Suomen riistakeskus Pohjois-Savo

Pohjois-Savon hirvien kaatomäärä kasvaa noin tuhannella

Jaa

Metsästäjien toivotaan kiinnittävän huomiota aikuisten hirvien uros-naaras-verotukseen

Suomen riistakeskus Pohjois-Savo on myöntänyt seuraavan metsästyskauden hirviluvat. Pyyntilupia on myönnetty 2504 kappaletta ja ne mahdollistavat noin 3300 hirven kaatamisen. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Tulevalle syksylle myönnetyllä lupamäärällä voidaan kaataa noin 1000 hirveä enemmän kuin viime syksynä. Metsästäjien toivotaan kiinnittävän huomiota aikuisten hirvien uros-naaras-verotukseen, sillä monin paikoin Pohjois-Savossa hirvikanta on liian naarasvoittoista.

Suomen riistakeskus Pohjois-Savon tavoitteena on pitää hirvikanta yhteisesti sidosryhmien kanssa sovitussa raamissa, mikä on talvehtivan hirvikannan kokona 2,5 - 3,5 hirveä / 1000 ha.

Syksyn metsästyksen tarkoituksena on pitää hirvikanta viimevuotisella tasolla, alueelliset erot huomioiden. Osassa riistanhoitoyhdistyksiä hirvikantaa hieman leikataan ja osassa tavoitteena on kannan vahvistuminen. Vastuu hirvikannan hoidossa on metsästäjillä – saalis mitoitetaan metsästä löytyvän hirvimäärän mukaan.

Hirvien aiheuttamien maa- ja metsätalousvahinkojen sekä liikenneonnettomuuksien määrä on pysynyt alhaisella tasolla. Myönnetyllä lupamäärällä pyritään pitämään hirvivahinkojen määrä edelleen alhaisena hirvikantaa kuitenkaan vaarantamatta.

Lisätietoja,

Teemu Lamberg            029 431 2212

riistasuunnittelija

Paikallisten riistanhoitoyhdistysten toiminnanohjaajien yhteystiedot:

http://riista.fi/riistahallinto/yhteystiedot/yhteystietohaku/#org=RHY&type=TOIMINNANOHJAAJA

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teemu Lamberg
riistasuunnittelija
029 431 2212

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus Pohjois-Savo
Suomen riistakeskus Pohjois-Savo
Kiekkotie 4
70200 Kuopio

http://www.riista.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus Pohjois-Savo

Suomen riistakeskus järjestää riistakolmiokoulutusta Pohjois-Savossa ja Keski-Suomessa3.6.2015 14:51:05 EESTTiedote

Metsäkanalintukannat selvitetään riistakolmiolaskennoilla. Suomen riistakeskus tarjoaa asian tiimoilta koulutusta ja neuvontaa laskijoille, kolmiovastaaville ja metsästysseuroille kesä-heinäkuussa. Koulutustilaisuudessa käydään läpi riistakolmion perustaminen, laskennan suorittaminen, sähköinen Oma riista -palvelu ja riistakolmiot.fi-sivut laskennan apuvälineenä.