SitraSitra

Uusi rahasto sijoittaa energiatehokkuuteen – LeaseGreen ja Sitra yhteistyöhön

Jaa

Energiatehokkuuden palveluyritys LeaseGreen on kehittänyt uuden innovatiivisen sijoitusmuodon, jonka avulla rahoitetaan tehokasta energiankäyttöä edistäviä investointeja kiinteistöissä. Suomen ensimmäiseen energiatehokkuusrahastoon ovat sijoittaneet varojaan Sitra ja joukko yksityisiä sijoittajia.

”Lanseeraamamme rahastokonsepti on täysin uudenlainen työkalu energiatehokkuustoimenpiteiden käynnistämiseen”, LeaseGreenin talous- ja rahoitusjohtaja Juho Rönni sanoo.

”Teknologian kehitys ja energian loppukäyttäjähinnan nousu ovat johtaneet siihen, että energiansäästö on entistäkin järkevämpää. Suurin säästöpotentiaali on pienissä puroissa: kiinteistöissä ja liiketoimintojen rajapinnoissa. Tavoitteenamme on jouduttaa reippaasti investointeja energiatehokkuuteen.”

NegaWatt Energiatehokkuusrahasto 1 Ky aloittaa sijoitustoiminnan välittömästi. Sen tavoitteena on myös demonstroida uutta toimintamallia seuraavan rahaston potentiaalisille sijoittajille. NegaWatt Energiatehokkuusrahasto 2 Ky aloittaa toiminnan vuoden 2014 jälkimmäisellä puoliskolla. LeaseGreenin kokonaistavoitteena on sijoittaa 100 miljoonaa euroa energiatehokkuuteen vuosina 2014–2016.

”NegaWatt-rahasto on tärkeä rahoitusinnovaatio, joka voi vauhdittaa merkittävällä tavalla pääomien kanavoitumista kiinteistöjen energiatehokkuuteen”, sanoo Sitran liiketoiminnan kehityksestä ja rahoituksesta vastaava johtaja Sami Tuhkanen. ”Sitra lähti mukaan ensimmäisen rahaston ankkurisijoittajaksi, koska näemme, että rahasto sopii varsin hyvin Sitran tavoitteisiin resurssiviisaasta ja hiilineutraalista yhteiskunnasta. Lisäksi rahasto on hyvä esimerkki vastuullisesta sijoituskohteesta, koska sen avulla voidaan parantaa kansantalouden kilpailukykyä, vähentää riippuvuutta energian tuonnista ja pienentää hiilidioksidipäästöjä.”

Lisätietoja

Sami Tuhkanen, johtaja, Liiketoiminnan kehitys ja rahoitus, Sitra
Puh. 040 548 3482, sami.tuhkanen@sitra.fi

Juho Rönni, talous- ja rahoitusjohtaja, LeaseGreen Group Oy
Puh. 040 824 8780, juho.ronni@leasegreen.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi
Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Ennakoimme yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa. Hyvä elämä tehdään yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Koldioxidavtrycket sjunker fortfarande för bolag som noterats på Helsingforsbörsen16.1.2018 07:10Tiedote

Koldioxidavtrycket för bolag som noterats på Helsingforsbörsen sjönk förra året med 16 procent jämfört med året innan. En placering på en miljon euro i Helsingforsbörsen i enlighet med generalindex genererar beräknade koldioxidutsläpp på 199 tCO2e, då siffran förra året var 236 tCO2e. Detta framgår i en undersökning som Sitra låtit göra och som genomfördes redan för tredje gången. Den betydande förändringen visar att de finländska bolagens arbete för att minska utsläppen ger resultat.

Carbon footprint of Nasdaq Helsinki-listed firms continues to go down16.1.2018 07:10Tiedote

Last year, the carbon footprint of firms listed on Nasdaq Helsinki fell by 16% on the previous year. A million-euro investment in the listed companies in Helsinki produces 199 tons of carbon dioxide emissions (tCO2e), while last year the corresponding figure was 236 tCO2e. Within two years, the emissions have fallen by one third. This is the finding of the third such study commissioned by Sitra. The significant change shows that the efforts made by Finnish companies to reduce emissions are yielding results.

Helsingin pörssiin listattujen yhtiöiden hiilijalanjälki jatkaa laskuaan16.1.2018 07:10Tiedote

Helsingin pörssiin listattujen yhtiöiden hiilijalanjälki laski viime vuonna 16% edellisvuoteen verrattuna. Miljoonan euron sijoitus Helsingin pörssiin yleisindeksin mukaisesti tuottaa 199 tCO2e laskennalliset hiilidioksidipäästöt, kun vastaava luku viime vuonna oli 236 tCO2e. Kahdessa vuodessa lukema on laskenut kolmanneksella. Tämä selviää Sitran teettämästä tutkimuksesta, joka toteutettiin jo kolmatta kertaa. Merkittävä muutos osoittaa, että suomalaisyhtiöiden työ päästöjen vähentämiseksi tuottaa tulosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme