SitraSitra

Uusi rahasto sijoittaa energiatehokkuuteen – LeaseGreen ja Sitra yhteistyöhön

Jaa

Energiatehokkuuden palveluyritys LeaseGreen on kehittänyt uuden innovatiivisen sijoitusmuodon, jonka avulla rahoitetaan tehokasta energiankäyttöä edistäviä investointeja kiinteistöissä. Suomen ensimmäiseen energiatehokkuusrahastoon ovat sijoittaneet varojaan Sitra ja joukko yksityisiä sijoittajia.

”Lanseeraamamme rahastokonsepti on täysin uudenlainen työkalu energiatehokkuustoimenpiteiden käynnistämiseen”, LeaseGreenin talous- ja rahoitusjohtaja Juho Rönni sanoo.

”Teknologian kehitys ja energian loppukäyttäjähinnan nousu ovat johtaneet siihen, että energiansäästö on entistäkin järkevämpää. Suurin säästöpotentiaali on pienissä puroissa: kiinteistöissä ja liiketoimintojen rajapinnoissa. Tavoitteenamme on jouduttaa reippaasti investointeja energiatehokkuuteen.”

NegaWatt Energiatehokkuusrahasto 1 Ky aloittaa sijoitustoiminnan välittömästi. Sen tavoitteena on myös demonstroida uutta toimintamallia seuraavan rahaston potentiaalisille sijoittajille. NegaWatt Energiatehokkuusrahasto 2 Ky aloittaa toiminnan vuoden 2014 jälkimmäisellä puoliskolla. LeaseGreenin kokonaistavoitteena on sijoittaa 100 miljoonaa euroa energiatehokkuuteen vuosina 2014–2016.

”NegaWatt-rahasto on tärkeä rahoitusinnovaatio, joka voi vauhdittaa merkittävällä tavalla pääomien kanavoitumista kiinteistöjen energiatehokkuuteen”, sanoo Sitran liiketoiminnan kehityksestä ja rahoituksesta vastaava johtaja Sami Tuhkanen. ”Sitra lähti mukaan ensimmäisen rahaston ankkurisijoittajaksi, koska näemme, että rahasto sopii varsin hyvin Sitran tavoitteisiin resurssiviisaasta ja hiilineutraalista yhteiskunnasta. Lisäksi rahasto on hyvä esimerkki vastuullisesta sijoituskohteesta, koska sen avulla voidaan parantaa kansantalouden kilpailukykyä, vähentää riippuvuutta energian tuonnista ja pienentää hiilidioksidipäästöjä.”

Lisätietoja

Sami Tuhkanen, johtaja, Liiketoiminnan kehitys ja rahoitus, Sitra
Puh. 040 548 3482, sami.tuhkanen@sitra.fi

Juho Rönni, talous- ja rahoitusjohtaja, LeaseGreen Group Oy
Puh. 040 824 8780, juho.ronni@leasegreen.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi
Sitra on julkisoikeudellinen rahasto, joka rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Ennakoimme yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Etsimme käytännön tekemisellä uusia toimintamalleja ja vauhditamme kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa. Hyvä elämä tehdään yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Enkät: Klimatattityderna vid industriföretagen smyger sig framåt – särskilt de stora företagen en drivkraft bakom förändringarna16.12.2019 02:00:00 EETTiedote

Till och med 85 procent av de finländska industriföretagen anser att klimatförändringen är en faktor som redan idag påverkar verksamhetsmiljön eller som kommer att göra det i framtiden. Detta framgår av Sitras enkät. Klimatförändringens effekter på affärsverksamheten betonas i synnerhet i stora företag. Samtidigt visar resultaten att för tillfället anser endast knappt hälften av alla företag att kolneutralitet och koldioxidsnåla produkter och lösningar är en källa till strategisk konkurrenskraft.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme