Suomen riistakeskus Pohjanmaa

Pohjanmaalla poikkeuslupa kahden suden pyyntiin

Jaa

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjanmaan alueelle kaksi poikkeuslupaa. Näillä luvilla on mahdollista kaataa yksi susi sekä Toholammin-Lestijärven laumasta että Perhon laumasta. Poikkeusluvat on myönnetty vahvistetun susikannan hoitosuunnitelman ja maa- ja metsätalousministeriön antaman asetuksen nojalla.

Kannanhoidollinen metsästys on mahdollista aloittaa 23. tammikuuta ja poikkeusluvat ovat voimassa 21. helmikuuta saakka. Metsästys on johdettua ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää susireviiriä kohti. Metsästyksen aloitusajankohdan osalta on huomioitu päätöksiin liittyvä 30 vuorokauden valitusaika.

Pyynnin suositellaan kohdistuvan asetettujen suuntaviivojen mukaisesti nuoriin haittaa tuottaviin susiyksilöihin. Ratkaisut perustuvat Tassu-järjestelmään kirjattuihin ja tarkastettuihin susihavaintoihin, muutoin kerättyihin tietoihin sekä susista aiheutuneisiin vaikutuksiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Heikkilä, riistasuunnittelija, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2272, juha.heikkila@riista.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus Pohjanmaa
Suomen riistakeskus Pohjanmaa
Vapaudentie 32–34 B 22
60100 Seinäjoki

http://www.riista.fi
Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus Pohjanmaa

Pohjanmaalla tavoitteena hoitaa vahvaa hirvikantaa pitäen vahingot alhaisella tasolla13.3.2015 15:00:00 EETTiedote

Suomen riistakeskus Pohjanmaan ja Rannikko-Pohjanmaan alueiden hirvitalousalueille asetettiin tavoitteet hirvikannan hoidolle alueellisten riistaneuvostojen yhteistyössä ensimmäistä kertaa. Tavoitteet huomioivat alueen vahinkotilanteen, kannan koon määrittämisessä ja kannanhoidon tavoitteen asettamisessa käytettävän kanta-arvion eron aiemmin alueella käytettyihin menetelmiin ja mahdollistavat vahvat riistatalouden tuottamat hyvinvointivaikutukset alueelle.