Planeetta Internet Oy

Docker kontit rantautuvat Suomeen Jelastic-pilvialustalle

Jaa

Yhdysvaltalainen Jelastic, Inc. on julkistanut parhaillaan käynnissä olevassa DockerCon Europe 2014 tapahtumassa tuovansa Docker tuen suosittuun pilvialustaansa. Suomessa Jelastic pilvipalvelun tuottaa Helsingin konesalistaan vuonna 2002 perustettu Planeetta Internet.

Docker on container virtualisointitekniikkaa hyödyntävä sovellusten paketointi- ja suoritusympäristö, joka on saavuttanut lyhyessä ajassa valtavan suosion sovelluskehittäjien parissa. Tekniikkaa tukevat myös IT-alan suurimmat toimijat kuten Red Hat ja Microsoft.

”Docker mahdollistaa meille saman ympäristön niin julkisen pilvemme puolella Yhdysvalloissa, kuin privaattipilven asennukset suomalaisissa konesaleissa. Kehittäjiemme ei tarvitse erikseen suunnitella koodia toimimaan eri ympäristöissä, vaan ympäristö on sama niin omalla työasemalla, Yhdysvalloissa ja yksittäisessä asennuksessa EU:n tai Suomen sisällä. Olemme lykänneet Suomeen tehtäviä asennuksia hyvän Docker -tuen puuttumisen takia, vihdoinkin se on mahdollista." sanoo mobiilisovelluksien kehitystyökaluihin erikoistuneen AppGyver Oy:n teknologiajohtaja Matti Paksula.

Perinteiset hypervisor virtuaalikoneet mahdollistavat usean eri käyttöjärjestelmän ajamisen samalla palvelinlaitteella. Kevyempi ja suorituskykyisempi, mutta vasta viime vuosina laajemmin jalansijaa saanut container virtualisointi taas pilkkoo saman käyttöjärjestelmän pieniin siiloihin tai kontteihin, joissa voidaan ajaa vain haluttuja sovelluksia toisistaan eristettynä.

Planeetta Internet on tarjonnut yhdysvaltalaisen Parallelsin tuotteisiin perustuvia container virtuaalipalvelimia jo yli vuosikymmenen ajan. Samaa tekniikkaa käyttää myös yhtiön Suomessa tuottama Jelastic pilvialusta. ”Näemme Dockerin luonnollisena kehityksenä Jelasticin filosofialle, jossa kehittäjille tarjotaan helposti käyttöönotettava ja dynaamisesti skaalautuva valmis alusta sovelluksille”, toteaa Planeetta Internetin toimitusjohtaja Lauri Kasti.

Docker tuki Jelasticissa on tällä hetkellä beta-vaiheessa ja se julkistettaneen alkuvuodesta 2015.

Lisätietoja:
Planeetta Internet Oy
Toimitusjohtaja Lauri Kasti
010 5251 458
lauri.kasti@planeetta.net

http://www.prweb.com/releases/2014/12/prweb12361294.htm
http://jelastic.com/
http://blog.jelastic.com/
https://www.docker.com/
http://www.planeetta.net/
http://europe.dockercon.com/

Planeetta Internet
Planeetta Internet tarjoaa luotettavia ja helposti käyttöön otettavia internet- ja pilvipalveluita suomalaisille yrityksille. Vuonna 2002 perustetun Planeetan tuotevalikoimaan kuuluvat kotisivut, palvelimet, verkkokaupparatkaisut, sähköpostilaatikot ja www-osoitteet. Planeetta ylläpitää varmoja palvelinjärjestelmiä ja tarjoaa henkilökohtaista palvelua.

Jelastic
Jelastic on kalifornialainen yritys, jonka päätuote on verkkopalveluiden tuottajille kehitetty Jelastic-alusta. Innovatiivinen Jelastic tarjoaa helppokäyttöisen alustan Java, PHP, Ruby, Node.js ja Python -sovelluksille. PaaS-palveluna (Platform-as-a-Service). Jelastic skaalautuu automaattisesti ja jakaa serverikapasiteettia sovellusten tarpeiden mukaan.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Planeetta Internet Oy
Planeetta Internet Oy
Mannerheimintie 105
00280 Helsinki

010 5251 440https://www.planeetta.fi

Planeetta Internet Oy on toiminut vuodesta 2002 lähtien ja yksi Suomen suurimmista verkkotunnus- ja hostingpalveluiden tarjoajista. Tällä hetkellä Planeetta Internetillä on yli 15 000 yritysasiakasta, 45 työntekijää ja toimipisteet Helsingissä, Turussa, Rovaniemellä sekä Joensuussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Planeetta Internet Oy

Loopia Group kasvattaa markkinaosuuttaan Suomessa ostamalla nopeasti kasvavat Suomen Hostingpalvelu Oy:n ja Domainhotelli Oy:n6.4.2020 08:30:00 EEST | Tiedote

Loopia Group AB on 2.4.2020 allekirjoittanut sopimuksen Suomen Hostingpalvelu Oy:n ja Domainhotelli Oy:n koko osakekannan ostamisesta tytäryrityksensä Planeetta Internet Oy:n nimissä. Yritysosto on Suomessa järjestyksessään toinen, kun Loopia Group hankki Planeetta Internet Oy:n elokuussa 2019. Yritysosto on osa konsernin kasvustrategiaa Pohjoismaissa sekä Itä-Euroopassa.

Loopia acquires Planeetta Internet Oy - one of the leading web hosting providers in Northern Europe30.8.2019 14:59:35 EEST | Press release

Loopia Group AB has today signed an agreement to acquire Planeetta Internet Oy. The business provides sustainable cloud driven webhosting solutions, including e-commerce, to companies of all sizes. For Loopia, this is well aligned with the strategy for growth in the Nordic countries and Central Eastern Europe and another step towards having the scale to provide an even better user experience for our 500 000+ customers.

Suurin kotimainen webhotelli syntyi yhdistymisen tuloksena29.6.2017 07:00:00 EEST | Tiedote

Planeetta Internet Oy ja K & T Neutech Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Neutechin henkilökunta, webhotellitoiminta ja asiakkuudet liittyvät osaksi Planeettaa. Yhdistymisen myötä Planeetta ja Neutech muodostavat suurimman kotimaisessa omistuksessa olevan webhotellipalveluntarjoajan Suomessa. Toimiala on keskittynyt voimakkaasti tänä vuonna ja yritysostojen tekeminen kuuluu Planeetankin kasvustrategiaan.