Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto maineeltaan maailman sadan parhaan joukossa

Jaa

Helsingin yliopisto on noussut yliopistojen mainekyselyssä maailman sadan parhaan yliopiston listalle. Se pääsi sijoille 81–90.

Mainearvio perustuu arvostetun Times Higher Education -lehden asiantuntijoille tekemään mielipidekyselyyn. Kyselyssä vastaajia pyydetään nimeämään maailman parhaat yliopistot opetuksen ja tutkimuksen aloilta.

Rehtori Jukka Kola on erittäin tyytyväinen.
–Muiden kuin englanninkielisten yliopistojen on vaikea päästä tälle listalle. Sijoittuminen sadan parhaan joukkoon on tärkeää tulevankin menestyksen kannalta, sillä maineeltaan arvostettuihin yliopistoihin hakeutuu parhaita tutkijoita ja opiskelijoita.

Times Higher Education julkaisee vain sadan parhaan yliopiston nimet. Lehden tutkimus on kansainvälisistä yliopistojen mainetutkimuksista arvostetuin ja luotetuin.

Pohjolasta mukana kolme yliopistoa

Mainelistan kärjessä tänäkin vuonna on yhdysvaltalainen Harvardin yliopisto. Seuraaville sijoille ovat nousseet brittiläiset Cambridgen ja Oxfordin yliopistot. Pohjoismaista listalle nousi Helsingin yliopiston lisäksi Uppsalan yliopisto sijoille 81-90. Karoliininen instituutti kohosi nyt sijalle 45.

Kyselyyn vastaajia on vuosittain yli 10 000 yli 140 maasta. Vastaajien valinnalla pyritään takaamaan tulosten luotettavuus sekä maantieteellinen ja tieteenaloittain edustavuus. Vastaajilla on keskimäärin 18 vuoden tutkijanura takanaan.

Helsingin yliopisto on menestynyt suomalaisyliopistoista parhaiten myös muissa yliopistovertailuissa, kuten Shanghai- ja QS-rankingeissa.


Lisätietoja:

Times Higher Education World Reputation Rankings 2015

rehtori Jukka Kola, jukka.kola@helsinki.fi, p.02941 22211
pääsuunnittelija Markku Javanainen, markku.javanainen@helsinki.fi, p. 050 435 5622

Tietoa Helsingin yliopiston sijoittuminen muissa yliopistovertailuissa

Ranking-uutisia vuodelta 2014 Helsingin yliopiston verkkosivuilla:
2.10. Helsingin yliopisto 103:s kansainvälisessä yliopistovertailussa
17.9 Helsingin yliopisto petrasi taas QS-yliopistovertailussa
15.8. Helsingin yliopisto 73. Shanghain yliopistovertailussa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto viettää tänä vuonna 375-juhlavuottaan. Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja 9 muulla paikkakunnalla Suomessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme