Laituri - Helsingin kaupunkisuunnittelun kohtauspaikka

Kaupunkisuunnittelun superviikko Laiturilla

Jaa
Kaupunkisuunnittelusta kiinnostuneille on tarjolla ensi viikolla tuhti tietopaketti Helsingin ajankohtaisista suunnitelmista. Laiturilla keskustelun teemoina ovat Töölö, Kruunusillat sekä Hämeentie ja Hakaniementori. Samalla käynnillä voi tutustua myös uuteen yleiskaavan luonnokseen sekä Keskuspuisto 100 -näyttelyyn.

Töölö-illassa 24.11. klo 18 – 20 käsitellään alueen ajankohtaisia suunnitteluasioita

Tilaisuudessa esitellään Mäntymäen kentän ja Stadionin alueen suunnittelutilannetta, Pisararataa ja Töölön asemaa, raitioteiden tulevaisuuden suunnitelmia Töölössä sekä pyöräilyn edistämiseen liittyviä hankkeita. Paikalla ovat Töölön kaavoituksesta ja liikennesuunnittelusta vastaavat asiantuntijat sekä Töölö-seuran edustajia. Tilaisuuden järjestää kaupunkisuunnitteluvirasto yhteistyössä Töölö-seuran kanssa.

Tapahtuman verkkosivuilta löytyy aiheeseen liittyvä suunnitteluaineisto: http://laituri.hel.fi/tapahtumat/63


Missä mennään Kruunusiltojen suunnittelussa? – Siltailta 25.11. klo 15 – 19

Kruunusilloista ja Kruunuvuorenrannan suunnittelusta sekä liikenneyhteyksistä kiinnostuneille järjestetään Laiturilla siltailta. Ohjelmassa on tiiviitä tietoiskuja ja mahdollisuus tutustua suunnitelmiin. Tilaisuudessa voi pistäytyä itselleen parhaiten sopivana aikana. Asiantuntijat ovat paikalla kysymyksiä ja keskusteluja varten.

Tietoiskut alkaen klo 15 ja klo 17:
* Raideliikenneyhteys kantakaupungista Laajasaloon
* Kruunusiltojen asemakaava ja liikennesuunnitelma
* Tilannekatsaus siltojen suunnitteluun

 Tietoiskut alkaen klo 18:
* Millainen kaupunginosa rakentuu Kruunuvuoreen?
* Missä mennään Kruunusiltojen suunnittelussa?

Keskustelemassa on kaupunkisuunnittelu-, rakennus- ja liikuntavirastojen, Helsingin seudun liikenteen sekä Korkeasaaren asiantuntijoita.

Tapahtuman verkkosivuilla löytyy aiheeseen liittyvä suunnitteluaineisto: http://laituri.hel.fi/tapahtumat/64

Hämeentien ja Hakaniementorin tulevaisuudesta keskustellaan 26.11. klo 14 – 20

Miten Hämeentielle saataisiin mahtumaan jalankulkijat, pyöräilijät, autot ja joukkoliikenne? Tähän kysymykseen lähdetään etsimään vastauksia, kun Hämeentien liikenne- ja katusuunnitelmien laadinta alkaa.

Keskustelu Hämeentien suunnittelusta polkaistaan käyntiin keskiviikkona 26. 11. Laiturilla. Tapahtumassa voi vierailla oman aikataulun mukaan kello 14–18 kertomassa ajatuksistaan ja keskustelemassa suunnittelijoiden kanssa. Kello 18 alkavassa osuudessa näkemyksiään esittelevät alueen asukasyhdistysten, yrittäjien ja muun muassa autoilijoiden ja pyöräilijöiden edustajat.

Samassa tapahtumassa voi esittää ehdotuksia myös Hakaniementorin tulevaisuudesta, sillä senkin suunnittelu on alkamassa. Keskusteluun voi osallistua Laiturin tapahtuman lisäksi verkossa osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/hameentie  26. marraskuuta alkaen. Kommentteja voi jättää vuoden loppuun asti.

Tapahtuman verkkosivuilta löytyy aiheeseen liittyvä suunnitteluaineisto: http://laituri.hel.fi/tapahtumat/67

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Näyttelykoordinaattori Anu Hämäläinen
anu.k.hamalainen@hel.fi
puh. 09 310 37440

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Laituri - Helsingin kaupunkisuunnittelun kohtauspaikka
Laituri - Helsingin kaupunkisuunnittelun kohtauspaikka
Narinkka 2
00100 Helsinki

09 310 37390http://laituri.hel.fi
Info- ja näyttelytila Laituri Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Narinkka 2, 00100 Helsinki puh. 09 310 37390 laituri@hel.fi http://laituri.hel.fi avoinna ma-pe klo 10-19, la klo 12-16

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laituri - Helsingin kaupunkisuunnittelun kohtauspaikka

Katolla-näyttely tarkastelee kattojen potentiaalia kaupungeissa8.12.2016 13:37:48 EET | Tiedote

Näyttelytila Laiturilla 9. joulukuuta avautuva Katolla-näyttely herättää keskustelua kattojen tulevaisuudesta. Helsingissä on kattoja lähes kaksi kertaa enemmän kuin ulkoiluun tarkoitettuja puistoja. Näyttelyssä tarkastellaan suuren kattopinta-alan hyödyntämismahdollisuuksia tulevaisuudessa sekä esitellään kaupungin kattoja teemoittain – historiaa, arkkitehtuuria, tunnelmia ja eläinasukkaita. Tammikuussa käynnistyvässä luentosarjassa keskustellaan kattojen potentiaalista. Lauantain työpajoissa lapset pääsevät rakentamaan tulevaisuuden kattoja sekä kaupunkisiluettia.

Paperitiikerit-näyttely esittelee maisemasuunnittelua27.10.2016 14:53:16 EEST | Tiedote

Näyttelytila Laiturilla avautuu perjantaina 28. lokakuuta näyttely Paperitiikerit, joka esittelee suunnittelupöydälle pysähtyneitä maisema-arkkitehtuurikohteita. Olosuhteet muuttuvat, rahat loppuvat, aika ajaa suunnitelman ohi tai päätöksenteosta tulee poliittinen kiista. Paperitiikerit ovat toteutumattomia suunnitelmia, jotka eivät saaneet tilaisuutta muuttaa kaupunkia ja luoda uusia ympäristöjä.