Suomen riistakeskus Pohjois-Karjala

Pohjois-Karjalaan poikkeusluvat 14 suden pyyntiin

Jaa

Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalan alueelle 14 poikkeuslupaa suden kannanhoidolliseen metsästykseen. Luvat ovat voimassa 23.1.2016 – 21.2.2016. Viime vuonna Pohjois-Karjalaan myönnettiin kuusi poikkeuslupaa.

Poikkeusluvat on kohdennettu ministeriön antaman asetuksen mukaisesti elinvoimaisiin ja pysyviin laumoihin. Pohjois-Karjalaan myönnetyt poikkeusluvat kohdentuvat kymmeneen susilaumaan. Poikkeuslupapäätökset perustuvat riistavahinkorekisteriin sekä Tassu-järjestelmään kirjattuihin ja tarkastettuihin susihavaintoihin.

Pyynti suositellaan kohdennettavaksi nuoriin haittaa tuottaviin yksilöihin. Metsästykseen saa osallistua kerrallaan enintään 50 metsästäjää kutakin susireviiriä kohti. Luvansaajan on nimettävä metsästyksenjohtaja pyyntitapahtumaan.

Susikanta on vahvistunut Suomessa. Luonnonvarakeskus arvioi Suomessa olevan tällä hetkellä 34 – 38 susilaumaa.  Tammikuussa 2015 arvio oli 35 laumaa ja viime kevään määräarvio 220-245 sutta. Ensimmäisenä kokeiluvuonna tammi-helmikuussa 2015 kannanhoidollisessa metsästyksessä kaadettiin 17 sutta. Vastaavasti helmikuussa 2014 laumoja arvioitiin olevan 24 ja eläviä susia arvioitiin olevan 140-155 yksilöä.

Kannanhoidollinen metsästys on suden hoitosuunnitelman mukainen kaksivuotinen kokeilu, jonka avulla haetaan tietoa kannanhoidollisen metsästyksen vaikutuksista lauman elinvoimaisuuteen ja suden käyttäytymiseen sekä kansalaisten asenteisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Kuittinen, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2291, juha.kuittinen@riista.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus Pohjois-Karjala
Suomen riistakeskus Pohjois-Karjala
Teollisuuskatu 15
80100 Joensuu

http://www.riista.fi
Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus Pohjois-Karjala