HSL Helsingin seudun liikenne

Miljoonan latauksen raja rikkoutui HSL:n mobiililippusovelluksessa

Jaa

HSL:n mobiililippusovelluksen miljoonan sovelluslatauksen raja rikkoutui äitienpäivänä. Myös sovelluksella ostettujen lippujen myynti on kasvanut harppauksin viimeisen vuoden aikana. Suosiota on vauhdittanut mobiililippujen hinnanalennus vuodenvaihteessa. Tällä hetkellä sovelluksella ostetaan 50 000-60 000 lippua päivittäin.

”Kiitos asiakkaillemme, jotka ovat ottaneet mobiililiput omikseen. Tuotevalikoimaa on kasvatettu ja sovelluksen toiminnallisuutta kehitetty yhdessä aktiivisten asiakkaiden kanssa. Uusien mobiililippuasiakkaiden määrä kasvaa noin 45 000:lla kuukaudessa”, HSL:n johtava mobiili- ja nettimyynnin asiantuntija  Satu Rönnqvist kiittää.

Huhtikuussa 2018 sovelluksella tilattiin lähes 1,5 miljoonaa lippua kuukauden aikana. Keskimääräinen päivämyynti oli 48 000 lippua. Vilkkainta myynti on  perjantaisin, jolloin lippujen tilaus nousee 60 000 kappaleen tietämille.

Tällä hetkellä sovelluksella voi ostaa aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausilippuja. Vielä alkukesästä HSL tuo mobiiliin myös kausiominaisuuden.

Mobiililipun vaiheita

Mobiililippusovellus tuli käyttöön loppuvuodesta 2015. Aluksi myynnissä oli ainoastaan aikuisten kertalippuja mobiilimaksulla. Loppuvuodesta 2016 maksutavaksi liitettiin maksukortit puhelinlaskun lisäksi, mikä oli erittäin odotettu maksutapa ja se mahdollisti lippujen ostamisen myös työsuhdepuhelimilla. Vuoden 2016 lopussa sovelluslatauksia oli noin 250 000. Sovellus palkittiin myös Slushin Paras Mobiilipavelu –kilpailussa parhaimpana maksusovelluksena.

Vuonna 2017 mobiililiput täydentyivät lastenlipuilla , joista vanhemmilta oli tullut runsaasti toivomusaloitteita HSL:lle. Mobiililipun käyttämistä kehitettiin myös matkailijaystävällisemmäksisiten, että lippu pysyy voimassa myös ilman verkkoyhteyttä. Muun muassa matkailijoiden tarpeisiin soveltuvia vuorokausilippuja on saatavilla sekä lapsille että aikuisille.  Vuoden 2017 lopussa sovelluslatauksia oli noin 820 000 kappaletta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: johtava mobiili- ja nettimyynnin asiantuntija Satu Rönnqvist, puh. 050 572 9490, asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink, puh. 040 715 0440

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Kaupunkipyörillä on korvattu joukkoliikennematkoja pandemian aikana12.10.2020 14:00:48 EESTTiedote

Kaupunkipyörät ovat olleet suosittu kulkumuoto myös koronan aikana. Helsingissä ja Espoossa lähes kolmannes kaupunkipyöräilijöistä kertoo korvanneensa kaupunkipyörillä joukkoliikenteen käyttöä. Edellisvuoteen verrattuna kaupunkipyöriä on käytetty vähemmän työmatkoilla ja enemmän asiointimatkoilla sekä kuntoilun vuoksi. Tyytyväisyys palvelun eri ominaisuuksiin ja palvelun suositteluarvo eli NPS-luku ovat edelleen hyvällä tasolla, vaikka laskivat hieman edellisvuodesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme