HSL Helsingin seudun liikenne

Miljoonaa euroa uusiin liikkumisratkaisuihin – HSL käynnistää IdeaLab-kilpailun

Jaa

HSL etsii kilpailulla liikkumisen vaihtoehtoja, joita pilotoidaan yhteistyössä yritysten kanssa seuraavan kahden vuoden aikana. Uudet innovatiiviset liikkumispalvelut täydentävät nykyistä joukkoliikennettä. Tavoitteena on myös liikenteen päästöjen vähentäminen.

HSL perustaa avoimen kilpailun innovatiivisille liikkumisratkaisuille. Tänä kesänä käynnistyvän IdeaLab-kilpailun parhaat ehdotukset pilotoidaan HSL-alueella seuraavan kahden vuoden aikana.

”Etsimme palveluita, jotka helpottavat asiakkaidemme elämää ja ovat kestäviä niin taloudellisesti kuin ympäristön kannalta. Erityisesti haemme ehdotuksia, jotka täydentävät HSL:n nykyisiä palveluita. Ratkaisut voivat liittyä kestävän liikkumisen palveluihin tai leikata ilmastopäästöjä esimerkiksi vähentämällä liikkumistarvetta”, sanoo kilpailua vetävä HSL:n MaaS-projektipäällikkö Jemina Uusitalo.

HSL tarjoaa kilpailuun miljoona euroa kehitysrahaa seuraavan kahden vuoden aikana.

”Liikkumisen murros, digitalisaatio ja palveluistuminen kasvattavat liikkumispalveluiden ja niitä tukevien palveluiden kysyntää. Myös tarjonta kasvaa. Meidän tehtävämme on tarjota houkuttelevaa ja tehokasta joukkoliikennettä HSL-alueella. Kestävän liikkumisen edistämiseksi haluamme tehdä aktiivista yhteistyötä markkinoilla toimivien yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa”, HSL:n asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink sanoo.

Haettavat ratkaisut voivat liittyä esimerkiksi kimppakyyteihin, haja-asutusalueiden liikkumisratkaisuihin, ostosten kuljetuksiin, harrastuskuljetuksiin, liikkumistarvetta vähentäviin ratkaisuihin tai olla myös jotakin aivan uutta.

Voittajat valitsee asiantuntijatuomaristo, jossa on edustajia HSL:stä ja sen jäsenkunnista sekä muita liikkumisen asiantuntijoita.

”Tavoitteena on, että pilotin jälkeen sekä pilotoivalla yrityksellä, HSL:llä että jäsenkunnilla on yhteinen tahto jatkaa palveluiden tarjoamista. Uskomme, että uudet arkea helpottavat palvelut löytyvät yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa”, Mari Flink sanoo.

Yhteyshenkilöt

HSL:n asiakkuus- ja myyntijohtaja Mari Flink, puhelin 040 715 0440
HSL:n MaaS-projektipäällikkö Jemina Uusitalo, puhelin 044 055 7903

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme