Helsingin yliopisto

Vielä ehtii 8.10.: Tiedettä politiikkaan -tilaisuus eduskunnassa

Jaa

Miten saada tutkimuksen tulokset palvelemaan hyvinvointiyhteiskuntaa? Tervetuloa keskustelemaan ratkaisuista eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan ja Helsingin yliopiston yhteiseen keskustelutilaisuuteen keskiviikkona 8. lokakuuta. Mukana on nyt myös kansleri emeritus Kari Raivio, joka kertoo tässä kuussa ilmestyvästä selvityksestään.

Tekevätkö poliitikot päätöksiä mutu-tuntumalla, ja tuntevatko tutkijat arkea? Toimiiko yliopistojen ja eduskunnan välinen yhteys?

Tervetuloa kuulemaan tutkijoiden ja kansanedustajien näkemyksiä tieteen ja politiikan suhteesta. Tohtori Pentti Arajärven alustuksen jälkeen keskustelijat pohtivat, miten uusinta tieteellistä tietoa käytettäisiin parhaiten päätöksenteon tukena.  

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 8. lokakuuta kello 9–11 valtiovarainvaliokunnan kokoushuoneessa, 4. krs, Eduskuntatalo (vierassisäänkäynti, Mannerheimintie 30).

Ohjelma:

Tilaisuuden avaus
Tulevaisuusvaliokunnan pj. Päivi Lipponen ja Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola

Miten tiede voi tukea päätöksentekoa?
Tohtori Pentti Arajärvi

Selvitys päätöksenteon neuvonannosta
Kansleri emeritus Kari Raivio

Tutkijoiden ja kansanedustajien paneelikeskustelu
Terveydenhuollon hallinnon professori Minna Kaila
Kasvatustieteen professori Kristiina Kumpulainen
Tietojenkäsittelytieteen professori Sasu Tarkoma
Kansanedustajat Eeva-Maria Maijala, Raija Vahasalo ja Ville Vähämäki

Yhteenveto ja lopetus
Tulevaisuusvaliokunnan vpj. Oras Tynkkynen

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen maanantaihin 6. lokakuuta kello 12:een mennessä tästä linkistä.
Sisäänpääsy eduskuntaan edellyttää ilmoittautumista.

Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopisto ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunta.

Tilaisuus on osa Helsingin yliopiston järjestämää Hyvä yhteiskunta 2100 -tiedeteemaa. Yliopiston Tiedekulmassa järjestetään loka-marraskuussa yhdeksän yleisötilaisuutta, joissa pohditaan tulevaisuuden hyvää yhteiskuntaa.

Tervetuloa myös Hyvän yhteiskunnan rakennuspalikat -seminaariin maanantaina 3. marraskuuta.

Twitter #hyvayhteiskunta

Lisätietoja: Tanja Remes, tanja.remes@helsinki.fi, p. 050 415 0286

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kutsu medialle: Terveyspalveluiden priorisointi on välttämätöntä. Miten se tehdään yhdenvertaisesti ja kestävästi?17.8.2022 13:29:43 EEST | Tiedote

Terveydenhuollossa tehdään priorisointipäätöksiä eri tasoilla ja eri puolella Suomea joka päivä. Terveydenhuollon palveluvalikoiman priorisointi VN TEAS -hankkeessa on selvitetty sitä, millaisilla askelilla priorisointia tulisi Suomessa kehittää. Tervetuloa kuulemaan hankkeen loppuraportissa esitetyt ratkaisuehdotukset 24.8. klo 8.30.–8.50.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme