näin ollen poikkeusluvat ovat voimassa 23.1.–21.2.2016. Metsästykseen voi osallistua enintään 50 metsästäjää kerrallaan kullakin lupa-alueella. Lisäksi pyyntiin on nimettävä metsästyksenjohtaja ja apujohtajat, jotka vastaavat metsästystapahtuman turvallisuudesta ja pyyntiä koskevien säädösten noudattamisesta.

Tammikuussa 2015 Luonnonvarakeskus arvioi susia olevan koko maassa 220–245 yksilöä. Vastaavasti helmikuussa 2014 susia arvioitiin olevan 140–155 yksilöä. Etelä-Hämeessä susia on liikkunut eniten Rengon ympäristössä ja sieltä on myös laumahavainto. Susihavainnot toimialueen itäosissa ovat toistaiseksi olleet satunnaisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jyri Rauhala, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2201, jyri.rauhala@riista.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus Etelä-Häme
Suomen riistakeskus Etelä-Häme
Lukiokatu 14
13100 Hämeenlinna

http://www.riista.fi
Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus Etelä-Häme

Etelä-Hämeen hirvieläinluvat vähenivät9.8.2013 09:13Tiedote

Etelä-Hämeeseen on myönnetty vähemmän hirven ja valkohäntäpeuran pyyntilupia kuin vuosi sitten. Hirven pyyntilupia myönnettiin tulevalle metsästyskaudelle 813 kun vuosi sitten pyyntilupia oli 1070. Valkohäntäpeuran pyyntiluvat vähenivät 3033 pyyntilupaan viime vuoden 3184 pyyntiluvasta. Hirven ja valkohäntäpeuran metsästys alkaa syyskuun viimeisenä lauantaina ja kestää hirven osalta vuoden loppuun ja valkohäntäpeuran osalta ensi tammikuun loppuun.