Suomen Hippos ry

Mokomani ja Köppinen seppelöitiin ravikuninkaallisiksi Porissa

Jaa

Vuoden suurin ravitapahtuma Kuninkuusravit järjestettiin viikonloppuna Porissa. Parhaiden suomenhevostammojen ja –oriiden kohtaamisessa ravivaltakunnan uusiksi hallitsijoiksi seppelöitiin tamma Mokomani ja ori Köppinen.

Ravikuningatar Mokomani, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Ravikuningatar Mokomani, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula

Ravikuningas Köppinen ratkaisi pelin päätösmatkalla jyräämällä selvään voittoon uudella hurjalla SE-tuloksella 23,8a / 3100m.

”Kun ensimmäistä kertaa ajoin Köppistä, en olisi millään uskonut että tämän kanssa päästään kuninkaallisiin seremonioihin. Ori on kuitenkin parantanut ja parantanut aina vain. Tällä kaudella Köppisen ravi on ollut parempaa kuin koskaan ja voimaahan sillä riittää. Maililla jäimme pussiin, mutta pitkällä matkalla onnistuttiin ja annettiin mennä”, ohjastaja Ari Moilanen iloitsi.

Moilaselle ravikuninkuus oli uran toinen. Ensimmäinen tuli Villihotilla vuonna 2011 ja lisäksi Moilanen on voittanut myös kolme kertaa ravikuningattaruuden V.H. Suvittarella vuosina 2001, 2003 ja 2004.

Ravikuningatar Mokomani sijoittui päätösmatkalla kuudenneksi, mutta avausmatkojen vahvojen esitysten myötä kokonaisaika riitti kuningattaren seppeleeseen.

”Kyllä maalisuoran viimeiset kymmenet metrit tuntuivat todella pitkiltä, kun hevosen voimavarat ehtyivät. Onneksi aika riitti ja siinä koettiin kyllä piinallisia hetkiä”, ohjastaja Jukka-Pekka Kauhanen kertasi.

Tamma siirtyi heinäkuun lopussa Eero Flankkilan valmennuksesta Jukka-Pekka Kauhasen talliin viimeistelemään kuntoaan uransa ensimmäiseen kuningatarkilpailuun.

”Valmentajan pokaalin annan Eerolle ja pidän ohjastajan pokaalin itselläni. Eero on ne valmennuslenkit ajanut ja hevosen kunnon tehnyt. Hevonen tuli meille, jotta se sai valmistautua kuningatarkilpailun vaatimalla tavalla. On eri asia juosta yksittäinen lähtö kuin kolme starttia kahden päivän aikana. Hevosen kengitysbalanssia muutettiin ja vauhtia lähti ehkä jopa vähän pois, mutta tarvittavaa jaksoa tuli lisää”, Kauhanen sanoi.

Jukka-Pekka Kauhanen on voittanut urallaan aiemmin kolme kertaa ravikuninkuuden Santeri Dahlian kanssa vuosina 2001, 2002 ja 2005.

Kuningatarkilpailun päätösmatkan voiton otti Sekottaja, joka rikkoi Jarmo Saarelan ajamana tammojen SE:n ajalla 25,0a/3100m.

Pikkukunkussa saatiin tammavoittaja, kun Pörnä-Tyttö ohitti loppukirissä Koivikon Kallen ja teki uuden 5-vuotiaiden tammojen SE:n 24,6a/2100m. Tasokkaan sunnuntain neljännen Suomen ennätyksen juoksi lämminverinen Venice, joka ravasi tuloksen 14,4 / 2620m.

Ravikuningatar 2014 Mokomani

Mokomani
Kasvattaja: Seppo Kivimäki & Pekka Oravisjärvi
Omistaja: Eero Flankkila, Emmi, Severi ja Selma Salmela
Valmentaja: Jukka-Pekka Kauhanen
Hoitajat: Kati-Susanne Salmela, Sari Härkönen
Ohjastaja: Jukka-Pekka Kauhanen


Ravikuningas 2014 Köppinen

Köppinen
Kasvattaja: Korhonen Jyrki & Maija
Omistaja: Korhonen Jyrki & Maija
Valmentaja: Jyrki Korhonen
Hoitaja: Jyrki Korhonen
Ohjastaja: Ari Moilanen

Kuvat

Ravikuningatar Mokomani, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Ravikuningatar Mokomani, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Lataa
Jukka-Pekka Kauhanen, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Jukka-Pekka Kauhanen, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Lataa
Ravikuningas Köppinen, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Ravikuningas Köppinen, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Lataa
Köppinen valmentajansa Jyrki Korhosen kanssa, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Köppinen valmentajansa Jyrki Korhosen kanssa, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Lataa
Köppinen ja ohjastaja Ari Moilanen, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Köppinen ja ohjastaja Ari Moilanen, kuva: Kuninkuusravit / Ilkka Nisula
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Hippos ry
Suomen Hippos ry
Tulkinkuja
02650 ESPOO

020 760 500http://www.hippos.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Hippos ry

Jokivarren Kunkku ja Månprinsen A.M. karsintavoittajina lauantain 25.6. Nordic Kingiin - voittajalle 50 000 euroa24.6.2016 20:17:21 EESTTiedote

Härmän PowerParkin tuliterällä raviradalla nähdään juhannuksena uusi kylmäveristen suurkilpailu Nordic King. Juhannusaattona ravattiin viikonlopun pääkilpailun karsintalähdöt, jotka voittivat hallitseva ravikuningas Jokivarren Kunkku ja ruotsalainen huippuori Månprinsen A.M. Kilpailun finaali juostaan lauantaina 25.6. noin klo 19:45 ja loppukilpailun voittaja ansaitsee 50 000 euron jättipalkinnon.

Arctic Passion ja Tähen Toivomus Kriterium-voittoihin Teivossa3.10.2015 20:07:28 EESTTiedote

Kolmevuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen ja neljävuotiaiden suomenhevosten kauden pääkilpailut ravattiin Teivossa. Lämminveristen Kriteriumissa Arctic Passion täydensi jättiyllättäjänä valmentaja Pekka Korven huikean suurkilpailuvuoden ja suomenhevosten Kriteriumissa Tähen Toivomus toi nuorelle ohjastaja Henri Bollströmille hänen uransa suurimman voiton. Arctic Passionin suurvoiton narutteli nuori ohjastajatähti Hannu Torvinen.