HSY

HSY palkitsee Helsingin seudun ilmastotekoja

Jaa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY etsii ehdokkaita ilmastopalkinnon 2015 saajiksi Helsingin seudulla. Palkintojen saajista voi tehdä ehdotuksia 10.10.–12.12.2014.

Ilmianna ilmastoteko! Sarjakuva:Joonas Rinta-Kanto
Ilmianna ilmastoteko! Sarjakuva:Joonas Rinta-Kanto

Pääkaupunkiseudun ilmastostrategia 2030:n tavoitteena on vähentää kaupunkiseudun ilmastopäästöjä kolmanneksella nykyisestä. Jakamalla ilmastopalkinnot HSY haluaa palkita Helsingin seudun toimijoita, jotka ovat aktiivisesti ja innovatiivisesti vähentäneet kasvihuonekaasupäästöjä tai kannustaneet muita siihen. Ilmastopalkinnot jaetaan kolmatta kertaa.

HSY jakaa kaksi palkintoa:

  • HEI – Helsingin seudun ilmastopalkinnon ja
  • alle 18-vuotiaille suunnatun HEIJ – Helsingin seudun ilmastojuniori -palkinnon.

HEI-ilmastopalkinnon saajan valinnassa kiinnitetään huomiota toimiin, joilla hiilijalanjälkeä voidaan pienentää sekä yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen. Palkinnon voi saada yhteisö, yritys tai yksityinen henkilö, joka toimii Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Sipoossa, Tuusulassa, Vantaalla tai Vihdissä.

HEIJ-ilmastojuniori -palkinnon saajan valinnassa kiinnitetään erityistä huomiota kekseliäisyyteen, edistyksellisyyteen, omaperäisyyteen ja tietoisuuden herättämiseen. Palkinnon voi saada alle 18-vuotias yksityinen henkilö tai ryhmä, joka toimii tai asuu Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Sipoossa, Tuusulassa, Vantaalla tai Vihdissä.

Palkintojen saajista voi tehdä ehdotuksia 12.12.2014 asti osoitteessa www.hsy.fi/hei.

Palkittavat julkistetaan 12.2.2015 Helsingin seudun ilmastoseminaarissa.

Palkitsemisesta päättää palkintoraati, johon kuuluvat edustajat muun muassa HSY:stä, Helsingin seudun kunnista ja Suomen ympäristökeskuksesta.

Voittajille jaetaan tunnustuspalkinnon lisäksi kunniakirja sekä oikeus käyttää Helsingin seudun ilmastopalkinto -logoa viestinnässään. Lisäksi ilmastojuniori-palkinnon voittaja saa 1000 euroa.

Lisätietoja: ympäristöasiantuntija Marika Visakova, puh. 050 308 6014, marika.visakova@hsy.fi

www.hsy.fi/hei

Kuvat

Ilmianna ilmastoteko! Sarjakuva:Joonas Rinta-Kanto
Ilmianna ilmastoteko! Sarjakuva:Joonas Rinta-Kanto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on kuntayhtymä, joka tuottaa vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. HSY auttaa asukkaita toimimaan paremman ympäristön puolesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Viikinmäen jätevedenpuhdistamon typenpoiston häiriö helpottumassa – typpi poistuu jo lähes 80-prosenttisesti6.8.2018 16:19Tiedote

HSY:n Viikinmäen jätevedenpuhdistamossa kaksi viikkoa jatkunut biologisen typenpoiston häiriö jatkuu yhä. Typenpoisto on kuitenkin saavuttamassa 80 % tason, joka on Viikinmäen jätevedenpuhdistamon ympäristöluvan mukainen vaatimus. Aktiivilieteprosessin nitrifikaatioaste ja sen myötä kokonaistypenpoisto palautuvat päivä päivältä. Normaalitilassa typenpoisto on yli 90 %, johon päästäneen tämän viikon aikana. Häiriötilanne käynnistyi maanantaina 23.7.2018 noin klo 03.00 ja sen selvittäminen aloitettiin välittömästi. Häiriön arvioidaan johtuvan tuntemattomasta teollisuuden kemikaalipäästöstä, joka on tappanut typenpoistosta vastaavia nitrifikaatiobakteereita. Prosessi toipuu sitä mukaa kun bakteerit lisääntyvät. Häiriöstä johtuen typpikuorma vesistöön kasvoi huomattavasti. Jätevedenpuhdistamon muu biologinen puhdistusprosessi toimii kuitenkin normaalisti, kuten myös kemiallinen fosforinpoisto. Muita vaikutuksia typpikuorman kasvun lisäksi ei arvioida olevan. Varsinaisen häiriötilanteen voi

Viikinmäen jätevedenpuhdistamon typenpoisto normalisoitumassa hiljalleen1.8.2018 16:12Tiedote

HSY:n Viikinmäen jätevedenpuhdistamon biologisen typenpoiston vakava häiriö jatkuu ja typenpoistoteho on edelleen merkittävästi tavallista heikompi. Aktiivilieteprosessin nitrifikaatioaste ja sen myötä kokonaistypenpoisto ovat kuitenkin elpymässä hiljalleen. Typenpoistoaste on tänään keskiviikkona 45 % ja se paranee päivä päivältä nitrifikaation elpyessä. Häiriön aikana typenpoistoaste oli matalimmillaan vain 20 %, kun se Viikinmäessä on normaalitilassa yli 90 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme