Patrizia

PATRIZIA: Likviditeetin tulisi olla kiinteistösijoitusmarkkinoiden seuratuin indikaattori vuonna 2018

Jaa
Patrizia Insight European Commercial Property Markets 2018
Patrizia Insight European Commercial Property Markets 2018
  • Keskuspankkien irtautuminen kevyestä rahapolitiikasta vaikuttaa likviditeettiin ja siten hinnoitteluun
  • Vähittäiskaupan vuokratasotrendit osoittavat, etteivät huippusijainnitkaan ole immuuneja mullistuksille
  • Hintoihin ja vuokriin kohdistuu edelleen paineita, sillä pääoman kohdentaminen tuotto-odotusten perusteella on haastavaa

Augsburg, 21.3.2018. PATRIZIA Immobilien AG:n uusimman INSIGHT Commercial Property 2018 -tutkimusraportin mukaan institutionaalisten sijoittajien kannattaa tulevilla vuosineljänneksillä seurata eri indikaattoreista tarkimmin likviditeettiä. Raportin mukaan keskuspankkien taseiden normalisointi eri puolilla Eurooppaa vaikuttaa ratkaisevasti yleiseen likviditeettitilanteeseen ja viime kädessä myös hinnoitteluun koko Euroopan alueella. Tämä pätee erityisesti matalan riskin segmentin ulkopuolella ja pienillä erikoismarkkinoilla, joille on viime vuosina virrannut voimakkaasti pääomaa tuottoa etsiviltä sijoittajilta.

PATRIZIAn Group Head of Research Marcus Cieleback toteaa: ”Vaikka monet sijoittajat keskittyvätkin perustellusti tuottoihin ja korkoihin, me uskomme, että tulevilla vuosineljänneksillä määräävään asemaan markkinoilla nousee likviditeetti. Ennakoitavien kassavirtojen merkitys korostuu tuottovaatimusten ja korkojen pysyessä matalalla tasolla. Taustalla on vielä maailmantalouden merkittävä elpyminen, ja lyhyen aikavälin näkymät vaikuttavat parhaimmilta pitkään aikaan. Emme näin ollen odota hyvien ja laadukkaiden sijoituskohteiden arvostuksen muuttuvan olennaisesti, kun huomioidaan talouden perustekijöiden vakaus. Euroopassa tärkeimpänä haasteena on sopivien tuotteiden paikallinen saatavuus ja tulevien tuottovirtojen arviointiin liittyvä kokemus, vaikka kiinteistömarkkinoiden sijoitusstrategiat ovatkin laajentuneet. Kun nämä haasteet pystyy voittamaan, menestys on taattu.”

Muita tärkeimpiä havaintoja:

  • Vaikka Euroopan toimistovuokramarkkinoilla tällä hetkellä vallitsevan vakaan kysynnän ja suhteellisen matalien valmistumisasteiden vuoksi odotettavissa voi olla hyvinkin vielä kaksi tai kolme suotuisaa vuotta, eurooppalaista sijoitusstrategiaa laadittaessa on erittäin tärkeää ymmärtää suurkaupunkien vuokratuottojen kehityksen muuttuvan dynamiikan taustatekijät.
  • Digitalisaatio ja verkkokauppa mullistavat vähittäiskauppaa. Vuokratason kehitys viittaa siihen, että kaupunkien keskustojen huippusijainnitkaan eivät ole immuuneja nykyisille myllerryksille, minkä vuoksi sijoittajat muokkaavat sijoitusstrategioita uuteen ympäristöön sopiviksi.
  • Vähittäiskauppakiinteistöjen sijoitusvolyymit ovat laskeneet jo toisena vuonna peräkkäin. Euroopan kiinteistömarkkinoilla vallitsevaa valtavaa sijoitusintoa hillitsee supistuva tarjonta. Tässä ympäristössä sijoittajien tulisi pitää mielessä, että sijoituskelpoisia tuotteita etsittäessä kohteen sijainnista ja laadusta ei kannata tinkiä.
  • Rahapolitiikan normalisoinnin ajoitus ja toteutustapa ovat edelleen ”tunnettu tuntematon”, kun taas jatkuva ekspansiivinen rahapolitiikka tukee Euroopan alueellisia kasvunäkymiä myös jatkossa. Jos sijoittajat siis ymmärtävät sektorin ja sijainnin päälle, se tukee sijoitustoimintaa myös suurimpien markkinoiden ulkopuolella, ja näin tilanne paranee muuallakin kuin suurimmissa kaupunkikeskuksissa.
  • Pääoman kohdentaminen tuotto-odotusten perusteella on merkittävin haaste monille institutionaalisille toimijoille. Niinpä hintoihin ja vuokriin kohdistuvan paineen odotetaan jatkuvan. Seuraavien viiden vuoden aikana kokonaistuottoihin vaikuttaakin pääasiassa tuottokomponentti, ja tämä tuo kokonaistuottoja merkittävästi alemmas viime vuosina nähdyiltä tasoilta.

Raportti kokonaisuudessaan täällä:

https://www.patrizia.ag/en/research-press-releases/research/research-releases/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteystiedot:
Andreas Menke
Group Head of Corporate Communications
Puhelin: +49 (0) 821 509 10 655
andreas.menke@patrizia.ag

Kuvat

Patrizia Insight European Commercial Property Markets 2018
Patrizia Insight European Commercial Property Markets 2018
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Patrizia
Patrizia
Katariinankatu 1
00100 Helsinki

http://www.patrizia.ag

PATRIZIA Immobilien AG:

PATRIZIA Immobilien AG on toiminut aktiivisena varainhoitajana Euroopan kiinteistömarkkinoilla yli 30 vuotta. PATRIZIAn liiketoimintaan kuuluvat asuinkiinteistöjen ja liikekiinteistöjen hankinta, hallinta, uudelleenasemointi ja myynti sen omien lisensoitujen investointikanavien kautta. Yhtenä maailmanlaajuisista kiinteistösijoitusyhtiöistä PATRIZIA toimii arvostettuna liikekumppanina suurille institutionaalisille sijoittajille ja yksityissijoittajille kaikissa suurissa Euroopan maissa. Kun PATRIZIAn hiljattain tekemät yritysostot saadaan päätökseen, se tulee hallinnoimaan lähes 40 miljardin euron suuruista kiinteistöomaisuutta pääasiassa vakuutusyhtiöiden, eläkerahastolaitosten, valtion omistamien rahastojen sekä talletus- ja osuuspankkien salkunhoitajana ja osasijoittajana. Lisätietoja on osoitteessa www.patrizia.ag.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Patrizia

PATRIZIAlta erinomainen tulos vahvistuneessa euroopanlaajuisessa toimintaympäristössä vuonna 201715.3.2018 14:02:41 EETTiedote

Liiketulos kasvoi edellisvuoteen verrattuna 14 % ja oli 82 miljoonaa euroa Vuoden 2018 liiketulokseksi arvioidaan 85–100 miljoonaa euroa, joka vastaa jopa 22 %:n kasvua Osakkeenomistajille maksettava osinko on 0,25 euroa osaketta kohti tai vastaava määrä osakkeina Augsburg, 15.3.2018. PATRIZIA Immobilien AG ilmoittaa ylittäneensä vuoden 2017 tulosennusteen: liiketulos, hallinnoidun omaisuuden arvo ja tehtyjen kauppojen määrä kasvoivat vuoden aikana kaksinumeroisin luvuin. Konserni pystyi entistä vahvemmin panostamaan kasvuun ja euroopanlaajuisen toimintaympäristönsä laajentamiseen asiakkaiden eduksi. Asiakkaille saavutettu erinomainen tuotto johti houkutteleviin tulospalkkioihin, ja vahva sekä monipuolinen euroopanlaajuinen toimintaympäristö edisti vakaiden omaisuudenhoitopalkkioiden kasvua. Tulospalkkiot ja omaisuudenhoitopalkkioiden kasvu näkyivät liiketuloksessa, joka kasvoi 14 % ja oli 82 miljoonaa euroa, kun vuonna 2016 oikaistu liiketulos oli 72 miljoonaa euroa. Hallinnoidun omai

PATRIZIA acquires TRIUVA - placing the company firmly amongst the top 10 European real estate investment managers13.11.2017 13:02:41 EETTiedote

Acquisition increases PATRIZIA’s AUM to more than EUR 30 billion Broadens and strengthens the group’s range of products and services Significant expansion of market presence strengthens European network Augsburg, 12 November 2017. PATRIZIA Immobilien AG announces that it has acquired TRIUVA Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH, significantly expanding its business in Germany and Europe. Both parties agreed to not disclose the purchase price. “This acquisition is a perfect fit for our growth strategy. It will strengthen our European network, expand our market presence and broaden the range of products and services for our clients. We will also consolidate our position as the leading independent real estate investment manager in Europe,” explains Wolfgang Egger, CEO of PATRIZIA Immobilien AG. TRIUVA is one of the leading providers of real estate investments in Europe. The company manages around 40 funds, partners with more than 80 institutional investors and consists of around 200 employee