Suomen riistakeskus Pohjois-Häme

Poikkeuslupa yhden suden pyyntiin Pohjois-Hämeessä

Jaa

Suomen riistakeskus on myöntänyt poikkeusluvan yhden suden kannanhoidolliseen metsästykseen Pohjois-Hämeeseen niin sanotun Juupajoen susilauman reviirialueelle. Koko maassa vastaavia poikkeuslupia myönnettiin yhteensä 46 kappaletta. Suden metsästys on mahdollista aloittaa 23. tammikuuta 2016.

Poikkeusluvat on kohdennettu vahvistetun susikannan hoitosuunnitelman ja maa- ja metsätalousministeriön antaman asetuksen mukaisesti susilaumoihin, jotka täyttävät kannanhoidolliselle metsästykselle asetetut kriteerit elinvoimaisuudesta ja vakiintuneisuudesta tai ovat aiheuttaneet todetusti vahinkoa ja haittaa. Pohjois-Hämeessä lupa on myönnetty pentueellisen susilauman reviirialueelle, johon kuuluu alueita Juupajoen, Mänttä-Vilppulan, Ruoveden, Oriveden ja Tampereen kunnista.

Suden metsästys alkaa 23. tammikuuta, ja poikkeusluvat ovat voimassa 21. helmikuuta saakka. Pyynnin suositellaan kohdistuvan nuoriin haittaa tuottaviin yksilöihin. Metsästys on johdettua, ja siihen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää susireviiriä kohti.

Luonnonvarakeskus (Luke) arvioi Suomessa olevan tällä hetkellä 34 – 38 susilaumaa. Tammikuussa 2015 Luken arvio oli 35 laumaa ja viime kevään määräarvio 220 – 245 sutta.

Kannanhoidollinen metsästys on suden hoitosuunnitelman mukainen kaksivuotinen kokeilu, jonka avulla haetaan tietoa kannanhoidollisen metsästyksen vaikutuksista lauman elinvoimaisuuteen ja suden käyttäytymiseen sekä kansalaisten asenteisiin. Ensimmäisenä kokeiluvuonna kannanhoidollisessa metsästyksessä kaadettiin 17 sutta.

Lisätietoja:

Jani Körhämö, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus
029 431 2281, jani.korhamo@riista.fi

Yhteyshenkilöt

Jani Körhämö, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2281, jani.korhamo@riista.fi

Otto Hölli, riistasuunnittelija, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2284, otto.holli@riista.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus Pohjois-Häme
Suomen riistakeskus Pohjois-Häme
Finnentie 8
36200 Kangasala

http://www.riista.fi
Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus Pohjois-Häme

Pohjois-Hämeessä korotusta peuralupiin, hirviluvat ennallaan10.8.2015 15:49:48 EESTTiedote

Suomen riistakeskuksen Pohjois-Hämeen toimialueelle on myönnetty metsästyskaudelle 2015 – 2016 hirven pyyntilupia 1368 kpl ja valkohäntäpeuran pyyntilupia 2435 kpl. Hirvilupamäärä säilyi samalla tasolla viime kauteen nähden. Valkohäntäpeuralupia sen sijaan haettiin ja myönnettiin noin 10 % viime vuotta enemmän. Pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästys alkaa tänä vuon-na lauantaina 26. syyskuuta.