WSOY

Provo opas opettaa sivistynyttä provokaatiota

Jaa

Raivo ja hyssyttely pilaavat suomalaisen keskustelukulttuurin. Tiistaina 18. helmikuuta ilmestyvä Tero Kartastenpään ja Jani Timosen Provo opas – ärsyttämisen jalo taito opettaa tasokasta provosoimista ja provosoitumista.

Hyvä ärsyttäminen on aina vienyt yhteiskuntaa eteenpäin. Kirjassa mestariprovokaattorit – muun muassa populistipoliitikko Timo Soini, kulttuurijäärä Jörn Donner ja kaljapunkkari Teemu Bergman – paljastavat, miten suomalaisia ärsytetään muuttumatta naurettavaksi.

”Taitavat provokaattorit nauttivat erimielisyydestä. Ilman heitä Suomi olisi varsin tylsä maa, jossa hyssyteltäisiin nykyistäkin enemmän. Heidän niksejään voi käyttää vaikeissa ympäristöissä, kuten taloyhtiön kokouksissa ja nettikeskusteluissa. Parhaimmillaan provokaatio herättää ajattelemaan uusilla tavoilla ja antaa ideoita lähimmäiselle”, Timonen sanoo.

Provo opas käy läpi provokaation historian, psykologian, biologian ja maantieteen. Lukijalle opetetaan, miten hän voi käyttää provokaatiossaan kuvaa, ääntä, kehoa ja esineitä. Kirjassa testataan provokaation keinoja käytännössä ja valitaan sata Suomen kaikkien aikojen parasta provokaattoria.

“On turha pelätä ärsyttämistä ja ärsyyntymistä”, Kartastenpää sanoo.

 Provo ilta

Provo opas järjestää provokatiivisen keskustelutapahtuman 26. helmikuuta Dubrovnikissa (Eerikinkatu 11, Helsinki). Kello 19.07 paljastetaan parhaiden provokaattorien valitsemat seitsemän suurinta suomalaista provokaatiota. Provoasiantuntijat puhuvat, miksi suomalaiset eivät siedä provokaatiota. Tervetuloa!
Ilmoittaudu: provoopas@gmail.com


Tero Kartastenpää
(s.1978) on vapaa kirjoittaja, FM Turun yliopiston mediatutkimuksesta, toimittaja, kansainvälisten kulttuuriprojektien tuottaja ja FAT-taidelehden yksi perustaja. Tamperelainen asuu ja työskentelee Helsingissä.

Jani Timonen (s.1978) on vapaa kirjoittaja, YTM Tampereen yliopiston tiedotusopista, toimittaja, kansainvälisten yhteisöjen rakentaja ja elinympäristöongelmien ratkoja. Lieksalainen asuu ja työskentelee Helsingissä.


Jani Timonen - Tero Kartastenpää
Provo opas – Ärsyttämisen jalo taito
WSOY 2014, 260 sivua
Kirja ja sähkökirja ilmestyvät 18.2.


Provo oppaan lukunäyte

Lataa Provo oppaan painokelpoinen kansikuva sekä kirjailijakuva WSOY:n kuvapankista

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: mari.nieminen@bonnierbooks.fi

Arvostelukappaleet:  tiedotus@wsoy.fi

WSOY:n keväät kirjat netissä: www.kirjakevät.fi
Seuraa kirja- ja kirjailijauutisia Facebookissa: https://www.facebook.com/#!/WSOYBonnier

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Leena Balme WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantajaksi1.4.2019 09:00:00 EESTTiedote

Kustantajana 1.4. aloittava Leena Balme vastaa WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannusohjelmasta. Balme on toiminut suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkönä elokuusta 2017 lähtien. Aiemmin Balme on työskennellyt kustannustoimittajana muun muassa Gummeruksessa ja Teoksessa sekä kustannuspäällikkönä Isossa-Britanniassa. ”Maailma pienenee vauhdilla ja kaikki tieto leviää hetkessä ympäri maailman. Toisaalta kuilut eri ihmisryhmien välillä kasvavat, ja ymmärrys toista kohtaan on joskus vähäistä. Kirjallisuus on hieno keino kurkottaa toiseen maahan ja mieleen. Me tarvitsemme hyvin suomennettua kirjallisuutta, tärkeitä puheenvuoroja ja viihdyttäviä tarinoita. On ilo ja kunnia olla jatkamassa tätä työtä juuri WSOY:ssä”, sanoo Leena Balme. WSOY:n kotimaisen ja suomennetun kaunokirjallisuuden toimitukset jatkavat tiivistä yhteistyötään. WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantajana ja monissa kirja-alan luottamustehtävissä toimiva Anna-Riikka Carlson toivoo kaunokirjall

Tiedote: Tekoäly uudistaa talouden, muuttaa työelämää ja voi olla yksi tärkeimmistä keinoista ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi14.2.2019 15:37:24 EETTiedote

Tänään julkaistussa Atte Jääskeläisen Mitä tapahtuu huomenna, kun tekoäly poistaa järjettömyydet? -kirjassa kyseenalaistetaan ja tutkitaan tämän hetken väittämiä kaikkia kiinnostavasta tekoälystä. Atte Jääskeläinen on tekoälyyn erikoistuneen konsultointiyritys Fourkindin senior advisor. Kirjassa kerrotaan, miten tekoäly voi poistaa maailmasta järjettömyydet. Tekoälyn avulla päätöksiä voi tehdä systemaattisemmin, ja algoritmit pystyvät paljastamaan ihmisen toiminnan epäloogisuudet. Tekoäly voi siten olla yksi myös keinoista taistella ilmastonmuutosta vastaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme