Medicortex Finland Oy

Medicortex Finland Oy hakee rahoitusta aivovammatestin kehittämiseen

Jaa

Medicortex Finland Oy (www.medicortex.fi) on tutkimuslähtöinen lääkealan yritys, joka kehittää uudenlaista diagnostista menetelmää perustuen biomerkkiaineisiin. Aivovamman esiintyvyys väestössä on varsin yleinen, mutta sen havaitseminen ja hoitaminen on edelleen haastavaa, jättäen aivovamman mahdollisesti sairaalloiseksi ja riittämättömästi hoidetuksi tilaksi.

Aivovamman toteamiseen ei ole tehokasta keinoa. Medicortex pyrkii kehittämään biomerkkiaineisiin perustuvan diagnostisen testin, jolla pystytään toteamaan aivovamman ilmaantuminen, vaikeusaste ja laajuus. Tällaisesta testistä olisi hyötyä lievissä tapauksissa (aivotärähdyksissä), kun potilaalla ei ole muita poikkeavia neurologisia löydöksiä. Testi olisi avuksi myös sellaisissa tapauksissa, joissa kuvantaminen ei ole toivottava vaihtoehto (säteilyaltistuksen takia), tai joissa se ei ole lainkaan mahdollista, esimerkiksi silloin kun kehossa on metallia. Etenkin lievät aivovammatapaukset jäävät usein diagnosoimatta ja kokonaan hoitamatta, koska vamman laatu on vaikeasti määriteltävissä eikä käytettävissä ole luotettavaa diagnostista menetelmää. Toistuvat lievät aivovammat voivat kuitenkin johtaa sellaisiin sairauksiin kuten Parkinsonin tauti, epilepsia tai krooninen traumaattinen enkefalopatia (CTE). Nämä voivat olla seurausta toistuvista päähän kohdistuneista iskuista useiden vuosien ajalta, ja tällaisia tiloja on todettu esimerkiksi nyrkkeilijöillä ja jalkapalloilijoilla.

Medicortexilla on erityistä asiantuntemusta ja osaamista biomerkkiaineiden toteamiseen kehon nesteistä. Medicortex on saanut VSSHP:n Eettiseltä toimikunnalta hyväksynnän tutkimukselle, jossa kerätään ja analysoidaan näytteitä 12 aivovammapotilaalta ja vertaillaan tuloksia 12 terveen koehenkilön tuloksiin.

Yrityksen avainhenkilöt

ADRIAN HAREL, FT, MBA - Toimitusjohtaja Adrian Harel on väitellyt neurobiologian alalta maailmankuulusta Weizmann tiedeinstituutista Israelissa ja hänellä on kaupallisen alan MBA-tutkinto Haifan yliopistosta. Tri. Harelilla on sekä laaja tieteellinen tausta että valtava kokemus ja tuntemus alan säännöksistä, kliinisistä tarpeista ja yritysten johtamisesta.

MÅRTEN KVIST, Dosentti, LKT - Lääketieteellinen johtaja. Yleislääketieteen ja terveydenhuollon erikoislääkäri. Dos. Kvistillä on monivuotinen kokemus yliopisto-opettajana ja työskentelystä yleislääketieteen dosenttina Terveystalossa. Lisäksi hän on johtanut Stakesin projekteja ulkomailla.

LASSE VÄLIMAA, FT - Tutkimus- ja kehitysjohtaja. Tri. Välimaalla on pitkä kokemus tutkijana Turun yliopistossa, erityisesti bioteknologiassa ja diagnostiikan kehittämisessä.

Medicortex hakee 60 000 euron pääomarahoitusta seuraavaa merkkipaalua varten, joka on biomerkkiaineiden osoittaminen ja tunnistaminen aivovammapotilaiden näytteistä. Suomi tulee hyötymään tästä kehitystyöstä - olemme ensimmäinen, jolla on saatavilla uudenlainen diagnostinen menetelmä, ja saamme kunnian ideasta ja innovatiivisesta ajattelusta. Kehitettävä testi voi onnettomuustilanteissa pelastaa henkiä, kun sitä käyttävät ensihoidon henkilöstö ja lääkärit sekä sotatoimialueilla sotilaslääkinnän henkilöstö. Projektin päärahoittaja on Innovaatiorahoituskeskus Tekes.

Yhteyshenkilöt:

Adrian Harel, adrian.harel@medicortex.fi
Mårten Kvist, marten.kvist@pp.inet.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Medicortex Finland Oy
Medicortex Finland Oy
Itäinen Pitkäkatu 4 B
20520 TURKU

http://www.medicortex.fi

Medicortex Finland Oy (www.medicortex.fi) on tutkimuslähtöinen lääkealan yritys, joka kehittää uudenlaista diagnostista menetelmää perustuen biomerkkiaineisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Medicortex Finland Oy

Urheilulääketieteen asiantuntija Medicortex Finland Oy:n neuvonantajaksi10.12.2018 11:10Tiedote

Medicortex Finland Oy tiedottaa, että lääketieteen tohtori (LT) Markku Tuominen on liittynyt yhtiön Tieteellis-kliiniseen neuvottelukuntaan. Tuominen toimii Medisport Oy:n yrittäjänä ja ylilääkärinä. Lisäksi LT Tuominen toimii Kansainvälisen Jääkiekkoliiton lääketieteellisen valiokunnan jäsenenä sekä Suomen Jääkiekkoliiton lääkärinä. Tuominen on väitellyt Tampereen yliopiston Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnasta vuonna 2017 aiheena jääkiekkovammat MM- ja olympiaturnauksissa.

Uusi kliininen tutkimus aivovammojen biomerkkiaineesta3.10.2017 08:14Tiedote

Medicortex Finland Oy (www.medicortex.fi) on turkulainen bioteknologian alan yritys, joka kehittää pikatestin aivovammojen toteamiseen. Pikatesti perustuu uraauurtavaan biomerkkiaineen toteamiseen. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Eettinen toimikunta on hiljattain antanut hyväksynnän monikeskustutkimuksen aloittamiselle. Tutkimuksen kohteena ovat potilaat, jotka ovat saapuneet päivystyspoliklinikoille epäillyn aivovamman takia.

Joukkorahoituksella haetaan ratkaisua aivovammojen diagnostiikkaan22.5.2017 13:30Tiedote

Tapaturmaisen aivovamman ja aivotärähdyksen diagnosointi ja seuranta perustuu pääosin potilaan oireiden ja vasteiden arviointiin. Moni tapaus jää diagnosoimatta ja varmentamatta, koska lääkäreillä ja hoitajilla ei ole käytettävissä helppoa ja kustannustehokasta laboratoriotestiä. Turkulainen bioteknologiayhtiö Medicortex Finland Oy on kehittänyt biokemiallisen pikatestin, jolla aivovamman esiintyminen voidaan varmistaa tai poissulkea pian onnettomuuden jälkeen. Testin kehitys on etenemässä laajaan kliiniseen kokeeseen, jonka rahoittamiseksi Medicortex on lanseerannut joukkorahoituskampanjan. Jokainen voi nyt tukea merkittävän ongelman ratkaisemista ja samalla ryhtyä osakkeenomistajaksi.