WSOY

Provo opas opettaa sivistynyttä provokaatiota

Jaa

Raivo ja hyssyttely pilaavat suomalaisen keskustelukulttuurin. Tiistaina 18. helmikuuta ilmestyvä Tero Kartastenpään ja Jani Timosen Provo opas – ärsyttämisen jalo taito opettaa tasokasta provosoimista ja provosoitumista.

Hyvä ärsyttäminen on aina vienyt yhteiskuntaa eteenpäin. Kirjassa mestariprovokaattorit – muun muassa populistipoliitikko Timo Soini, kulttuurijäärä Jörn Donner ja kaljapunkkari Teemu Bergman – paljastavat, miten suomalaisia ärsytetään muuttumatta naurettavaksi.

”Taitavat provokaattorit nauttivat erimielisyydestä. Ilman heitä Suomi olisi varsin tylsä maa, jossa hyssyteltäisiin nykyistäkin enemmän. Heidän niksejään voi käyttää vaikeissa ympäristöissä, kuten taloyhtiön kokouksissa ja nettikeskusteluissa. Parhaimmillaan provokaatio herättää ajattelemaan uusilla tavoilla ja antaa ideoita lähimmäiselle”, Timonen sanoo.

Provo opas käy läpi provokaation historian, psykologian, biologian ja maantieteen. Lukijalle opetetaan, miten hän voi käyttää provokaatiossaan kuvaa, ääntä, kehoa ja esineitä. Kirjassa testataan provokaation keinoja käytännössä ja valitaan sata Suomen kaikkien aikojen parasta provokaattoria.

“On turha pelätä ärsyttämistä ja ärsyyntymistä”, Kartastenpää sanoo.

 Provo ilta

Provo opas järjestää provokatiivisen keskustelutapahtuman 26. helmikuuta Dubrovnikissa (Eerikinkatu 11, Helsinki). Kello 19.07 paljastetaan parhaiden provokaattorien valitsemat seitsemän suurinta suomalaista provokaatiota. Provoasiantuntijat puhuvat, miksi suomalaiset eivät siedä provokaatiota. Tervetuloa!
Ilmoittaudu: provoopas@gmail.com


Tero Kartastenpää
(s.1978) on vapaa kirjoittaja, FM Turun yliopiston mediatutkimuksesta, toimittaja, kansainvälisten kulttuuriprojektien tuottaja ja FAT-taidelehden yksi perustaja. Tamperelainen asuu ja työskentelee Helsingissä.

Jani Timonen (s.1978) on vapaa kirjoittaja, YTM Tampereen yliopiston tiedotusopista, toimittaja, kansainvälisten yhteisöjen rakentaja ja elinympäristöongelmien ratkoja. Lieksalainen asuu ja työskentelee Helsingissä.


Jani Timonen - Tero Kartastenpää
Provo opas – Ärsyttämisen jalo taito
WSOY 2014, 260 sivua
Kirja ja sähkökirja ilmestyvät 18.2.


Provo oppaan lukunäyte

Lataa Provo oppaan painokelpoinen kansikuva sekä kirjailijakuva WSOY:n kuvapankista

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: mari.nieminen@bonnierbooks.fi

Arvostelukappaleet:  tiedotus@wsoy.fi

WSOY:n keväät kirjat netissä: www.kirjakevät.fi
Seuraa kirja- ja kirjailijauutisia Facebookissa: https://www.facebook.com/#!/WSOYBonnier

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme