Messukeskus

Habitaressa esitellään high tech -slummi

20.8.2014 13:45 | Messukeskus

Jaa

Uusi suomalainen innovaatio, laminoidusta puusta valmistettu kaupunkirakenne Paracity, esitellään ensimmäistä kertaa Suomessa Habitaressa. Suomalaisarkkitehti Marco Casagranden suunnittelemia Paracity-moduuleita pinotaan päällekkäin ja yhdistellään, moduuleihin rakennetaan asuntoja ja näin syntyy uusia kaupunkeja asukkaiden itsensä rakentamina. Näitä kaupunkeja suunnitellaan rakennettavaksi lähivuosina Taiwaniin, Japaniin ja Indonesiaan.

Paracityn kuuden metrin kokoinen kuutio on moduuli, jonka päälle ihmiset rakentavat kaupunkinsa ja asuntonsa itse. Kuutioiden lomaan voidaan suunnitella kaupunkitiloja, teitä tai muuta infrastruktuuria. Paracityn moduulirakenne valmistetaan suomalaisista cross-laminoiduista mäntypalkeista, joiden valmistus on juuri aloitettu Kuhmossa CrossLam-tehtaalla. Ulkomailla cross-laminointiin käytetään kuusta, mutta kuhmolainen tehdas käyttää sertifioitua suomalaista mäntyä.

- Paracityn idea on sama kuin slummissa, jossa asukkaat ottavat nopeasti käytettävissä olevan tilan haltuun. Paracityn tavoitteena on slummien tapaan toimia kaupunkia puhdistavana muun muassa puhdistamalla itse käyttämänsä veden saastuneiden vesialueiden vedestä, sanoo Marco Casagrande.

Ensimmäisessä vaiheessa Paracityja rakennetaan Taiwanin Taipeihin tulvista kärsivälle saarelle, Japanin Pohjois-Fukushiman tsunamialueelle sekä Indonesian Jakartaan. Yhteistä alueille on luonnonkatastrofien mahdollisuus sekä tarve saada nopeasti asuntoja kaupungin asukkaille. Moduuli on tehty kestämään tulvia ja maanjäristyksiä ja lisäksi se on palonkestävä.  Paracity voisi tulevaisuudessa ratkaista slummiutumiseen liittyviä ongelmia ja tarjota nopean ratkaisun jälleenrakentamiseen.

- Taipein Paracity on toteutuessaan maailman suurin puurakennus. Tuotanto on tarkoitus aloittaa ensi vuonna. Ensin asutetaan 200–400 kuutiota ja tulevaisuudessa kaupunkia voidaan vielä helposti suurentaa, kertoo Marco Casagrande.

Habitaren Paracityssa on nähtävillä pienoismalli rakennetusta kaupungista sekä havainnekuvia moduuliasunnoista. Habitare-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 10.–14.9.2014.

Lisätietoja Paracitysta:
Arkkitehti Marco Casagrande, Casagrande Laboratory, p. 050 3089 166, marco@paracity.fi

Lisätietoja Habitare-messuista:
Tiedottaja Johanna Suni, Messukeskus, p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa 10.–14.9.2014. Samanaikaisesti Habitaren kanssa järjestetään myös antiikin, vanhan taiteen ja vintagen myyntitapahtuma Antiikki, nykytaiteen ArtHelsinki sekä valaistusalan ValoLight. Avoinna ammattilaisille 10.–11.9. ja yleisölle 11.–14.9. www.habitare.fi

Paracityn havainnekuvia Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com
Akkreditoidu tapahtumaan osoitteessa www.messukeskus.com/press

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Erikoisnäyttelyt syventävät Habitaren sisältöä10.8.2017 11:14Tiedote

Suomen suurimmassa muotoilu-, huonekalu- ja sisustustapahtumassa Habitaressa on lähes 400 yritystä ja 11 erikoisnäyttelyä sekä neljä teema-aluetta. Habitaren kanssa samaan aikaan järjestetään myös kaksi muuta tapahtumaa: antiikin, vintagen ja vanhan taiteen myyntitapahtuma Antiikki ja laadukkaan kuvan ja äänentoiston tapahtuma HighEnd Helsinki. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 13.–17.9.2017.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme