DNA Oyj

TV-kanavia siirretään uuteen valtakunnalliseen antenniverkkoon

Jaa
Antenniverkon maksu-tv-kanavat MTV Sport 2 ja MTV Fakta näkyvät 1.9. alkaen vain DNA:n uudessa antenniverkossa. Näiden kanavien vastaanotto Digitan verkosta päättyy elokuun lopussa.

Suomi siirtyy entistä laajemman ja laadukkaamman tarjonnan mahdollistavaan antennitelevisioon tämän vuosikymmenen aikana. Uusi antennitelevisio rakentuu kahden rinnakkaisen antenniverkon kapasiteetin varaan. Tavoitteena on tarjota antennitelevision katsojille sama kanavavalikoima ja kuvanlaatu kuin kaapelikodeille.

Siirtymä kohti uutta antennitelevisiota alkoi jo vuonna 2010, jolloin DNA avasi oman antenniverkkonsa. MTV Fakta ja MTV Sport 2 -kanavien siirtyminen DNA:n verkkoon on osa tätä siirtymää kohti uutta antennitelevisiota ja entistä laajempaa ja laadukkaampaa tarjontaa.

MTV Fakta ja MTV Sport 2 -kanavat ovat 1. syyskuuta lähtien seurattavissa ainoastaan DNA:n antenniverkossa. Muutos ei vaikuta kaapeliverkossa jaettaviin kanaviin.

Uusi antennitelevisio tarjoaa tuplasti enemmän kanavia tilattavaksi sekä teräväpiirtokanavilla neljä kertaa tavallista tv-kuvaa paremman laadun. Samalla mahdollistuu kanavien katselu myös älypuhelimissa ja tableteissa DNA:n MatkaTV-palvelun avulla.

DNA:n antenniverkossa on tällä hetkellä näkyvissä kaikkiaan 20 tavallista ja 8 teräväpiirtokanavaa.

Nyt siirtyvät kaksi kanavaa sisältyvät kanavapaketteihin, joiden tilaajille on kerrottu muutoksesta tarkemmin kirjeitse. Tietoa muutoksesta on lähetetty myös kaikkiin taloyhtiöihin ja isännöitsijöille.

Antennitelevision koko tarjontaan tarvitaan kaksi antennia

Kahden verkon kaikkien kanavien ja teräväpiirtotarjonnan vastaanottamiseen tarvitaan kaksi antennia: UHF-antennin rinnalla pitää olla VHF-taajuuksilla toimiva HD- eli VHF-antenni. DNA:n antenniverkko lähettää kanavat uudella DVB-T2-tekniikalla. Kaikki antenniverkon maksu-tv-kanavat siirtyvät T2-tekniikkaan vuoteen 2017 mennessä.

"Noin puolet Suomen kotitalouksista vastaanottaa tv-kanavat antenniverkon kautta. DNA:n tavoitteena on, että kaikissa niissä on mahdollisuus vastaanottaa lähetyksiä molemmista antenniverkoista ja saada siten koko kanavatarjonta ja myös teräväpiirtokanavat käyttöönsä", kertoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

VHF-taajuuksilla toimivia HD- eli VHF-antenneja asentavat asennusliikkeet koko maassa. Aina uutta antennia ei tarvita, sillä jos kiinteistössä on jo ennestään olemassa VHF-taajuuksilla toimiva antenni, saattaa sen uudelleen suuntaaminen riittää.

Kilpailua ja kattavuutta antennijakeluun

DNA:n televisioverkko on jo lähes valtakunnallinen, sillä sen alueella on tällä hetkellä noin 85 prosenttia talouksista.

"Tahdomme tuoda tervettä kilpailua suomalaiseen televisio-ohjelmien jakeluun. Kaksi rinnakkaista verkkoa on lähitulevaisuudessa myös ainoa mahdollisuus, sillä yhden verkon kapasiteetti ei riitä koko tarjonnan ja teräväpiirron välittämiseen, kun samalla taajuuksia tarvitaan myös nopeille mobiiliverkoille. Lähtökohtanamme on, että antennitelevisiotalouksilla pitää olla käytössään kaikki samat palvelut ja kuvanlaatu kuin kaapelikodeilla", Väisänen sanoo.

Suurella osalla antennitelevision katsojista on jo nyt omissa kanavapaketeissaan kanavia, jotka he saavat näkyviin hankkimalla HD- eli VHF-antennin. Antennin lisäksi on syytä varmistaa, että käytössä on Antenna Ready HD -merkitty vastaanotin (DVB-T2).

Lisätietoja uudesta antennitelevisiosta: www.dna.fi/uusiantennitv 


•••••

Suomessa toimii kaksi antennitelevisioverkkoa

  • Suomessa on nykyisin kaksi rinnakkaista valtakunnallista antenni-tv-verkkoa: Digitan UHF-taajuuksilla toimiva verkko ja DNA:n uusi antenniverkko, joka lähettää ohjelmat VHF-taajuuksilla.
  • Kummankin verkon ohjelmien katsomiseen tarvitaan oma antenni.

Lisätietoja:

kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen, DNA Oy, 044 040 0168, pekka.vaisanen@dna.fi 

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2013 oli 766 miljoonaa euroa ja liikevoitto 44 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:lle rekisteröityjä tavaramerkkejä. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. TDC Oy ja TDC Hosting Oy ovat osa DNA-konsernia. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi. DNA:n asiakaspalvelu palvelee Twitterissä @dna_palvelu ja Facebookissa DNA, DNA Kauppa ja DNA Welho -tileillä.

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi
DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2013 oli 766 miljoonaa euroa ja liikevoitto 44 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli kolme miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. DNA ja WELHO ovat DNA Oy:lle rekisteröityjä tavaramerkkejä. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi. DNA:n asiakaspalvelu palvelee Twitterissä @dna_palvelu ja Facebookissa DNA, DNA Kauppa ja DNA Welho -tileillä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme